نتیجه یک تحقیق: بین گوشتی که می‌خورید و ابتلا به دیابت نوع ۲ ارتباط وجود دارد

یورونیوز: آیا نگران ابتلا به دیابت نوع ۲ هستید؟ یک مطالعه جدید نشان داد که بهتر است به مقدار و نوع گوشتی که می‌خورید، توجه کنید.

تجزیه و تحلیل داده‌های ۳۱ گروه که گزارش آن روز سه‌شنبه در مجله The Lancet Diabetes & Endocrinology منتشر شد، حاکی از آن است که بین خوردن زیاد گوشت‌های قرمز و فرآوری‌شده و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ ارتباطی وجود دارد.


بر اساس گزارش موسسه ملی دیابت و بیماری‌های گوارشی و کلیوی، زمانی فرد به دیابت نوع ۲ مبتلا می‌شود که قند خونش بطور منظم بیش از حد بالا برود و اگر دیابت نوع ۲ به درستی مدیریت نشود، می‌تواند منجر به مشکلاتی از جمله بیماری قلبی، سکته مغزی و بیماری‌های کلیوی شود.

به گفته دکتر نیتا فروهی، نویسنده ارشد این تحقیق و استاد بهداشت و تغذیه در دانشگاه کمبریج، محققان در این تحقیق داده‌های نزدیک به ۲ میلیون نفر را در ۲۰ کشور تجزیه و تحلیل کردند.

او می‌افزاید: «این تیم عواملی از جمله کیفیت رژیم غذایی، فعالیت بدنی، مصرف سیگار، مصرف الکل، دریافت انرژی و شاخص توده بدنی افراد را نیز در نظر گرفتند که می‌تواند بر نتایج تأثیر بگذارد.»

او با اشاره به اینکه یافته‌های این تحقیق برای جمعیت‌های مناطق مختلف و کشورهای مختلف جهان صدق کرده، تاکید کرد که یک «ارتباط قوی» میان مصرف گوشت و ابتلا به دیابت نوع ۲ وجود داشته است.

اما دکتر دوان ملور، متخصص تغذیه و سخنگوی انجمن رژیم غذایی بریتانیا که در این تحقیق شرکت نداشته، می‌گوید نمی‌توان با اتکا به یافته‌های این تحقیق، عوامل دیگری که ممکن است در ابتلا به دیابت نوع ۲ نقش داشته باشند، از جمله سابقه خانوادگی، مقاومت به انسولین و میزان چاقی را توضیح داد.

به گفته او این عوامل، بیشتر از عواملی که محققان توانسته‌اند توضیح دهند، با خطر ابتلا به دیابت مرتبط هستند.
گیاهان بیشتر، گوشت کمتر
دکتر هیلدا مولرونی، استاد تغذیه و سلامت در دانشگاه متروپولیتن لندن نیز که در این تحقیق مشارکت نداشته، بر این موضوع تکیه دارد که محققان نتوانستند نتیجه بگیرند که مصرف گوشت «عامل مستقیم دیابت» است.

اما او نیز اذعان دارد که حتی با وجود این محدودیت‌ها، یافته‌های این مطالعه و توصیه‌های رژیم غذایی کنونی، دلیل محکمی برای کاهش مصرف گوشت است.

او می‌گوید: «امروزه در توصیه‌های رژیم غذایی، معمولا پیشنهاد می‌شود که گوشتهایی مانند مرغ جایگزین گوشت‌های قرمز و فرآوری‌شده شوند و حتی کاهش مصرف کلی گوشت و در مقابل استفاده از جایگزین‌هایی مانند نخود، لوبیا، عدس و توفو را توصیه می‌شود.»

او می‌افزاید: «اگرچه هنوز تحقیقات روشنی درباره ارتباط میان مصرف مرغ و خطر دیابت نوع ۲ وجود ندارد، اما مطالعه اخیر نیز نشان داد که جایگزینی گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده با مرغ منجر به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود. همچنین این موضوع شناخته شده است که بطور کلی گوشت‌های فرآوری شده مانند ژامبون، سوسیس، بیکن، هات داگ، سالامی یا پپرونی، حاوی افزودنی‌های شیمیایی و نمک زیاد و بطور کلی ناسالم هستند.»

به گفته او راه‌های زیادی برای کاهش مصرف این گوشت‌ها وجود دارد، از جمله «خوردن وعده‌های کوچک‌تر گوشت، یا جایگزینی آن‌ها با غذاهای غنی از پروتئین».

علاوه بر تلاش برای استفاده از یک رژیم غذایی سرشار از سبزیجات، میوه‌ها، آجیل و لوبیا، افرادی که نگران دیابت هستند باید حتماً ورزش منظم را به برنامه زندگی خود اضافه کنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +902شاهزاده رضا پهلوی: آمادگی خود را برای هدایت و رهبری دوران گذار اعلام می‌کنم
  • +562نتانیاهو خطاب به مردم ایران: خامنه‌ای از شما بیشتر از اسرائیل می‌ترسد
  • +413اعلام آمادگی شاهزاده رضا پهلوی برای رهبری دوران گذار و نظرات موافقان و مخالفان
  • +264شاهزاده رضا پهلوی: جمهوری اسلامی غیر‌قابل اعتماد و توافق با آن غیرممکن است
  • +229شاهزاده رضا پهلوی: مقابل رژیم مرگ و اعدام، مبارزه ما برای زندگی است
  • +229نظر وزیر خارجه آینده آمریکا درباره آتش‌بس در غزه: اسرائیل باید تک تک اعضای حماس را نابود کند
  • +218دانشجویان دختر بلژیکی در اعتراض به بازداشت آهو دریایی در مقابل سفارت ایران نیمه‌برهنه شدند
  • +170خبرگزاری فرانسه: موساد از بالا تا پائین سپاه پاسداران و بیت رهبری مأمور دارد
  • +167شرق الاوسط : اسرائیل و ترامپ طرحی برای سرنگون کردن رژیم ایران تهیه کرده‌اند
  • +148وزیر دفاع پیشنهادی ترامپ بر این باور است که جمهوری اسلامی باید برای مذاکره «التماس کند»