ادعای جمهوری اسلامی برای کمک به عربستان در میزبانی جام جهانی۲۰۳۴ با وجود ورزشگاه هایی که برق ندارند

هم‌زمان با ادعای جمهوری اسلامی مبنی‌بر کمک به عربستان برای میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴، رسانه‌های عربی از تخصیص قطعی بودجه ۲۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری دولت این کشور برای برگزاری این مسابقات خبر داده‌اندایران وایر: پیام یونسی‌پور
در فاصله سه روز پس از آنکه «احمد دنیامالی»، وزیر ورزش و جوانان دولت «مسعود پزشکیان» ادعا کرد که جمهوری اسلامی آماده همکاری با عربستان سعودی برای میزبانی از رقابت‌های جام‌جهانی ۲۰۳۴ است، رسانه‌ها در ایران از «دستور وزیر ورزش و جوانان» برای برگزاری رقابت‌های لیگ برتر فوتبال در طول روز و «جلوگیری از روشن شدن پروژکتورهای ورزشگاه‌ها» به‌دلیل «مشکل کمبود برق» خبر دادند.

هم‌زمان با ادعای جمهوری اسلامی مبنی‌بر کمک به عربستان برای میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴، رسانه‌های عربی از تخصیص قطعی بودجه ۲۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری دولت این کشور برای برگزاری این مسابقات خبر داده‌اند. وبسایت «arabianbusiness» این رقم را چهار برابر بودجه‌ای که روسیه برای جام‌جهانی ۲۰۱۸ هزینه کرد برآورده کرده و مدعی شده احتمال اینکه دولت عربستان این بودجه را در سال‌های آینده افزایش دهد وجود دارد.


رسانه‌های نزدیک به حکومت در ایران در حالی از «ابراز علاقه سفیر عربستان» برای کمک جمهوری اسلامی به این کشور برای برگزاری میزبانی جام‌جهانی خبر داده‌اند که در صحبت‌های «عبدالله بن سعود العنزی»، سفیر عربستان در ایران، هیچ نشانه‌ای از پیشنهاد یا تمایل به چنین مشارکتی وجود ندارد.

***
وزیر ورزش به سفیر عربستان چه گفت و چه شنید؟احمد دنیامالی خطاب به سفیر عربستان در ایران گفته است «آماده همکاری مشترک برای میزبانی جام‌جهانی ٢٠٣۴ هستیمخبرگزاری «برنا» وابسته به وزارت ورزش و جوانان، ۵دی۱۴۰۳ به نقل از احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان خطاب به عبدالله بن سعود العنزی، سفیر عربستان در ایران  نوشت: «آماده همکاری مشترک برای میزبانی جام‌جهانی ٢٠٣۴ هستیم.»

این ادعای وزیر دولت جمهوری اسلامی در حالی مطرح شد که رسانه‌های عربستانی ۲۲شهریور۱۴۰۳، وضعیت ورزشگاه‌های ایران برای میزبانی در لیگ نخبگان آسیا را «تحقیرآمیز» و «مایه شرمساری آسیا» دانسته و از دولت عربستان خواسته بودند «در راه خدا» برای میزبانی تیم‌های ایرانی و حفظ آبروی آسیا، چند ورزشگاه مدرن در کشور ایران بسازند.

این درخواست کارشناسان و رسانه‌های عربستانی البته با واکنش کاربران ایرانی نیز همراه شده بود. آن‌ها با انتشار تصاویر ورزشگاه آزادی در سال ۱۳۵۳ و زمین‌های خاکی کشور عربستان در همان سال یادآوری کرده بودند که اگر «حکومت اسلامی» در ایران مستقر نمی‌شد، وضعیت کنونی ایران احتمالا جلوتر از وضعیت اقتصادی عربستان سعودی بود.

سفیر عربستان سعودی در ایران در دیدار با احمد دنیا مالی، از تمایل کشورش برای میزبانی از کاروان ورزشی ایران در رقابت‌های «بازی‌های اسلامی» که قرار است به میزبانی عربستان برگزار شود گفت و اینکه خوشحال خواهد شد روابط ورزشی دو کشور افزایش یابد. عبدالله بن سعود العنزی، هیچ توجهی به اظهارات احمد دنیامالی در مورد میزبانی مشترک یا کمک جمهوری اسلامی به این کشور برای برگزاری رقابت‌های جام‌جهانی ۲۰۳۴ نکرد.رسانه‌های نزدیک به حکومت در ایران درحالی از «ابراز علاقه سفیر عربستان» برای کمک جمهوری اسلامی به این کشور برای برگزاری میزبانی جام‌جهانی خبر داده‌اند که در صحبت‌های «عبدالله بن سعود العنزی»، سفیر عربستان در ایران، هیچ نشانه‌ای از پیشنهاد یا تمایل به چنین مشارکتی وجود ندارداز پروژه‌های عربستان برای میزبانی جام جهانی چه می‌دانیم؟
برخی رسانه‌های عرب‌ زبان، برنامه‌های دولت عربستان سعودی برای میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ را «جاه طلبانه» و «رویاپردازانه» می‌دانند. با‌این‌حال بودجه‌ای که دولت این کشور برای برگزاری متفاوت جام جهانی در نظر گرفته، حتی از آنچه «بهرام پارسایی»، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی مدعی هزینه آن توسط جمهوری اسلامی برای حکومت «بشار اسد» شد هم کمتر است.

این نماینده مجلس گفته بود که جمهوری اسلامی دست‌کم ۳۰ میلیارد دلاری برای بقای بشار اسد در سال‌های اخیر در سوریه هزینه کرده بود.

طبق اعلام رسانه‌های رسمی، عربستان سعودی برای میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴، قرار است بر ساخت یازده ورزشگاه جدید و فوق مدرن در پنج شهر خود احداث کند. همچنین پانزده ورزشگاه قدیمی را به‌صورت کامل نوسازی کرده و برای مسابقات یا تمرینات تیم‌های ملی اختصاص دهد.

ساخت بیش از ۱۰۰ هتل مدرن و مرکز اقامتی برای توریست‌ها و تیم‌های ملی، توسعه و بهبود زیرساخت‌های گردشگری، نوسازی و احداث سیستم‌های حمل‌و‌نقل عمومی جدید، ساخت فرودگاه‌های جدید و بهبود فرودگاه‌های قدیمی و ایجاد فضاهای گردشگری جدید، بخشی از برنامه‌های دولت عربستان است که البته در استراتژی «چشم‌انداز ۲۰۳۰»، عربستان سعودی نیز دیده شده بود.

همچنین، عربستان سعودی اولین کشتی کروز لوکس خود را به نام «آرویا» راه‌اندازی کرده و آن را از ۱۱دسامبر۲۰۲۴ برای گردشگران خارجی از جده به مقصدهای مختلف ازجمله جزایر خصوصی دریای سرخ، مصر و اردن حرکت می‌دهد. دولت عربستان گفته این کشتی تا زمان برگزاری رقابت‌های جام‌جهانی ۲۰۳۴ به مقاصد بیشتری خواهد رفت و هدفش، جلب اعتماد گردشگران برای سفر به عربستان است.

هم‌زمان اما جمهوری اسلامی در آخرین اقدام خود، «چچیلیا سالا»،‌ روزنامه‌نگار ایتالیایی را در تهران گروگان گرفته و بازداشت کرده است. رفتاری که باعث شد نمایندگان اتحادیه اروپا بار دیگر نظام جمهوری اسلامی را به «گروگان‌گیری» متهم کرده و از شهروندان خود بخواهند به ایران سفر نکنند.
حداقل ۷۱ میلیون دلار به اسم میزبانی جام جهانی قطر در کیش به جیب چه کسانی رفت؟
«تایمز»، فروردین۱۴۰۱ در واکنش به اصرار مدیران جمهوری اسلامی برای میزبانی برخی رقابت‌های جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر نوشت: «در ایران، مشروبات الکلی ممنوع است. اتباع بریتانیا مرتبا به اتهامات جعلی جاسوسی دستگیر می‌شوند و همین دو هفته پیش به صورت هواداران زن فوتبال ایران به‌دلیل تلاش برای حضور در یک ورزشگاه که مسابقه بین‌المللی در آن برگزار می‌شد، اسپری فلفل زدند. اکنون، ایران می‌گوید که آماده میزبانی از هزاران هوادار انگلیس برای جام‌جهانی امسال است.»

همچنین «حسن الذوادی»، دبیر کمیته عالی پروژه‌ها و میراث جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر در گفت‌وگویی با خبرگزاری «ریانووستی» روسیه، هرگونه احتمال میزبانی مشترک یا همکاری با کشورهای همسایه، به‌خصوص ایران برای اسکان تیم‌ها یا میهمانان حاضر در این رقابت‌ها را رد کرده بود.

با‌این‌حال چرا مدیران جمهوری اسلامی مایل هستند موضوع کمک به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای میزبانی رقابت‌های جام‌جهانی را مطرح کنند؟ پاسخ این سوال در گرفتن بودجه‌های غیرقابل باور و میلیون دلاری پیدا می‌شود.

سرتیپ دوم پاسدار «سعید محمد»، فرمانده پیشین «قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء»، مشاور «ابراهیم رئیسی» در دوران ریاست‌جمهوری‌ او و همین‌طور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، گفته بود که قطر ظرفیت میزبانی از جام‌جهانی فوتبال را ندارد و دولت قطر ناگزیر خواهد شد روی کمک جزیره کیش برای برگزاری برخی مسابقات و اسکان تماشاگران حساب کند.

او سال ۱۴۰۰ با «شهاب‌الدین عزیزی خادم»، رییس وقت فدراسیون فوتبال ایران برای مشارکت در میزبانی جام‌جهانی قطر تفاهم‌نامه امضا کرد. این چهارمین تفاهم‌نامه‌ای بود که میان مدیران یا دبیران شورای عالی منطقه کیش با مدیران وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال امضا می‌شد.  

«غلامحسین مظفری»، رییس هیات‌مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، سال ۱۳۹۸ ناخواسته دلیل تمامی تلاش‌های شفاهی مدیران ایران برای ابراز علاقه در مشارکت میزبانی جام‌جهانی قطر را این‌گونه بیان کرد: «مسلما قرار نیست هیچ مسابقه‌ای از جام‌جهانی قطر در کیش برگزار شود، اما ما موفق شدیم حداقل هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای آماده‌سازی جزیره به‌منظور برپایی تمرین تیم‌ها و حضور طرفداران آن‌ها هزینه کنیم.»

نمی‌توان هیچ اثر دقیقی از بودجه ۱۰۰۰ میلیارد تومانی که تا ابتدای سال ۱۳۹۸ به این سازمان تعلق گرفته را در جزیره کیش دید. همین مبلغ طی سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ رشد چشمگیری نیز داشته است. با احتساب قیمت دلار در ایران در سال ۱۳۹۸، جمهوری اسلامی بیش از ۷۱ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار برای «پروژه خیالی کمک به میزبانی جام‌جهانی قطر» به سازمان منطقه آزاد کیش بودجه داده است.

۷۱ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار با احتساب قیمت کنونی ارز در ایران، به حدود ۶ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

با همین حساب می‌توان درک کرد که چرا مدیران جمهوری اسلامی از حالا برای دست یافتن به بودجه‌های جدید، با فریب کمک به عربستان برای میزبانی جام‌جهانی، کیسه می‌دوزند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۴
vg2000 - اسلو، نروژ

امیدوارم شر این فرقه کثیف اسلامی از سر مردم ایران کوتاه بشه یه مشت دزد آدم کش ‌بی‌سواد
دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۶
۴۰
#شمشیر عدالت - نیمیخن، هلند
متاسفم برای کشورم ،نمیدونم چرا وقتی همچین حرفهایی رو میشنوم جلوی چشمم تصویر یک نفر معتاد بی خانمان که سعی میکنه به کسای دیگه کمک کنه بارشون و ببره که اونها یک چیزی کف دستش بزارن میاد در صورتیکه ۵۰ سال پیش بازیهای اسیایی در ایران برگذار شد و خدابیامرز شاه حتی دهکده المپیک رو هم ساخت تا چند ساله دیگش المپیک رو هم بیاره ایران که اگر این انگلها نیومده بودند حداقل دوبار المپیک تا الان تو ایران برگذار شده بود متاسفانه مردم ما لیاقتشون تا این اندازه اوردن پایین که این حر …زاده ها حاکمانشون باشن😡
دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.