یک ایرانی به جرم قتل بنیان‌گذار «کش‌اپ» به ۱۶ سال تا حبس ابد محکوم شد

یورونیوز: هیئت منصفه‌ای در سانفرانسیسکو روز سه‌شنبه ۱۶ دسامبر (۲۶ آذر) «نیما مومنی» مشاور فناوری را به اتهام قتل درجه دو در پرونده کشته شدن «باب لی»، بنیان‌گذار اپلیکیشن پرداخت موبایلی «کش اپ»، مجرم شناخت.

هیئت منصفه پس از هفت روز بررسی به این حکم رسید. این حکم شامل مجازاتی از ۱۶ سال زندان تا حبس ابد می‌شود.


باب لی که چهره‌ای محبوب در دنیای فناوری بود، در تاریخ ۴ آوریل ۲۰۲۳ در یکی از خیابان‌های کم‌تردد سانفرانسیسکو در حالی که خونریزی داشت و کمک می‌خواست پیدا شد. او ساعاتی بعد در ۴۳ سالگی در بیمارستان جان باخت.

تیم اولیور لی، برادر قربانی، به خبرنگاران گفت: «فکر می‌کنیم امروز عدالت اجرا شد. مهم این است که رأی گناهکار بودن نیما مومنی صادر شد و او برای مدت طولانی در زندان باقی خواهد ماند.»

دادستان‌ها گفتند که آقای مومنی این حمله را برنامه‌ریزی کرده بود و پس از انتقال لی به مکانی دورافتاده زیر پل «بی بریج»، وی را سه بار با چاقویی که از آشپزخانه خواهرش برداشته بود زخمی کرد. یکی از ضربات نیما مومنی به قلب لی اصابت کرده بود.

دادستان‌ها ادعا کردند نیما مومنی از باب لی از این جهت خشمگین بوده که او را در رابطه با یک تعرض به خواهرش مسئول می‌دانسته است.

مدارک دادگاه به نقل از یک شاهد عینی می‌گوید که باب لی و خزر مومنی الیاس‌نیا (خواهر نیما مومنی) شب قبل از حادثه در آپارتمان یک فروشنده مواد مخدر دورهمی برگزار کرده‌ و مشغول مصرف مواد و نوشیدن الکل بودند.
همسر سابق باب لی در آغوش پدر مقتول در دادگاه
ماجرا ظاهرا از آنجا شروع می‌شود که خزر مومنی ادعا می‌کند فروشنده مواد مخدر در آپارتمان به او مواد مخدر داده و سپس به وی تعرض کرده است. خزر ماجرا را برای برادرش تعریف می‌کند و او نیز به صورت تلفنی شروع به سوال و جواب از لی درباره اتفاقات رخ‌داده می‌کند.

به گفته دادستان‌ها، نیما مومنی از باب لی خواسته بوده که درباره ارتباطش با خواهر او، خزر، توضیح دهد.

آقای مومنی از باب لی پرسیده بوده آیا خواهرش در آن شب «مواد مصرف کرده یا هرگونه رفتار نامناسبی» داشته یا نه؟ و بنابر مدارک دادگاه باب لی در پاسخ به آقای مومنی «اطمینان داده که هیچ چیز نامناسبی اتفاق نیفتاده است.»

به گفته مقامات قضایی در ساعات اولیه ۴ آوریل لی و مومنی با هم از آپارتمان خزر مومنی خارج شده و به محلی دورافتاده در نزدیکی پل «بی بریج» رفتند.

نیما مومنی در دادگاه شهادت داد که لی ابتدا به او حمله کرده بود و او تنها در دفاع از خود چاقو را استفاده کرده بود. متهم، که در رشته‌های رزمی آموزش دیده، ادعا کرد که متوجه نشده بود به لی آسیب جدی زده است یا حتی او زخمی شده باشد.
مهناز طیرانی، مادر نیما مومنی در دادگاهاین در حالی است که دادستان‌ها روایت آقای مومنی را زیر سوال بردند. به گفته آن‌ها، ویدیوی دوربین‌های مدار بسته نشان می‌دهد که آقای مومنی چگونه به لی سه ضربه چاقو زد. همچنین دی‌ان‌ای مومنی روی دسته و دی‌ان‌ای لی روی تیغه چاقوی ۲۰ سانتی‌متری که به‌عنوان سلاح قتل استفاده شده بود مانده بود.

هیئت منصفه نیز اظهارات نیما مومنی را در دفاع از خود وارد ندانست.

این پرونده به دلیل جایگاه «باب لی» در دنیای فناوری توجه زیادی را به خود جلب کرد. مرگ او همچنین بحث‌هایی در مورد امنیت عمومی در سانفرانسیسکو به راه انداخت و ایلان ماسک، صاحب شبکه اجتماعی «ایکس» در واکنش نوشت: «جنایت خشونت‌آمیز در سانفرانسیسکو وحشتناک است و حتی اگر مهاجمان دستگیر شوند، اغلب آزاد می‌شوند.»

بروک جنکینز، دادستان منطقه سانفرانسیسکو، اعلام کرد این حکم نشان می‌دهد قتل لی یک اقدام هدفمند بوده و نمونه‌ای از بی‌قانونی تصادفی در این شهر نیست.

او گفت: «ما شهری هستیم که به پاسخگویی و ایمنی عمومی متعهد است.»

نیما مومنی، ۴۰ ساله، از زمان بازداشت در آوریل ۲۰۲۳ در زندان به سر می‌برد.

آقای مومنی روز سه‌شنبه در دادگاه در حالی که مادرش، «مهناز طیرانی»، اشک می‌ریخت حاضر شد. مادر مومنی گفت: «پسر من آن فردی نیست که فکر می‌کنند. او بسیار مهربان، محترم و دلسوز است.»

هر دو خانواده از ابتدای دادرسی در دادگاه حضور داشتند. خانواده باب لی، از جمله پدر، برادر و همسر سابقش، با دیدن تصاویر کالبدشکافی و شنیدن صدای ضبط‌ شده تماس اضطراری مقتول به شدت متاثر شدند.

وکلای آقای مومنی از صدور این حکم ابراز تاسف کرده و گفتند که احتمالاً درخواست تجدیدنظر خواهند داد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۳
طلوع ازادی - لوس آنجلس ، ایالات متحده امریکا
بستگی دارد به نحوه دادن خبر و تیم وکلا همینطور به سطح آگاهی دادستان در یک قضیه حقوقی که بر اساس آن میلیونها عقیده و پیش داوری متفاوت بوجود می‌آید، اما با توجه به اینکه این هم میهن ایرانی شغلی حساس داشته و برای رسیدن به این هدف در جامعه آمریکا زحمات زیادی کشیده، بعید به نظر می‌رسد که راه چاره دیگری داشته. احتمالاً این تعرض صورت گرفته و بدلیل احساس مسئولیت در قبال شرف و ناموس خانوادگی دست به چنین عمل غیر قابل قبول و غیر انسانی زده. سعی کنیم خانواده خود را از همکاران دوستان و آشنایان دور نگه داریم، کشورهای غربی حتی شرقی فرهنگهایی متفاوت دارند و نمی‌توان بدون تفکر و شناخت با هر قومی طرح دوستی ریخت. امیدواریم یک چنین اخبار بدی را از جانب ایرانیان مقیم خارج نشنویم.
‌چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.