اتحادیه اروپا راهی قانونی برای «تروریستی» خواندن سپاه پاسداران ایران پیدا کرده است

یورونیوز: اتحادیه اروپا یک مبنای قانونی برای شناسایی سپاه پاسداران ایران به عنوان یک «سازمان تروریستی» پیدا کرده؛ با این حال اتخاذ چنین تصمیمی از سوی بروکسل نیازمند یک اراده سیاسی است.

این راه‌کار تازه می‌تواند شکافی را که برای سال‌ها مانع از اتخاذ چنین تصمیم بزرگی در اتحادیه اروپا بود، پر کند.


سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به سرکوب وحشیانه معترضان ایرانی، انتقال تسلیحات به روسیه، پرتاب موشک‌های بالستیک به سوی اسرائیل و حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی در سراسر خاورمیانه متهم شده است.

اساس این موضوع به حکمی برمی‌گردد که ماه مارس توسط دادگاه عالی منطقه‌ای دوسلدورف صادر شد. این دادگاه اعلام کرد که حمله سال ۲۰۲۲ به کنیسه بوخوم در غرب آلمان توسط یک نهاد دولتی ایران طراحی شده است.

هنگامی که این حکم منتشر شد، انتظارها از اتحادیه اروپا برای آنکه بتواند سرانجام مبنای قانونی لازم برای پیشبرد اقدامی در جهت «تروریستی» خواندن سپاه پاسداران را فراهم کند، بالا رفت؛ اگر چه بروکسل همچنان در این خصوص احتیاط به خرج داد.

بر اساس قوانین فعلی، افزودن یک شخص یا نهاد جدید به فهرست تروریستی اتحادیه اروپا مستلزم تصمیم قضایی اتخاذ شده توسط یکی از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا است.

یک مقام ارشد اتحادیه اروپا که از این روند آگاه است روز جمعه با اشاره به تحلیل و ارزیابی صورت گرفته توسط سرویس اقدام خارجی اروپا، گفت: حکم دوسلدورف به عنوان یک مبنای قانونی برای برآورده کردن معیارها در این خصوص «کافی» در نظر گرفته شده است.

به گفته این منبع که نامی از وی برده نشده، این نتیجه‌گیری پیش از تعطیلات تابستانی گذشته انجام شده است.

این مقام هشدار داد: «فراتر از مسائل حقوقی، تروریستی اعلام کردن بخشی مهمی از ارتش یک کشور پیامدهای سیاسی بسیاری به همراه دارد.

وی در عین حال خاطرنشان کرد که این اقدام «پیامدهای عملی» نخواهد داشت زیرا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از پیش تحت یک رژیم گسترده تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار دارد که مسدود شدن دارایی‌ها و ممنوعیت سفر اعضا بخشی از آن به شمار می‌رود.

با برداشته شدن مانع، پیشنهاد برای قرار دادن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی وارد مرحله بعدی شده که طبیعتا بحث میان کشورهای عضو و اتخاذ تصمیمی واحد در خصوص آن است.

تصویب نهایی در این زمینه نیاز به اجماع کامل میان اعضا دارد، به این معنا که حتی یک پایتخت اروپایی می‌تواند جلوی اجرای آن را بگیرد.

به گفته یک دیپلمات ارشد که نخواست نامش فاش شود، این مسئله نیاز به یک «اراده سیاسی» جمعی دارد؛ وی در عین حال از پیش‌بینی در خصوص اینکه آیا چنین تصمیمی به‌زودی گرفته خواهد شد یا خیر، خودداری کرد.

آلمان، فرانسه و هلند از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند که پیش‌تر از تصمیم برای شناسایی سپاه پاسداران ایران به عنوان یک «سازمان تروریستی» حمایت کرده‌اند.

اورزولا فُن در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا و نیز پارلمان این اتحادیه به عنوان نهاد قانون‌گذار اتحادیه از این ایده حمایت کرده‌اند.

آمریکا و کانادا، دو متحد گروه هفت، در حال حاضر سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی خود قرار داده‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
Momijii - توکیو، ژاپن

چه لاس خشکه ای مسخره ای !؟ اروپا هم بعد از یک عمر گدایی ، شب جمعه رو گم کرده ! لقمه رو که دور سر نمی گردونن عمو !!
جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۷
۷۰
sabbas - لندن، انگلستان
جدی؟ بعد از این همه جنایت بر علیه بشریت. شرم بر غرب.
جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۲
۵۱
kurosh-h - لوند، سوئد
اروپا به ج اسلامی نیاز داشت ، چنان ترسی در منطقه ایجاد کرد که کل جهان عرب را مجبور به نزدیکی به غرب و قراردادهای چند صد میلیاردی کرد ، اکنون تاریخ مصرف ارازل اسلامی تمام شده ،
جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۲
۷۰
sabbas - لندن، انگلستان
سیاست مداران فاسد غربی.
جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +292اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +201ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +179اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد