انتقاد لبنانی‌ها از حزب‌الله: هزینه مراسم خاکسپاری نصرالله از کجا آمد؟

العربیه: در میان تدابیر امنیتی شدید و نزدیک به پنج ماه پس از کشته شدن حسن نصرالله، دبیرکل پیشین حزب‌الله، در حملات هوایی اسرائیل به منطقه حاره حریک در حومه جنوبی بیروت در تاریخ 27 سپتامبر گذشته، حزب‌الله یکشنبه 5 اسفند مراسم تشییع وی را در حضور جمعی گسترده برگزار می‌کند.

مراسم تشییع که انتظار می‌رود کشور را عملا فلج کند، با سرازیرشدن هواداران حزب الله به بیروت از مناطق مختلف، از ساعت 1 بعد از ظهر (11:00 به وقت گرینویچ) در ورزشگاه کمیل شمعون در بیروت آغاز می‌شود.


نگرانی‌هایی در میان بسیاری از لبنانی‌ها وجود دارد مبنی بر اینکه ممکن است مشکلاتی مشابه آنچه که شنبه در منطقه الطریق الجدیده در بیروت (منطقه سنی نشین) رخ داد، پیش آید.

این منطقه روز گذشته شاهد ورود گروهی از هواداران حزب‌الله با در دست داشتن پرچم‌ها و تصاویر نصرالله بود که منجر به بروز درگیری و ضرب و شتم گردید.

شرکت‌کنندگان در این مراسم پس از تشییع به سمت محل دفن تازه تاسیس نصرالله در زمینی میان دو جاده منتهی به فرودگاه رفیق حریری در پایتخت، حرکت خواهند کرد.

رویداد آتی امروز، بار دیگر اختلافات میان لبنانی‌ها را شعله‌ور کرده است، چرا که بسیاری آن را صرفاً یک نمایش قدرت از سوی گروهی می‌دانند که در جنگ‌ اخیر، خسارات سنگینی را متحمل شده است.

برخی از لبنانی‌های مخالف حزب‌الله نیز از حضور گروه‌های عراقی و مقامات حوثی‌ها در این مراسم، ابراز ناخشنودی کرده‌اند.

جمعی دیگر نیز بر این باورند که حزب‌الله با استفاده از باج‌خواهی، هواداران خود را بسیج می‌کند، به‌ویژه پس از اینکه پسر نصرالله دو روز پیش پیامی

به طرفداران پدرش ارسال کرد تا امروز برای نشان دادن قدردانی از «سید» که جان خود را فدای آن‌ها کرد، به میدان بیایند.
«پول‌ها از کجا تأمین شد؟»
در حالی که برخی از منابع مالی هزینه‌شده برای این تشییع و همچنین سکوی عظیم برگزاری مراسم در این مکان می‌پرسند، تعدادی از لبنانی‌ها از نحوه تأمین این منابع مالی در مدت زمان کوتاه ابراز تعجب کرده‌اند، آنهم در حالی که هنوز هزاران لبنانی که خانه‌هایشان در پی جنگ حزب‌الله به بهانه حمایت از مردم غزه تخریب شد، همچنان بی‌سرپناه هستند.

این تشییع، اولین رویداد بزرگ با حضور گسترده برای حزب‌الله از زمان آغاز رویارویی گسترده‌اش با اسرائیل در تابستان گذشته است که با آتش‌بس در 27 نوامبر 2024 به پایان رسید و عملا به تضعیف حزب‌الله به‌ویژه در ابعاد سیاسی و نظامی، انجامید.

در این جنگ، حزب‌الله بسیاری از برجسته‌ترین فرماندهان نظامی و سیاسی خود را از دست داد که در میان آن‌ها نزدیک‌ترین فرد به نصرالله و جانشین احتمالی‌اش، هاشم صفی‌الدین، نیز قرار داشت. قرار است که صفی‌الدین دوشنبه در زادگاهش در شهر دِیر قانون النهر در جنوب لبنان دفن شود.

در همین حال، نعیم قاسم، دبیرکل کنونی حزب، از هواداران این گروه خواسته تا «در مراسم تشییع به طور گسترده‌ای شرکت کنند:» او گفته است: « می‌خواهیم این مراسم را به نماد حمایت و تأکیدی بر خط مشی‌مان و سربلندی خود تبدیل کنیم.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
Momijii - توکیو، ژاپن

یعنی لبنانیها نمیدونند که این مخارج عطینا از جیب مردم مفلوک و بدبخت ایران و توسط ضحاک مفعول و ضد ایرانی خامه عنی پرداخت میشه !؟
یکشنبه ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
۴۷
دوشنبه - تهران ، ایران

جسد این تنلش لجن بدرد کود باغچه هم نمی‌خوره. یه مشت دور از جون یابو، پهن مغز که متاسفانه تعدادشان هم کم نیست هم مانند مگس هایی بدور تاپاله ایی جمع شدند تا به همگان بگویند ما خر مگس هایی نیستیم تا از میدان بدر رویم. به هر حال بعد از پیروزی بزرگ اسراییل بر این ماتهت مغزان مراتب خشنودی و پشتیبانی ایرانیان را همراه داشته است 🤗
یکشنبه ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۹
۸۳
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

از جیب ملت تحت استعمار فکری ایران که هنوز برایشان بزرگترین جلاد عالم و قاتل زن خودش فاطمه رحیم ترین ادم روزگار است
یکشنبه ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۷
۴۷
Ali Nazari - میامی، ایالات متحده امریکا

اخوندها از جیب ملت گرسنه و فقیر ایرانیان دزدی کرده و خرج تروریست‌های آدمکش می‌کنند.
یکشنبه ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +292اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +201ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +179اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد