گزارش وال استریت ژورنال از مقادیر زیاد تجهیزات نظامی جمهوری اسلامی که در سوریه رها شدند

العربیه: «وال استریت ژورنال» به نقل از مقام‌های ایرانی و عربی گزارش داد، همزمان با فروپاشی نظام بشار اسد، هزاران شبه‌نظامی مورد حمایت ایران که در اطراف دمشق، حلب مناطق شرقی سوریه حضور داشتند، از جمله افسران سپاه به همراه نیروهای افغان، عراقی، لبنانی و سوری، به‌سرعت از سوریه خارج شده و به سمت شهر مرزی القائم عراق گریختند.

این مقامات همچنین، افزودند که برخی ایرانیان مستقر در دمشق از طریق هوایی به تهران منتقل شدند، در حالی که جنگجویان حزب‌الله در غرب سوریه از طریق زمینی به لبنان گریختند.


اما در مورد تسلیحات ایران در سوریه، به نظر می‌رسد که تجهیزات و سلاح‌هایی سنگین و سبک که در اختیار این شبه‌نظامیان بود، در محل‌های خود رها شده است.

دیپلمات‌های غربی فاش کردند که با فرار هزاران نیروی نظامی ایرانی و متحدانشان از سوریه، آن‌ها مجبور شدند مقادیر زیادی از تجهیزات و تسلیحات نظامی را پشت سر بگذارند. این تجهیزات بعداً یا توسط اسرائیل منهدم شد یا توسط «هیئت تحریر الشام» و گروه‌های دیگر متحد با آن به تصرف درآمد.

در پاسخ به این سؤال که آیا ایرانی‌ها به‌طور کامل از سوریه خارج شده‌اند، باربارا لیف، یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا در امور خاورمیانه، روز دوشنبه گفت: «تا حد زیادی، بله… این موضوع غیرعادی است.»

باربارا لیف که معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک است، افزود: «اکنون سوریه به منطقه‌ای خصمانه برای ایران تبدیل شده است.» با این حال، او توضیح داد که «این به معنای آن نیست که آن‌ها تلاش نخواهند کرد دوباره حضور خود را تثبیت کنند.»

از سوی دیگر، میک مولروی، مقام سابق پنتاگون در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، گفت: «فروپاشی نظام اسد باعث کاهش نفوذ ایران در منطقه و توانایی آن در حمایت و پشتیبانی از سازمان‌های تروریستی شده است.»

در همین حال، اندرو تابلر، مدیر سابق امور سوریه در شورای امنیت ملی آمریکا، آنچه در سوریه رخ داده را به‌عنوان یک شکست فاجعه‌بار برای تهران توصیف کرد.
تلاش برای بازسازی شبکه‌ها
با وجود این شکست یا ضربه بزرگ، برخی مقامات آمریکایی بر این باورند که ایران در نهایت تلاش خواهد کرد یک پل زمینی در سوریه بازسازی کند و شبکه‌های قدیمی خود را با هدف بهره‌برداری از بی‌ثباتی موجود در این کشور فعال نماید.

با این حال، یک مقام ارشد آمریکایی اظهار داشت که به دلیل حمایت تهران از اسد در طول سال‌های گذشته، بعید است دولت جدید سوریه به سپاه پاسداران اجازه دهد حضور نظامی خود را در آینده در این کشور احیا کند.

گفتنی است که دولت جدید سوریه، که توسط «هیئة تحریر الشام» همراه با دیگر گروه‌های متحد با آن تشکیل شده است و رهبران آن سال‌ها در جنگ علیه نظام اسد مورد حمایت ایران جنگیده‌اند، ایران را به‌عنوان یک تهدید بزرگ می‌بیند.
هزینه میلیاردها دلار در سوریه
عقب‌نشینی ایران از سوریه به‌عنوان پایان تلاش‌هایی طولانی‌مدت تهران برای ساختن شبه‌نظامیانی متحد جهت گسترش نفوذ خود در منطقه تلقی می‌شود. به گفته حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، تحلیلگر سیاست خارجی ایران و رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس، ایران 20 تا 30 میلیارد دلار در سوریه هزینه کرده است.

علاوه بر این ده‌ها تن از فرماندهان سپاه در سوریه کشته شدند و هزاران نیروی شبه‌نظامی وابسته به تهران از سال 2011 تا 2024 به سوریه اعزام شدند تا از رژیم بشار اسد حمایت کنند و ایران بتواند پل زمینی مهم انتقال سلاح به حزب‌الله لبنان را حفظ کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۱
Nasrol.Senvar.Hani - مسکو، روسیه
Romano اگه این 30 میلیارد دلار خرج خود ایران میشد بهتر نبود؟ البته خوب میدانی در بقیه کشورها هم هزینه شده و از صد میلیارد بیشتر است و یا سیاست های غلط که باعث تحریمها شدند و مانع فروش نفت و تجارت و ارتباط با دنیا و سبب شده صدها میلیارد نصیب ایران نشود و همینطور پول زیادی که هر سال خرج دین عربا و مذهب مندراوردی شیعه میشه ولی خرج کشور نمیشه.
‌سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۶
۴۵
AKBAR_KACHAL - لندن، انگلستان
العربیه، داره میگه ایران چند میلیارد خرج کرد تو سوریه، خود شما عربها که بیشتر از ایران خرج کردید.همین خودت عربستان بالای 50 میلیارد تو یمن خرج کرد آخرش هم مفتضحانه شکست خورد، آمریکا تریلیون دلار تو خاورمیانه صرف کرد ایران هم مثل بقیه شما
‌سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۳
۲۶
romano - تهران، ایران
تشکر از شما که پای تمامی کامنتهای اسرائیل هستی و اسرائیلی هم هستی خوب این صداقت کاملت رو در مورد کشور ایران به عنوان یک دشمن نشون میده (شما کلا پارانویای دشمن دارید). من نظام ایران رو تایید نیمکنم اما میدونم ۱۶ میلیارد هزینه میکنه که در مقابل بودجه امثال اسرائیل ۶۴ میلیارد چیزی نیست پس بهتر نیست این پولها خرج مردم اسرائیل شوند و افرادی مثل شما کاری آبرومند در اسرائیل پیدا کنید؟ نکته باز هم تکرار میکنم گویا گوش شما سنگین است هموطن من اگر نظر من را قبول ندارد حق توهین به من را دارد اما شما اجنبی هستی و تمام تلاش امثال شما ایجاد تفرقه و ایجاد جنگ علیه مردم ایران است.
‌سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +188شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +135شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +126حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +120نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +119اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +103تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو