پژوهش جدید: مصرف معینی چای و قهوه خطر برخی بیماری‌ها را کاهش می‌دهد

 کافه‌ای در پاریس، تابستان ۱۴۰۳رادیو فردا: پژوهشی تازه نشان داده است که نوشیدن چند فنجان قهوه یا چای کافئین‌دار در روز می‌تواند از ابتلا به بیماری‌هایی نظیر دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی-عروقی و سکته مغزی جلوگیری کند. با این حال، این همه ماجرا نیست.

دانشمندان در این مطالعه که نتایج آن در نشریه علمی «غدد و سوخت‌‌و‌ساز بالینی» منتشر شده است، با استفاده از داده‌های بیوبانک بریتانیا بر روی ۱۸۸ هزار شرکت‌‌کننده در بازه سنی ۳۷ تا ۷۳ سال مطالعه کردند و عادات مصرفی آنان طی شبانه‌روز را مورد بررسی قرار دادند.


چائوفو که، استادیار در دانشکده همه‌گیرشناسی و آمار زیستی دانشگاه سوچو در چین و یکی از نویسندگان این مطالعه، به ان‌بی‌سی گفته است: «مصرف کافئین در دُزهای مختلف می‌تواند اثرات سلامتی متفاوتی داشته باشد.»

این استاد دانشگاه افزوده است که «نوشیدن دو تا سه فنجان قهوه یا تا سه فنجان چای در روز می‌تواند به عنوان نقطه بهینه مصرف کافئین دیده شود.»

این پژوهش نشان داده است افرادی که روزانه حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم کافئین مصرف می‌کنند، خطر کمتری برای ابتلا به بیماری‌های کاردیومتابولیک دارند. این در حالی است که افرادی که کمتر از ۱۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز می‌نوشند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

مصرف‌کنندگان قهوه به‌ویژه کمترین خطر را داشته‌اند که تقریباً ۵۰ درصد کاهش خطر بیماری‌های کاردیومتابولیک را نشان می‌دهد. در حالی که افرادی که کافئین خود را از چای یا ترکیبی از هر دو نوشیدنی دریافت می‌کنند، حدود ۴۰ درصد کمتر احتمال دارد که دچار بیماری‌های کاردیومتابولیک شوند.

با این حال دکتر لوک لافین، مدیر مرکز اختلالات فشار خون در کلینیک کلیولند که در این تحقیق شرکت نداشته، تأکید کرده است که این نتایج باید در زمینه خود تفسیر شود.

او می‌گوید: «این مطالعه می‌تواند به ما یک ایده بدهد، اما نمی‌توانیم نتیجه‌گیری قاطعی داشته باشیم. میانه‌روی احتمالاً بهترین روش است.»

مطالعات دیگر نیز نشان داده‌اند که ارتباط بین زیاده‌روی در مصرف کافئین و افزایش خطر بیماری‌های زوال عقل و سکته وجود دارد، اما همزمان، پیوندهای مثبتی بین کافئین و سلامت کلیه، دیابت نوع ۲ و نارسایی قلبی نیز مشاهده شده است.

دکتر استیون کوپکی، متخصص پیشگیری از بیماری‌های قلبی در کلینیک مایو، توضیح می‌دهد که علاوه بر مسائل بهداشتی زمینه‌ای یک فرد، نحوه مصرف کافئین احتمالاً تفاوت بزرگی در نحوه تأثیر آن بر سلامتی ایجاد می‌کند.

کوپکی هشدار می‌دهد که این نتایج نباید به مصرف بیش از حد کافئین منجر شود.

علاوه بر این، اهمیت این مطالعه در این است که تنها شامل افرادی می‌شود که به‌طور منظم قهوه یا چای سبز یا سیاه می‌نوشند و این نوشیدنی‌ها حاوی صدها یا هزاران ترکیب شیمیایی هستند که فقط یکی از آن‌ها کافئین است.

کوپکی همچنین گفته است: «اگر به قهوه‌فروشی می‌روید و سفارش یک قهوه با خامه و شربت می‌دهید، این نوشیدنی نه فقط برای شما سودی ندارد بلکه به دلیل کالری و قند بالا، می‌تواند منجر به بیماری‌های کاردیومتابولیک شود.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.