پزشکیان به ترامپ: اگر اهل مذاکره هستی چرا این غلط‌ها را می‌کنی

بی بی سی: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در جریان برگزاری ۴۶ اُمین سالگرد رسمی انقلاب در تهران با دفاع سرسختانه از موضع آیت‌الله خامنه‌ای به‌شدت از دونالد ترامپ انتقاد کرد و گفت «تو اگر اهل مذاکره بودی چرا این غلط‌ها را می‌کردی.» او آمریکا را متهم کرد که «با توطئه درصدد به زانو در آوردن ایران است». در سخنرانی دیگر در همدان عباس عراقچی وزیر خارجه ایران هم گفت پیشنهاد ترامپ برای مذاکره را «فریبکاری» خواند.

مسعود پزشکیان درباره مذاکره با غرب گفت «ترامپ اعلام می‌کند که می‌خواهد گفتگو کند اما دستوری امضا می‌کند تا تمام توطئه‌های ممکن برای به زانو در آوردن انقلاب» را به کار ببندد.


او گفت: «ترامپ گفته است دلم نمی‌خواست اما تمام راه‌ها را در تمام زمینه‌ها بسته است.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، سه‌شنبه ۱۶ بهمن (۴ فوریه) پیش از دیدار با نخست‌وزیر اسرائیل بخشنامه‌ای را برای «حداکثر فشار اقتصادی» بر ایران امضا کرد. او هنگام امضای این دستور گفت «دودل هستم. همه می‌خواهند که آن را امضا کنم. این کار را می‌کنم»، اما ابراز تمایل کرد که با ایران «معامله» کند.

سه روز پس از آن صحبت‌ها، آیت‌الله علی خامنه‌ای جمعه ۱۹ بهمن در سخنرانی در جمع نظامیان ایرانی گفت با توجه به تجربه مذاکرات هسته‌ای پیشین و سرانجام برجام، مذاکره با آمریکا «عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست». آقای خامنه‌ای گفت «مذاکره با آمریکا هیچ تاثیری در رفع مشکلات کشور ندارد» و تاکید کرد که «با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد».

این اظهارات آقای خامنه‌ای در شرایطی بیان شد که مقام‌های دولت ایران برای دور تازه‌ای از مذاکرات هسته‌ای و همچنین فعالیت‌های نظامی و منطقه‌ای ابراز تمایل کرده بودند و مسعود پزشکیان نیز در مصاحبه‌ای گفته بود ایران برای مذاکره اصولی برای رفع تحریم‌ها گشوده است.

اکنون مسعود پزشکیان گفته است که اظهارات رهبر ایران را «فصل‌الخطاب» می‌داند.

مسعود پزشکیان آمریکا و اسرائیل را متهم کرد که به دنبال ایجاد «چند دستگی» در ایران هستند و گفت «آنها می‌گویند ایران منطقه را به هم زده است در حالیکه این اسرائیل است که منطقه را به هم زده است» و «هر جا را می‌خواهد بمباران می‌کند».

آقای پزشکیان گفت از روز نخست ریاست جمهوری‌اش با ترور اسماعیل هنیه رهبر حماس در تهران به دنبال «درگیری» بوده‌اند: «نقشه ترور دارند، نقشه تفرقه دارند و الان هم تبلیغ می‌کنند که ایران ضعیف شده است.»

رئیس‌جمهور ایران گفت «ما در جنگ تمام‌عیار اقتصادی هستیم.»

او این اظهارات را در حالی بیان کرد که دیروز قیمت سکه و ارز باز هم افزایش یافت و رکورد زد.

او گفت: «ما می‌دانیم در جنگ توسعه بی‌‌معنی است اما اینها نمی‌گذارند ما به صلح برسیم و می‌خواهند ما را به جنگ بکشانند.»
عراقچی: ترامپ برای فریبکاری از مذاکره حرف می‌زند
در ادامه موضع‌گیری رهبران سیاسی درباره مذاکره با آمریکا امروز عباس عراقچی در سخنرانی در همدان مناسبت سالگرد انقلاب گفت: «چرا باید تحت فشار با آمریکا مذاکره کنیم؟ کدام انسان آزاده‌ای قبول می کند تحت فشار و زور وارد مذاکره شود؟»

«با رئیس جمهوری در آمریکا مواجه‌ هستیم که به سیاست فشار حداکثری علیه مردم ایران بازگشته است.»

او گفت: «جالب است در حالیکه سندی را امضا می‌کند و بخش‌نامه‌ای صادر می‌کند تا بزرگترین فشار را به مردم ایران وارد کند، همزمان برای فریبکاری از مذاکره و آمادگی برای مذاکره حرف می‌زند.»

آقای عراقچی در این سخنرانی بر مواضع اخیر رهبر ایران تاکید کرد و گفت: «سخنان آیت‌الله خامنه‌ای درباره مذاکره بر اساس نظر کارشناسی و از روی منطق است نه از روی لجبازی به دنبال مذاکره نباشیم.»

دونالد ترامپ اخیرا در اظهارنظری جنجالی به روزنامه نیویورک پست گفت مایل است با ایران به توافق برسد و «اگر توافق بکنیم، اسرائیل آنها را بمباران نمی‌کند.»

آقای ترامپ تاکید کرد که خواهان توافق است و آن را به بمباران ایران «ترجیح» می‌دهد. به گفته آقای ترامپ ایران بیش از حد به داشتن سلاح هسته‌ای نزدیک است و ایالات متحده حق دارد فروش نفت ایران به سایر کشورها را مسدود کند.

وزارت دارایی آمریکا چهار روز پیش اعلام کرد که تحریم‌های جدیدی را برای شماری از افراد و نفتکش‌هایی وضع کرده است که کمک می‌کنند سالانه میلیون‌ها بشکه نفت ایران به چین منتقل شود.

این تحریم‌ها پس از آن امضای دستور فشار حداکثری دونالد ترامپ اعلام شد و درست یک روز پس از اینکه آیت‌الله خامنه‌ای مذاکره با آمریکا را رد کرد.
خلیل حیه معاون رئیس دفتر سیاسی حماسخلیل حیه، معاون رئیس دفتر سیاسی حماس، اولین سخنران مراسم چهل‌وششمین سالگرد انقلاب ایران در تهران بود.

آقای حیه با ستودن «مقاومت» گفت که حماس «پروژه‌ ترامپ» را ساقط خواهد کرد.

او عملیات طوفان‌الاقصی را ستود و از ایران و حزب‌الله لبنان و نیروهای یمن و عراقی که در کنار فلسطینی‌ها ایستادند قدردانی کرد.

او همچنین از حسن نصرالله رهبر حزب‌الله لبنان و فرماندهان ایرانی کشته شده تقدیر کرد.

این در حالی است که مسعود پزشکیان هم بار دیگر تاکید کرد که ایران به حمایت خود از گروه‌های فلسطینی ادامه خواهد داد. رئیس‌جمهور ایران اسرائیل و رهبران آن را به «نسل‌کشی‌» متهم کرد و گفت «اینها به ما می‌گویند تروریست. آنها تروریست هستند.»

دونالد ترامپ اخیرا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل گفته بود تلاش خواهد کرد با در کنترل گرفتن نوار غزه و اسکان فلسطینی‌ها در دیگر کشورهای عربی، این باریکه را به یک منطقه ساحلی تفریحی تبدیل کند. این اظهارات او با واکنش انتقادی حماس و همچنین بسیاری از کشورهای عربی و اسلامی مواجه شد.

آقای ترامپ در دور نخست ریاست جمهوری خود نیز تلاش کرد عادی‌سازی روابط کشورهای عربی با اسرائیل را در قالب پیمان ابراهیم دنبال کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۸
کاپیتان لیچ. - لندن ، انگلستان

پزشکیان، مترسک سر جالیز خفه خون بگیر.
دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۷
۴۱
Nasrol.Senvar.Hani - مسکو، روسیه
در ظاهر از این حرفا میزنید ولی چند وقت دگه از طریق قطر یا عمان برای مذاکره التماس میکنید
دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۸
۵۵
به امید فردایی بهتر - تهران، ایران
رئیس جمهوری که آبرثی هر جه ترک و ترک تباره را برده ای، احمق، نادان، الان باید فقط قمبلرهوا کردن را از رهخر یاد بگیری و‌تمرین کنی، فقط و فقط. در ضمن، حسابی تمرین کن، چون ترامپ پ امثال و و هر عضوی از ختنه نکرده اند. شاد باشی و شاد بشی🤣😂
دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۷
۵۰
صدای خسته - بروج، بلژیک
خفه شو یابو .تو بیا بورو ختنتو بکن
دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۱
۷۱
senator x - تهران، ایران
با این لحن کلام احمقانه تو,یک رفتگر آمریکائی هم با تو مذاکره نمیکند.اول برو ادب و نذاکت یاد بگیر بعد بیا التماس کن
دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۷
۶۴
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
پوزیده، ترامپ به ریشت گ%$#@!
‌سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.