داور زن ایرانی فوتبال در دانمارک بعد از ۴۰ روز از زندان آزاد شد
رأی دهید
روزنامه محلی اکسترا بلادت دانمارک گزارش داده که خانم قربانی روز ۲۳ دسامبر در سالن ترانزیت فرودگاه کپنهاگ به اتهام داشتن ویزای جعلی شنگن بازداشت شده است.
این در حالی است که او قصد سفر به اسکاتلند و شهر ادینبورگ را داشته اما داشتن مدارک جعلی باعث شده تا نیروهای پلیس او را در دانمارک دستگیر کنند. خانم قربانی در دادگاه اعتراف کرده که قصد داشته بعد از ورود به اسکاتلند اعلام پناهندگی کند اما مدارک جعلی او باعث شده بود تا در دانمارک بازداشت شود.
او در دفاع از خود در دادگاه تاکید مدعی شده بود که اطلاعی از جعلی بودن ویزای خود نداشته و در ترکیه به کسی برای دریافت این ویزا پول پرداخت کرده بوده است. در مقابل دادستان این استدلال را رد و گفته بود که قربانی به عنوان یک داور بینالمللی تجربه سفرهای متعددی داشته و باید از قانونی بودن مدارک خود اطمینان حاصل میکرد.
این داور فوتبال همچنین گفته بود بنا به دلایلی ایران را ترک کرده و مدتی در ترکیه اقامت داشته است. پس از آن برای دریافت ویزای شنگن اقدام کرده است.
بر اساس گزارش این رسانه دانمارکی، جعل سند پس از آن مشخص شده که مهری مربوط به اقامت در آلمان در ویزای خانم قربانی وجود داشته که بعدا مشخص شده جعلی بوده است.
پس از برگزاری دادگاه اما، قاضی به این نتیجه رسید که هیچ مدرکی دال بر اینکه قربانی از جعلی بودن مدارک خود اطلاعی داشته وجود ندارد و در نهایت او را از اتهام جعل سند تبرئه کرد.
پس از اعلام حکم دادگاه، مهسا قربانی از سوی مترجم متوجه تصمیم قضات شد و از خوشحالی اشک ریخت. او در دادگاه تاکید کرده بود هرچند در زندان رفتار مناسبی با او داشتهاند اما از آنجایی که این نخستین تجربه زندانی شدن او بوده، برایش دشوار بوده است.
قربانی که از داوران سرشناس فوتبال ایران به شمار میرود قرار بود در اسفند ۱۴۰۲ و در دربی تهران، کمک داور ویدیویی مسابقه بین دو تیم پرسپولیس و استقلال تهران باشد اما در آخرین لحظات، مسئولان فدراسیون فوتبال بدون اعلام دلیل، او را کنار گذاشته و موعود بنیادیفر را جایگزین خانم قربانی کردند.
این داور سرشناس همچنین مسابقات مختلفی را در قاره آسیا از جمله دیدار دو تیم زنان کره جنوبی و ویتنام را از مرحله نهایی مسابقات جام ملتهای ۲۰۱۸ زنان آسیا در اردن سوت زده بود.
او پس از خروج از ایران در گفتگویی با رسانههای فارسی زبان خارج از کشور، ضمن انتقاد از شرایط جمهوری اسلامی از تهدیدات خانوادهاش به خاطر داوری بدون حجاب اجباری سخن گفته بود. این داور بینالمللی همچنین گفته بود که به دلیل «تهدیدهای جانی از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی» ناچار به ترک ایران شده است.
در سالهای اخیر و به دلیل مشکلاتی که برای ورزشکاران و به ویژه زنان ورزشکار در ایران در داخل کشور ایجاد شده، تعداد موارد پناهندگی در میان آنها افزایش قابل توجهی یافته است.