عملیات انفال رژیم صدام حسین؛ کشف گور دسته‌جمعی کرد‌های عراق

کشف گور دسته‌جمعی در موصول عراق - عکس از آرشیو
دویچه وله: سرپرست نهاد عراقی مسئول گورهای دسته‌جمعی گفته شواهد دیگری از جنایات صدام حسین علیه اقلیت کرد کشف شد. او گفت اجساد حدود ۱۰۰ زن و کودک کرد عراقی از گور دسته‌جمعی در "تل‌الشیخیه" سماوه عراق بیرون کشیده می‌شود.

دیا کریم، سرپرست "سازمان گورهای دسته‌جمعی عراق" درباره کشف گورهای دسته‌جمعی زنان و کودکان کرد می‌گوید کارشناسان این نهاد در حال خارج کردن باقیمانده اجساد دست‌کم ۱۰۰ زن و کودک کرد هستند که به احتمال زیاد در دوره زمامداری صدام حسین در دهه ۱۹۸۰ کشته شده‌اند.

اولین گور دسته‌جمعی در سال ۲۰۱۹ در ۱۵ کیلومتری جاده اصلی در منطقه "تل‌الشیخیه" در استان سماوه در جنوب عراق کشف شده است.

سرپرست سازمان گورهای دسته‌جمعی عراق به خبرگزاری فرانسه گفت این دومین گور دسته‌جمعی از این نوع است که در این محل کشف می‌شود. دیا کریم افزود: «پس از برداشتن لایه اول خاک و ظاهر شدن بقایا، مشخص شد که این اجساد متعلق به زنان و کودکان در لباس‌های بهاری کردی هستند.»

شبکه کردی "رووداو"  چند روز پیش تصاویری از محل کشف این گور دسته‌جمعی را منتشر کرد. در این تصاویر، جمجمه‌های انسانی که در خاک دفن شده‌اند، استخوان‌ها و گاهی لباس‌های کشته‌شدگان مشاهده می‌شود.

براساس گزارش‌ها، این افراد احتمالا از منطقه کالار در استان سلیمانیه در شمال عراق آمده‌اند که اکنون بخشی از منطقه خودمختار اقلیم کردستان عراق است.
جنایت رژیم صدام حسین علیه کردها در عملیات "انفال"
سرپرست سازمان گورهای دسته‌جمعی عراق اعلام کرد که در این گور دست‌کم ۱۰۰ نفر دفن شده‌اند و ممکن است این رقم در طول فرآیند بیرون‌ کشیدن باقیمانده اجساد تغییر کند.

صدام حسین، رئیس جمهور سابق عراق بین سال‌های ۱۹۸۷ و ۱۹۸۸ در چارچوب عملیات "انفال" حدود ۱۸۰ هزار کرد عراقی را کشته و سه هزار روستا را نیز نابود کرد. صدام در سال ۲۰۰۳ به جرم جنایات خونین در عملیات "انفال" به ارتکاب نسل‌کشی متهم شد و در سال ۲۰۰۶ اعدام شد.

کریم می‌گوید بیشتر قربانیان در گور دسته‌جمعی کشف‌شده با شلیک گلوله به سر از فاصله نزدیک کشته شده‌اند و برخی از آنها ممکن است "زنده به گور" شده باشند.

به گفته سرپرست سازمان گورهای دسته‌جمعی عراق بقایای اجساد در هم پیچیده شده و برخی از مادران هنگام کشته‌شدن، نوزادان خود را در آغوش داشتند.

یکی دیگر از مقامات مسئول این نهاد اشاره کرد که در آغاز عملیات خارج کردن اجساد در "تل‌الشیخیه"، گور دسته‌جمعی دیگری نیز کشف شده است.

این گور نزدیک به زندان معروف به "نگره سلمان"، یکی از مخوف‌ترین زندان‌های عراق قرار دارد، جایی که در زمان صدام حسین مخالفان رژیم در آن زندانی می‌شدند.

طبق برآورد دولت عراق بین سال‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر  در این کشور ناپدید شدند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • «این تصویر فقط انگشترِ علی لاریجانی نیست» / «موشک‌های ایرانی کیروش را فراری دادند!»
  • علی مطهری: دشمن رهبر ما را کشت اما هنوز تنبیه نشده
  • یگان سی‌ویکم تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس شد
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +296اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +181اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد