اسرائیل تصمیم حماس برای تعویق آزادی گروگان‌ها را «نقض کامل» آتش‌بس خواند

 تجمع در حمایت از گروگان‌های اسرائیلی در شهر تل آویورادیو فردا: وزیر دفاع اسرائیل بیانیه جدید گروه افراطی حماس در مورد به تعویق افتادن آزادی گروه بعدی گروگان‌ها را «نقض کامل» آتش‌بس غزه توصیف کرده است.

یسرائیل کاتس روز دوشنبه ۲۲ بهمن گفت: «بیانیه حماس در مورد توقف روند آزادی گروگان‌های اسرائیلی نقض کامل آتش‌بس و توافق مربوط به آزادی گروگان‌ها است. به ارتش اسرائیل دستور داده‌ام که برای بالاترین سطح آماده باش و هر سناریوی محتملی در غزه آماده شود.»


حماس که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروه تروریستی تلقی می‌شود، ساعتی پیش‌تر ضمن متهم کردن اسرائیل به عدم اجرای تعهداتش اعلام کرد که آزادی گروه بعدی گروگان‌ها که قرار بود روز شنبه هفته آینده انجام شود، «تا اطلاع ثانوی» به تعویق خواهد افتاد.

ابوعبیده، سخنگوی گردان‌‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، در بیانیه‌ای گفت که آزادی گروگان‌های اسرائیلی که برای روز شنبه ۲۷ بهمن برنامه‌ریزی شده بود تا اطلاع ثانوی به تعویق خواهد افتاد.

او آزادی گروگان‌ها را به «اجرای تعهدات» دولت اسرائیل از جمله «اجرای کامل تعهدات آن که مربوط به هفته‌های قبل است» مشروط دانست.

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نیز در بیانیه‌ای گفت: «عصر دوشنبه خانواده‌های تمامی گروگان‌ها از بیانیه حماس مطلع شدند. به خانواده‌ها اطلاع داده شد که حکومت اسرائیل به توافق آتش‌بس پایبند است و هر مورد از نقض توافق را بسیار جدی تلقی می‌کند.»

این در حالی است که با انتشار جزئیات تازه درباره وضعیت وخیم گروگان‌های آزادشده، فشارها بر آقای نتانیاهو برای تمدید آتش‌بس شکننده غزه افزایش یافته است.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام اسرائیلی، بدون اشاره به نام او، اعلام کرد نخست‌وزیر اسرائیل مشغول رایزنی‌های امنیتی است و کابینه امنیتی شامل وزرای دفاع، امنیت ملی و امور خارجه روز سه‌شنبه تشکیل جلسه خواهند داد.

دو منبع امنیتی مصری نیز به رویترز گفته‌اند میانجی‌گران نگران فروپاشی توافق آتش‌بس هستند؛ توافقی که با میانجی‌گری قطر و مصر و با حمایت ایالات متحده حاصل شده است.

بر اساس این گزارش، مذاکره‌کنندگان گروه افراطی حماس اعلام کرده‌اند تضمین‌های آمریکا برای آتش‌بس دیگر معتبر نیست، زیرا به گفته آنها دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، طرحی برای «آواره کردن» فلسطینیان از نوار غزه دارد.

رویترز می‌گوید به همین دلیل، میانجی‌گران مذاکرات را به تعویق انداخته‌اند تا زمانی که نشانه‌ای روشن از قصد واشنگتن برای ادامه اجرای مرحله‌ای توافق دریافت شود.

رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید طرحی دارد که بر اساس آن فلسطینی‌های ساکن غزه به خارج از این باریکه منتقل می‌شوند و ایالات متحده مالکیت غزه را برعهده خواهد داشت و آن را بازسازی خواهد کرد.

این پیشنهاد با واکنش منفی بسیاری از کشورها از جمله برخی کشورهای متحد آمریکا در اروپا و خاورمیانه مواجه شده است.

با این حال آقای ترامپ روز دوشنبه بار دیگر با تأکید بر اجرای این طرح به شبکه فاکس‌نیوز گفت که بر اساس آن، فلسطینی‌های ساکن این باریکه حق بازگشت به غزه را نخواهند داشت.

از سوی دیگر، کارزار مجمع خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلی نیز روز دوشنبه گفت از کشورهای میانجی در مذاکرات اسرائیل و حماس درخواست کرده که به احیا و اجرای کامل تمامی مفاد توافق آتش‌بس کمک کنند.

پس از اجرای توافق آتش‌بس در نوار غزه در هفته‌های گذشته در مجموع ۱۶ گروگان اسرائیلی در ازای آزادی صدها زندانی فلسطینی آزاد شده‌اند.

پنج گروگان تایلندی نیز خارج از چارچوب این توافق آزاد شده‌اند.

براساس این توافق که اجرای آن از روز ۲۹ دی آغاز شد قبل از پایان بازه ۴۲ روزه مرحله اول آتش‌بس ۱۷ گروگان اسرائیلی دیگر باید آزاد شوند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +292اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +201ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +179اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد