اتاق بازرگانی: ۶۵ درصد معادن ایران به دلایل مختلف تعطیل شدهاند
رأی دهید
بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی ایران، روز یکشنبه ۱۴ بهمن در یک نشست خبری گفت که انتظار داریم دولت در کنار بخش خصوصی موانع را بر دارد و نقش «تسهیلگری» را ایفا کند.
به گفته این مقام اتاق بازرگانی ایران، مشکلات بخش معدن «زنجیرهایی به پای فعالان اقتصادی است» و او در ادامه از تأثیر «ناترازی انرژی» بر فعالیت معدنها انتقاد کرده است.
قدیر قیافه، نایب رئیس اتاق ایران، نیز در این نشست خبری به مشکلات اقتصادی بخش معدن اشاره کرد و گفت که در حال حاضر در کل زنجیره معدن، فعالان اقتصادی با مشکل تأمین مالی مواجه هستند و صادرات با مشکلات متعددی دستوپنجه نرم میکند.
او ریشه مشکلات را بالا بودن کسری بودجه دولت خواند و قطع برق را نیز مشکلی دیگر خواند که مانع تحقق رشد ۱۳ درصدی میشود.
با توجه به اینکه ایران منابع زیادی دارد، سیاستگذاران در برنامه هفتم توسعه، برای بخش معدن رشد ۱۳ درصدی را هدفگذاری کردهاند.
اما آنطور که مقامات میگویند یکی از موانع تحققی رشد ۱۳ درصدی مشکل ناترازی انرژی است.
مقامها و رسانههای ایران از واژه «ناترازی» برای اشاره به معضل کمبود یا کسری انرژی در ایران استفاده میکنند؛ معضلی که از جمله موجب شده معادن نتوانند فعالیت لازم را داشته باشند و حتی در پرداخت دستمزد دچار مشکل شوند.
پیشتر مهرداد اکبریان، رئیس انجمن سنگ آهن ایران در گفتوگویی با خبرگزاری ایرنا با اشاره به چالشهای بخش معدن گفت که معادن برای ماشین آلات، تجهیزات حملونقل و استخراج نیاز به گازوئیل دارند که با ناترازی انرژی، این نیاز تشدید شده است.
او نبود سوخت را عامل محدود کننده خواند که منجر به کاهش تولید و افزایش قیمت تمام شده محصولات معدنی میشود
به گفته آقای اکبریان در چنین شرایطی معدنکاران حتی نمیتوانند برای تهیه سوخت نمیتوانند خارج از سهمیه، گازوئیل تهیه کنند زیرا قیمتها «۱۰ برابر» قیمت دولتی است و اگر معدنکاران گازوئیل خارج از سهمیه تهیه کنند ممکن است با «اتهام قاچاق» نیز روبرو شوند.
این در حالی است که معدنکاران در ایران سالهاست با حوادث مختلف در معادن غیر استاندارد دست و پنجه میکنند و گاهی جان خود را از دست میدهند