نرخ رسمی تورم در ونزوئلا به پایین‌تر از ایران رسید؛ مادورو چگونه افزایش قیمت‌ها را مهار کرد؟

یورونیوز: بانک مرکزی ونزوئلا اعلام کرد که نرخ تورم از ۱.۴ درصد در ماه اوت به ۰.۸ درصد در سپتامبر رسید، نرخی که مرکز آمار ایران برای مرداد ماه ۲ درصد و برای شهریور گذشته ۱.۷ درصد اعلام کرد.

مطابق اعلام بانک مرکزی ونزوئلا، تورم تجمعی در ۹ ماهه سال ۲۰۲۴ به ۱۲.۱ درصد رسیده است.


هر چند بانک مرکزی ونزوئلا نرخ تورم سالانه را اعلام نکرده ولی محاسبات رویترز نشان می‌دهد که این نرخ ۲۵.۷۵ است.

مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه در شهریور ماه ۱۴۰۳ را ۳۴.۲ درصد اعلام کرد، نرخی که در مرداد ماه ۳۴.۸ درصد گزارش شده بود.

نرخ رسمی تورم سالانه در ایران از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ بالای ۴۰ درصد بوده است.

البته «رصدخانه مالی ونزوئلا» (OVF) که یک نهاد غیردولتی مستقل است، اعلام کرد که نرخ تورم ماهانه در سپتامبر ۲۰۲۴ به ۳.۵ درصد و نرخ تورم سالانه به ۴۶ درصد رسیده است. این نهاد مستقل، نرخ تورم تجمعی ۹ ماهه سال جاری میلادی را نیز ۳۰.۴ درصد اعلام کرد.

هر چند این نهاد غیردولتی معتقد است که نرخ تورم در سپتامبر گذشته نسبت به ماه اوت شتاب گرفته ولی در هر صورت هر دو گزارش رسمی و غیررسمی از کاهش نرخ تورم در ونزوئلا حکایت دارد.

بانک مرکزی ونزوئلا نرخ تورم سال ۲۰۲۱ را در این کشور ۶۸۶ درصد اعلام کرده بود. این نرخ رسمی در سال ۲۰۲۲ به ۲۳۴ درصد و در سال گذشته میلادی تا ۱۸۹.۸ درصد پایین آمد.

نرخ تورم ونزوئلا در سال ۲۰۱۸ به اوج خود رسید. مطابق گزارش بانک مرکزی این کشور، این نرخ در سپتامبر سال ۲۰۱۸ به بیش از ۱۳۰ هزار درصد رسیده بود. این نرخ در ماه مشابه ۲۰۱۹ به ۹۵۸۵ درصد و یکسال بعد نیز به ۱۸۱۳ درصد کاهش یافت.

کارشناسان یکی از علل کاهش نرخ رسمی تورم سالانه ونزوئلا از ۶۸۶ درصد به ۲۵ درصد را طی سال‌های اخیر، تلاش دولت برای تثبیت نرخ ارز می‌دانند. در حالی که تضعیف بولیوار جدید در مقابل دلار آمریکا طی سال گذشته به ۳۸ درصد رسید، طی ۸ ماه گذشته این نرخ در سطح ۳۶ بولیوار در مقابل هر دلار آمریکا ثابت مانده است.

همچنین، دولت نیکولاس مادورو تلاش‌ها برای کاهش هزینه‌های جاری دولت، تثبیت قیمت‌ها و توزیع کالاهای یارانه‌ای را تشدید کرده است.

حداقل حقوق کارگران در ونزوئلا معادل ۳.۵ دلار در ماه است و اکثر کارگران، کارکنان بخش دولتی و بازنشستگان برای امرار معاش حداقلی، محتاج کمک‌های دولتی هستند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +292اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +201ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +179اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد