مارکو روبیو: طرح آقای ترامپ برای اسکان مجدد جمعیت غزه، موقتی خواهد بود

سازمان ملل برآورد کرده است که دو سوم ساختمان‌‌های غزه خراب شده یا آسیب دیده‌اندبی بی سی: اعضای دولت دونالد ترامپ تلاش دارند درباره پیشنهاد او برای«به دست گرفتن کنترل و مالکیت غزه» و جابجایی کل جمعیت فلسطینی این منطقه توضیح دهند و آن را روشن کنند.

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا گفت طرح آقای ترامپ برای اسکان مجدد جمعیت غزه، موقتی خواهد بود.


کارولین لیویت، یکی از سخنگویان کاخ سفید هم به خبرنگاران گفت رئیس جمهور آمریکا متعهد به بازسازی غزه و جابجایی «موقتی» ساکنان آن است.

این در حالی است که آقای ترامپ روز گذشته گفته بود این جابجایی و اسکان فلسطینی‌ها در کشورهای دیگر، دائمی خواهد بود.

حسام زکی، معاون دبیرکل اتحادیه عرب گفت بی‌جا کردن اهالی غزه جنایت علیه بشریت خواهد بود.

او به بی‌بی‌سی گفت: «فلسطینی‌هایی که ماه‌ها بمباران اسرائیل را تاب آورده‌اند، هرگز خانه‌هایشان را رها نخواهند کرد.»

کاخ سفید همچنین گفته است دونالد ترامپ تصمیم ندارد نیروهای آمریکایی را به غزه بفرستد.

بسیاری از فلسطینی‌ها گفته‌اند علیرغم پانزده ماه بمباران‌های اسرائیل، مصمم هستند که در غزه بمانند.

پیشنهاد آقای ترامپ با محکومیت گسترده بین‌المللی همراه شده است.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد نسبت به پاکسازی قومی در غزه هشدار داده است.

آقای گوترش گفت: «بسیار حیاتی است که به زیربناهای حقوق بین‌الملل وفادار بمانیم و از هرگونه پاکسازی قومی به هر نحو و شکلی دوری کنیم.»

بلندپایه‌ترین مقام حقوق بشر سازمان ملل هم متحد تاکید کرده است که اخراج مردم از سرزمین‌های اشغالی مغایر با قوانین بین‌المللی است.

ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت: «بسیار حیاتی است که به سمت مرحله بعدی آتش‌بس حرکت کنیم، تا تمامی گروگان‌ها و زندانیان که به‌صورت خودسرانه اسیر شده‌اند، آزاد شوند، جنگ پایان یابد و بازسازی غزه با احترام کامل به حقوق بین‌المللی بشردوستانه انجام شود. هرگونه انتقال اجباری یا اخراج مردم از سرزمین‌های اشغالی به‌شدت ممنوع است.»‌

در خود آمریکا، منتقدان دموکرات آقای ترامپ طرح او را «پاکسازی قومی» خوانده‌اند.

هم متحدان اروپایی آمریکا مانند بریتانیا، فرانسه،‌ آلمان و اسپانیا و هم رقبای آن کشور مانند چین و روسیه پیشنهاد دونالد ترامپ را رد کرده‌اند. ‌‌‌

اما در خود اسرائیل از طرح آقای ترامپ استقبال شد. وزیر دفاع اسرائیل از این طرح ستایش کرد و گفت فلسطینی‌ها باید آزاد باشند که غزه را ترک کنند.

اسرائیل کاتس به ارتش گفت طرحی آماده کند که به فلسطینی‌ها امکان ترک داوطلبانه نوار غزه را بدهد. آقای کاتس ایده آقای ترامپ را یک ابتکار عمل شجاعانه خواند.

به جز وزیر دفاع اسرائیل، سیاست‌مداران راست تندرو هم با اشتیاق از این ایده آقای ترامپ استقبال کرده‌اند. ‌ایتمار بن گویر، وزیر امینت ملی سابق اسرائیل که در اعتراض به توافق‌نامه آتش‌بس با حماس استعفا کرده بود، گفته است که در صورت اجرای این طرح به دولت بازمی‌گردد. ‌

بتسالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل، نیز گفته است که طرح ترامپ «پاسخ حقیقی» به حمله هفتم اکتبر حماس است. ‌

او گفت که اسرائیل اکنون «ایده خطرناک کشور فلسطینی» را دفن خواهد کرد.

جرمی بوئن، سردبیر امور بین‌الملل در بی‌بی‌سی می‌گوید طرح آقای ترامپ عملی نخواهد شد زیرا نیازمند همکاری کشورهای عربی از جمله اردن، مصر و عربستان سعودی است که آن را رد کرده‌اند.

آقای ترامپ می‌خواهد اردن و مصر اهالی غزه را بپذیرند و عربستان هم هزینه‌هایش را تقبل کند.

به گفته جرمی بوئن، طرح آقای ترامپ برای «کنترل» و «مالکیت» غزه هر چند عملی نیست اما عواقبی خواهد داشت. شاید بعضی از فلسطینی‌ها یا بسیاری از آنها وسوسه بشوند که غزه را ترک کنند اما حتی اگر یک میلیون نفر هم بروند، هنوز یک میلیون و دویست هزار نفر خواهند ماند. احتمالا آمریکا یعنی مالک جدید «ری‌وی‌یرا یا منطقه تفریحی-ساحلی خاور میانه» مجبور خواهد شد برای بیرون راندن آنها به زور متوسل شود و بعد از اشغال فاجعه‌بار عراق در سال ۲۰۰۳، چنین اقدامی در آمریکا به شدت نامحبوب خواهد بود. 
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.