تشکیلات خودگردان فلسطین برای به عهده گرفتن «تمام مسئولیت‌ها» در غزه اعلام آمادگی کرد

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، محمود عباس، در ماه سپتامبر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت کردبی بی سی: تشکیلات خودگردان فلسطین گفته است که آماده است پس از آتش‌بس «تمام مسئولیت‌ها» را در نوار غزه به عهده بگیرد. ‌

تشکیلات خودگردان همچنین از جامعه بین‌المللی درخواست کرده است که به غزه، کرانه باختری و بیت‌‌المقدس کمک‌رسانی کنند. این تشکیلات گفته است که باید یک «کنفرانس صلح بین‌المللی» برگزار شود تا دولت فلسطین به رسمیت شناخته شود و از عضویت آن در سازمان ملل حمایت گردد.


در بیانیه‌ تشکیلات خودگردان فلسطین که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شده، آمده است: «دولت فلسطینی اقدامات لازم را برای به عهده گرفتن مسئولیت‌های کامل در نوار غزه انجام داده است و کارکنان اداری و امنیتی دولت کاملاً آماده هستند تا وظایف خود را برای کاهش رنج مردم غزه، بازگشت آوارگان به خانه‌هایشان، بازگرداندن خدمات اساسی به نوار غزه، اداره گذرگاه‌های مرزی و کمک به آغاز بازسازی غزه انجام دهند.»

تشکیلات خودگردان فلسطین از دهه ۱۹۹۰ مدیریت بخش‌هایی از کرانه باختری را برعهده داشته و تا انتخابات سال ۲۰۰۶ کنترل نوار غزه را نیز در اختیار داشت.
روز گذشته بنیامین نتانیاهو حماس را «به باجی‌گیری برای گرفتن امتیاز در لحظه آخر» متهم کرده بود و به این دلیل جلسه کابینه امنیتی خو درا که قرار بود پنج‌شنبه صبح برگزار شود، به تاخیر انداختاز بعد از ظهر جمعه (۲۸ دی، ۱۷ ژانوی) کابینه اسرائیل در حال برگزاری جلسه‌ای برای تصویب توافق آتش‌بس غزه و آزادی گروگان‌ها است. این نشست پس از آن برگزار شد که کابینه امنیتی اسرائیل به این توافقنامه رای داد. این توافق در صورتی از روز یکشنبه (۱۹ ژانویه/۳۰ دی) اجرایی می شود که کابینه اسرائیل به آن رای دهد.

این توافق در صورت اجرایی شدن شامل سه مرحله است که در مرحله اول، ۳۳ گروگان، از جمله کودکان، که توسط حماس نگهداری می‌شوند، در ازای زندانیان فلسطینی آزاد خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه اسرائیل اعلام کرده است که ۹۵ زندانی فلسطینی در اولین تبادل گروگان‌ها آزاد خواهند شد.

برخی از وزرا تهدید کرده اند در صورتی که کابینه اسرائیل این توافق را تصویب کند، استعفا خواهند داد. آن ها گفته اند که این توافق همانند «پاداشی به حماس» است.

ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی و چهره راستگرای افراطی گفته است تروریست‌هایی که به حبس ابد محکوم شده‌اند، پس از آزادی دوباره دست به کشتار خواهند زد.

او از اعضای حزب لیکود، به رهبری بنیامین نتانیاهو خواست تا به او بپیوندند و این توافق را متوقف کنند.

حماس هم امروز اعلام کرد که موانع این توافقنامه برطرف شده است. ‌

روز گذشته بنیامین نتانیاهو حماس را «به باج‌گیری برای گرفتن امتیاز در لحظه آخر» متهم کرده بود و به این دلیل جلسه کابینه امنیتی خو درا که قرار بود پنج‌شنبه صبح برگزار شود، به تاخیر انداخت. حماس این اتهام را رد کرد.

همزمان مقام‌های غزه گفته‌اند در حمله شب گذشته اسرائیل به غزه ۱۱۳ نفر، شامل ۲۸ کودک و ۳۱ زن، کشته شدند. حملات اسرائیل از زمان اعلام آتش‌بس متوقف نشده است و از چهارشنبه شب تا کنون ده‌ها نفر در این حملات کشته شده‌اند.

پیش‌تر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، می‌گوید «طرح آزادی گروگان‌ها» مورد موافقت قرار گرفته است.

دفتر او صبح روز جمعه اعلام کرد که تیم مذاکره‌کننده به نتانیاهو اطلاع داده است که توافق بر سر این طرح اکنون به دست آمده است.

براساس این بیانیه نتانیاهو دستور داده است کابینه سیاسی-امنیتی روز جمعه تشکیل جلسه دهد و دولت «سپس برای تایید توافق تشکیل جلسه خواهد داد.» براساس این بیانیه خانواده‌های گروگان‌ها مطلع شده‌اند.

به گزارش رسانه‌های اسرائیلی نمایندگان اسرائیل، حماس، ایالات متحده و قطر به طور رسمی این توافق را در دوحه امضا کرده‌اند.

توافق آتش‌بس ابتدا روز چهارشنبه توسط میانجیگران آمریکا و قطر اعلام شد.

شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر قطر، گفت که این توافق در صورت تصویب در کابینه اسرائیل از روز یکشنبه اجرا خواهد شد.
در بیانیه دفتر نخست‌وزیر اسرائیل آمده است که کابینه امنیتی به ریاست بنیامین نتانیاهو و تیم مذاکره‌کننده اسرائیل که از دوحه بازگشته‌اند تشکیل شددر آن زمان بنیامین نتانیاهو گفت که جزئیات نهایی توافق همچنان در حال حل و فصل است، اما از جو بایدن به خاطر «جلو بردن» آن تشکر کرد.

نتانیاهو بعد از آن، رای‌گیری در کابینه برای تصویب این توافق در روز پنجشنبه را به تعویق انداخت و حماس را به تلاش برای «اخاذی امتیازاتی در دقیقه آخر» متهم کرد.

حماس گفت که به توافق متعهد است، اما بی‌بی‌سی دریافته که این گروه در تلاش است تا نام برخی از اعضای خود را به فهرست زندانیان فلسطینی که براساس این توافق آزاد خواهند شد، اضافه کند.

هرچند مذاکره‌کنندگان اسرائیلی با این توافق که در پی ماه‌ها گفت‌وگو به دست می‌آید موافقت کرده‌اند، اما تا زمانی که کابینه امنیتی و دولت آن را تایید نکنند، قابل اجرا نخواهد بود.
حملات اسرائیل به غزه روز چهارشنبه بعد از اعلام توافق آتش بس ادامه یافتدر مرحله اول توافق که شش هفته خواهد بود، ۳۳ گروگان از جمله زنان، کودکان و سالخوردگان با اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیل مبادله خواهند شد
در مرحله اول توافق که شش هفته خواهد بود، ۳۳ گروگان از جمله زنان، کودکان و سالخوردگان با اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیل مبادله خواهند شد«مشکلاتی قابل انتظار»
نتانیاهو پیشتر در بیانیه‌ای گفته بود که کابینه اسرائیل تا زمانی که حماس «کلیه عناصر توافق» را نپذیرفته باشد تشکیل جلسه نخواهد داد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، بعد از عقب افتادن رای گیری در کابینه اسرائیل گفت که این نوع مشکلات قابل پیش‌بینی بوده، اما ابراز اطمینان کرد که آتش‌بس طبق برنامه از روز یکشنبه اجرا خواهد شد.

او گفت که این تاخیر با توجه به شرایط «دشوار» جاری قابل انتظار بود.

او در کنفرانسی خبری در واشنگتن گفت «در فرآیند و مذاکراتی که این اندازه دشوار و متشنج بوده، کاملا غیرمنتظره نیست که بندی باز شود» و اضافه کرد که تلاش برای حل مشکل در جریان است.

او گفت که آمریکا «مطمئن است» که این توافق طبق برنامه در روز یکشنبه به اجرا در خواهد آمد و آتش‌بس دوام خواهد داشت.

رسانه‌های اسرائیلی هم پیشتر گزارش دادند که مشکل ادعایی حل شده و انتظار می‌رود کابینه روز جمعه برای تصویب توافق دیدار کند.

انتظار می‌رود اکثریت وزرای اسرائیلی از این توافق حمایت کنند، اما ایتامار بن-گِویر وزیر راست افراطی کابینه اواخر پنجشنبه گفت که اگر توافق تصویب شود حزب راستگرای او ائتلاف دولت را ترک خواهد کرد.

او در کنفرانسی خبری گفت «توافقی که درحال شکل‌گیری است بی‌خردانه است» و اضافه کرد که «دستاوردهای جنگ را زایل خواهد کرد.»
بن گویر در کنفرانسی خبری گفت «توافقی که درحال شکل‌گیری است بی‌خردانه است»با این حال حزب اوتزما یِهودیت (قدرت یهودی) گفت که اگر توافق تصویب شود، برای سرنگونی دولت تلاش نخواهد کرد.

بن گویر همچنین رهبر دیگر حزب راست افراطی در دولت، بزالل اسموتریچ از حزب «صهونیست مذهبی»، را تشویق کرد برای استعفا به او ملحق شود.

همزمان یک مقام ارشد حماس به بی‌بی‌سی گفت که این گروه به توافقی که میانجیگران اعلام کرده‌اند متعهد است.

به گفته این مقام خلیل حیه، سرپرست هیات حماس در مذاکرات، رسما قطر و مصر را از تصویب طرح توسط حماس آگاه کرده است.

اما رشدی ابوالعوف، گزارشگر غزه بی‌بی‌سی، دریافته که حماس سعی دارد نام‌های یک یا دو عضو نمادین گروه را به فهرست زندانی‌هایی که براساس توافق آزاد خواهند شد، اضافه کند.

در مرحله اول توافق که شش هفته خواهد بود، ۳۳ گروگان از جمله زنان، کودکان و سالخوردگان با اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیل مبادله خواهند شد.

نیروهای اسرائیل از نواحی پرجمعیت غزه خارج خواهند شد.

آوارگان فلسطینی اجازه خواهند داشت بازگشت به خانه‌های خود را شروع کنند و روزانه صدها کامیون حامل کمک اجازه ورود به غزه را پیدا خواهند کرد.

مذاکرات برای مرحله دوم - که باید با آزادی باقی گروگان‌ها، عقب‌نشینی کامل نیروهای اسرائیل و «آرامش پایدار» همراه باشد - روز شانزدهم آتش‌بس شروع خواهد شد.

مرحله سوم و نهایی شامل بازسازی غزه، فرآیندی که سال‌ها وقت می‌برد، و همچنین بازگرداندن هرگونه بقایای گروگان‌هایی که جان باخته‌اند، خواهد بود.
اگر توافق تصویب شود از روز یکشنبه اجرا خواهد شدحملات هوایی اسرائیل بعد از اعلام توافق در روز چهارشنبه ادامه پیدا کرد. حداقل ۱۲ نفر در شهر غزه کشته شدند، جایی که یک پزشک به بی‌بی‌سی گفت که پرسنل بیمارستان «در این شب خونین یک دقیقه هم استراحت نکردند.»

ارتش و سازمان امنیت اسرائیل در بیانیه‌ای گفتند که از زمان اعلام توافق، حملاتی هوایی علیه ۵۰ هدف در غزه انجام شده است.

نخست وزیر قطر - که این توافق را میانجیگری کرد - از هر دو طرف خواسته قبل از شروع مرحله اول توافق آتش‌بس «آرامش» را برقرار کنند.

اسرائیل در واکنش به حمله بی‌سابقه ۷ اکتبر ۲۰۲۳ که در آن حدود ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۱ نفر دیگر گروگان گرفته شدند، عملیاتی را برای نابودی حماس - که اسرائیل، آمریکا و دیگران یک سازمان تروریستی می‌شناسند - شروع کرد.

به گفته وزارت بهداشت حماس، بیش از ۴۶ هزار و ۷۸۸ نفر از آن زمان تاکنون در غزه کشته شده‌اند. اکثر جمعیت ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفری نوار غزه هم آواره شده‌اند، ویرانی‌ها گسترده است، و کمبود شدید غذا، سوخت، دارو و سرپناه وجود دارد.

اسرائیل می گوید ۹۴ نفر از گروگان‌ها هنوز در دست حماس هستند که فرض می‌شود ۳۴ نفر از آنها کشته شده باشند. علاوه بر این، چهار اسرائیلی هستند که قبل از جنگ ربوده شده بودند که دو نفر از آنها کشته شده‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۹
sabbas - لندن، انگلستان
اسرائیل فقط به یک دولت برای هم یهودیان و هم مسلمانان نیاز دارد. این مورد برای هزاران سال بوده است. هر قبیله ای که در جنگ پیروز می شده، بر سرزمین حکومت می کرد و همه پیروی می کردند. اسرائیل هرگز اجازه نخواهد داد که یک کشور خودمختار فلسطین در کنار خانه خود داشته باشد. هیچ کس نمیخواد دشمنش بهش چسبیده باشه اونم دشمن 1400 سالش.
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۳
۶۵
zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
موافق ولی‌ به یک شرط. دست ایران را کوتاه و به هیچ عنوان آنتی سیمیت را تحمل نکنید. هیچ کس به اندازه شما و هدف شما اینقدر آسیب ندید مگر ما ایرانی‌ ها. زمان پهلوی که لانه آموزش تروریست‌ها ایرانی‌ بودید. و زمان آخوند‌ها هم که آنقدر ما را دوشیدید که دیگر رمقی باقی‌ نمانده.مثل آدم حکومت کنید. اقتصاد را بدهید دست اسراهیل. ساحل‌ها زیبا دارید فقط منابع توریست. باور کنید فقط در عرض ۱۰ سال می‌‌شوید. هنگ کنک خاورمیانه. ما که شما را دوست نداریم ولی‌ آنقدر چپی پولدار از نمونه پیرزن ایرانی‌ در دنیا است که نگو. دیگر ویلا در بالکان نمی‌‌خرد تا قمپز در کند. بلکه می‌‌یاد غزه و در آنجا ویلا می‌‌خرد.وسط خلق غزه.هم خدا هم خرما
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.