جنگ تعرفه‌ها؛ کانادا و مکزیک کوتاه آمدند، چین گفت مقابله به مثل خواهد کرد

بی بی سی: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا موافقت کرد که اعمال تعرفه های ۲۵ درصدی بر کانادا و مکزیک را به مدت ۳۰ روز متوقف کند اما اعمال تعرفه‌های ۱۰ درصدی بر واردات کالاهای چینی از امروز اجرایی شده است.

آقای ترامپ گفته است که بزودی با همتای چینی خود در این باره تلفنی گفتگو خواهد کرد.


در پی اجرایی شدن تعرفه‌ها بر کالاهای چینی وارداتی به آمریکا، چین هم اقدامات مشابه تلافی جویانه‌ای را اعلام کرده است.

تعرفه‌های ده درصدی آمریکا بر کالاهای چینی مشمول کالاهایی از جمله نفت خام و ماشین آلات کشاورزی هم خواهد شد؛ این تعرفه برای واردات زغال سنگ و گاز مایع (ال‌ان‌جی) ۱۵ درصد خواهد بود.

وزارت دارایی چین هم اعلام کرد که تدابیر این کشور علیه کالاهای آمریکایی از دوشنبه آینده اجرایی خواهد شد.

در پی توافق آمریکا با مکزیک و کانادا، ارزش سهام در بازارهای مالی آسیا تقویت شده بود که با اعلام اقدامات تلافی‌جویانه چین این روند متوقف شد.

تا پیش از اعلام اقدامات آتی چین، در بازار سهام ژاپن، ارزش «نیکی» بیش از یک و نیم درصد رشد کرده بود و شاخص اصلی در بازار هنگ کنگ-هنگ سنگ- هم تا سه درصد افزایش یافته بود.

پیشتر جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، پس از تماس‌های لحظه آخری با ترامپ، موافقت کرده بود که مرزهای کشورش با آمریکا را تقویت کند و کنترل بیشتری بر مرزهای خود برای مبارزه با عبور فنتالین به داخل خاک آمریکا اعمال کند.

آقای ترامپ همچنین پیشتر با کلودیا شینبام، رئیس جمهور مکزیک به توافق رسیده بود. خانم شینبام موافقت کرد که مرز شمالی را با نیروهای بیشتر تقویت کند و در عوض، ایالات متحده جریان اسلحه به مکزیک را محدود کند.

روز دوشنبه و تنها ساعاتی مانده به ضرب الاجل آغاز تعرفه‌ها،‌ ابتدا کلودیا شینباوم، رئیس جمهور مکزیک و آقای ترامپ بعد از گفتگو، جداگانه اعلام کردند که پس از موافقت مکزیک با اعزام ۱۰ هزار سرباز بیشتر به مرزهای خود با آمریکا، اعمال تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای مکزیکی برای یک ماه عقب می‌افتد.

آقای ترامپ گفتگوی خود با خانم شینباوم را دوستانه توصیف کرد و گفت در طی مدتی که اعمال تعرفه‌ها متوقف می‌شود، دو کشور برای رسیدن به یک «توافق» به گفتگو ادامه می‌دهند.

ساعتی بعد آقای ترامپ از توافقی مشابه با جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، خبر داد.

آقای ترودو همزمان با اعلام توافق خود با رئیس‌جمهور آمریکا گفت که کانادا یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برای تقویت کنترل مرزهای جنوبی این کشور با ایالات متحده هزینه خواهد کرد.

آقای ترودو پیش‌تر با اشاره به این که تنها یک درصد از فنتانیل مصرفی در داخل آمریکا از کانادا به این کشور قاچاق می‌شود، وضع تعرفه‌ها از سوی دونالد ترامپ علیه میلیاردها دلار کالای صادراتی این کشور را مورد انتقاد قرار داده بود.

در همین حال وزیر اول اونتاریو، پرجمعیت‌ترین استان کانادا، که چند ساعت پیش اعلام کرده بود در واکنش به وضع تعرفه‌ها از سوی دونالد ترامپ، شرکت‌های آمریکایی حق ندارند برای دریافت قراردادهای دولتی در مناقصات کانادا شرکت کنند، با اعلام توافق ۳۰ روزه میان رهبران دو کشور، از توقف موقت تعرفه‌ها استقبال کرد.

داگ فورد، فرماندار اونتاریو گفته بود قرارداد عقد شده با شرکت استارلینک ایلان ماسک را هم لغو خواهد کرد. ارزش این قرارداد ۱۰۰ میلیون دلار کانادا (۶۸ میلیون دلار آمریکا) برآورد شده است.
واکنش همراه با نگرانی رهبران جهان به تبعات جنگ اقتصادی با آمریکا
گفتگوی آقای ترامپ با رهبران کانادا و مکزیک در حالی انجام گرفت که همزمان با افزایش نگرانی‌ها از بالاگرفتن جنگ تجاری و گسترش آن به اروپا، بازارهای سهام در روز دوشنبه شاهد افت بودند.

پیشتر رهبران اروپایی هشدار داده‌اند که اگر دونالد ترامپ تهدید خود را در مورد اعمال تعرفه بر کالاهای اتحادیه اروپا عملی کند، با اقداماتی متقابل واکنش نشان خواهند داد. آنها اما در عین حال خواستار عقلانیت و مذاکره شده‌اند.

واکنش رهبران اروپایی پس از آن بود که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تعرفه‌های سنگینی را بر واردات کالا از کانادا، مکزیک و چین وضع کرد و هشدار داد که اتحادیه اروپا هدف بعدی این تعرفه‌ها خواهد بود.

رهبران اتحادیه اروپا در گردهمایی امروز خود در بروکسل، قرار بود بیشتر بر موضوع کمک به اوکراین تمرکز کنند، اما موضوع تعرفه‌ها بر این نشست سایه افکند.

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد که در جنگ تجاری هیچ برنده‌ای وجود ندارد و افزود که اگر بین اروپا و ایالات متحده جنگ تجاری رخ دهد، «چین از دور دست به آنها خواهد خندید.»

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، بزرگ‌ترین اقتصاد اتحادیه اروپا که به‌شدت به صادرات وابسته است، گفت این اتحادیه در صورت لزوم می‌تواند با تعرفه‌ گذاشتن برای آمریکا پاسخ دهد اما تأکید کرد که بهتر است دو طرف به توافق برسند.

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه هم گفت اگر اتحادیه اروپا منافع اقتصادی‌اش هدف قرار بگیرد باید «به خودش احترام بگذارد و واکنش نشان دهد.»

لوک فریدن، نخست‌وزیر لوکزامبورگ گفت: «من فکر می‌کنم تعرفه همیشه بد است. تعرفه‌ برای تجارت بد است. تعرفه برای ایالات متحده هم بد است.»

دونالد ترامپ روز یکشنبه درحالی که در ملک شخصی خود در مارالاگو در فلوریدا صحبت می‌کرد، اشاره کرد که اتحادیه اروپا با ۲۷ عضو، هدف بعدی خواهد بود اما زمان آن را مشخص نکرد.

او به خبرنگاران گفت: «آنها ماشین‌های ما را نمی‌گیرند، محصولات کشاورزی ما را نمی‌گیرند. آنها تقریباً هیچ چیزی از ما نمی‌گیرند، اما ما همه چیز را از آنها می‌گیریم.»

آقای ترامپ در عین حال اشاره کرد که برتیانیا، که در سال ۲۰۲۰ از اتحادیه اروپا خارج شد، ممکن است از این تعرفه‌ها معاف شود: «فکر می‌کنم این یکی قابل حل است.»

با افزایش نگرانی از اینکه تعرفه‌ها ممکن است منجر به یک جنگ تجاری آسیب‌زننده به اقتصاد شود، بازارهای سهام و ارزش ارزهای جهانی در مقابل دلار در روز دوشنبه سقوط کردند.

ایالات متحده بزرگ‌ترین شریک تجاری و سرمایه‌گذاری اتحادیه اروپا است و همیشه تراز تجاری‌اش با این اتحادیه منفی بوده است. در سال ۲۰۲۳ کسری تجاری ایالات متحده با اروپا در بخش کالاها به ۱۵۵/۸ میلیارد یورو (۱۶۱/۶ میلیارد دلار) رسید.

با این حال ایالات متحده در تجارت با اتحادیه اروپا، در بخش خدمات، ۱۰۴ میلیارد یورو مازاد داشت.
داگ فورد، فرماندار اونتاریو، روز گذشته هم از برچیدن مشروبات الکلی آمریکایی از قفسه‌های فروشگاه‌های دولتی در سطح اونتاریو و همزمان با آغاز اعمال تعرفه‌های آمریکا خبر داده بودتوقف ۳۰ روزه که می‌تواند برای رهبران آمریکا، کانادا و مکزیک «حفظ آبرو» کند
تعرفه‌ها بر کانادا، مکزیک و چین، که در سه فرمان اجرایی مشخص شدند، قرار بود از سه‌شنبه اجرایی شوند اما اکنون ۳۰ روز به تاخیر افتاده اند و قرار است نمایندگان کانادا و مکزیک طی این مدت زمان برای رسیدن به یک توافق جامع‌تر گفتگو کنند.

آقای ترامپ پیشتر گفته بود که اعمال این تعرفه‌‌ها برای خود آمریکا هم پیامدهایی «دردناک» خواهد داشت، اما تاکید کرد که به هرحال این اقدام به هزینه‌اش می‌ارزد.

دونالد ترامپ می‌گوید اعمال این تعرفه‌ها برای محدود کردن مهاجرت و قاچاق مواد مخدر و تحریک صنایع داخلی لازم است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۵
zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
1:پاناما همکاری با چین را پایان داد و به کشتی‌ها امریکاهی تخفیف ویژه می‌‌دهد. مکزیک ۱۰ هزار سرباز را به مرز می‌‌فرستاد .برای مبارزه با مافیا مواد مخدر و مبارزه با مهاجرت بدون کنترل. ضمنا رهیس جمهور مکزیک یک خانم بسیار چپ است. ولی‌ آنقدر درک دارد که می‌‌داند پوتین برای او شریک تجاری نمی‌‌شود. به این می‌‌گویند چپ عاقل . نه مشنگ ۵۷ تی ما . کانادا هم که کوتاه آمد.هم حاضر شده قسمتی از کارخانه‌ها خود را به دیترویت ببرد و مستقیم در آمریکا تولید کند.من نمی‌‌دانم این ۵۷ تی ما و حقوق بشری چه دشمنی با ترامپ دارند. قدم به قدم دارد سیاست حزب توده را دست کم در سیاست اقتصادی پیاده می‌‌کند. تولید داخلی‌. قدرت خرید پرلتاریا و خلق را بالا بردن. مقابله با گلوبالیسم. والا بجای بالا بردن عکس لنین و ماکس باید عکس ترامپ را بالا ببرید. چی‌ داد می‌‌زدید زمان ۵۷ با عکس استالین ؟ "همبستگی بین المللی" نبود؟ پس چه مرگتان است؟ در عرض یک ماه آنقدر در راه طبقه کارگر آمریکا کار مثبت انجام داد.که تمام اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی در عرض ۶۰ سال نتوانست.
‌سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۹
۶۵
zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
2:در عرض یک ماه آنقدر در راه طبقه کارگر آمریکا کار مثبت انجام داد.که تمام اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی در عرض ۶۰ سال نتوانست. نقل قول از مارکس. "نیاز به بازاری در حال گسترش برای محصولات آنها بورژوازی را در سراسر جهان تعقیب می کند. باید در همه جا خودش را تثبیت کند، همه جا رشد کند، در همه جا ارتباطات ایجاد کند. بورژوازی از طریق استثمار خود از بازار جهانی، تولید و مصرف همه کشورها را جهان وطنی کرده است. به جای خودکفایی و انزوای محلی و ملی قدیمی، مراوده همه جانبه، وابستگی همه جانبه ملت‌ها به یکدیگر وجود دارد ".عجیب نیست یک شاه الهی مثل بنده باید به ۵۷ اتی از نمونه پیرزن و باجناق آزادی یاد بدهد که مارکس چی‌ گفت .و شاید روح مارکس در ترامپ ظهور کرده
‌سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.