سازمان جهانی بهداشت پاسخ داد؛ آیا با افزایش موارد آبله میمون همه گیری دیگری در راه است؟

یورونیوز: اعلام وضعیت قرمز سازمان جهانی بهداشت (WHO) درباره «آبله میمون» بسیاری را درباره شیوع یک همه‌گیری دیگر مانند کویید-۱۹ نگران کرده است. اما آیا واقعا یک همه‌گیری دیگر مانند کرونا در راه است؟

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید اطلاعات زیادی درباره ویروس آبله میمون و ابزارهایی برای کنترل آن وجود دارد و گسترش این بیماری به معنای شیوع یک بیماری همه‌گیر دیگر مانند کرونا نیست.


هانس کلوگه، مدیر اروپایی سازمان‌ جهانی بهداشت، توضیح داد که هرچند نیاز است که تحقیقات بیشتری درباره نوع مسری‌تر و خطرناک‌تر بیماری آبله میمون با نام «clade 1b» انجام شود اما در حال حاضر می‌توان از شیوع این بیماری جلوگیری کرد.

سازمان جهانی بهداشت در ژوئیه ۲۰۲۲ نیز در مورد شیوع جهانی سویه ضعیف‌تر این بیماری با نام «clade 2b» اعلام «وضعیت اضطراری» کرده بود که این هشدار در مه ۲۰۲۳ لغو شد. این سویه آبله میمون بیشتر مردان همجنس‌گرا و دوجنسگرا را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

هانس کلوگه در یک نشست خبری در ژنو تاکید کرد: «ما می‌دانیم که چگونه بیماری آبله میمون را کنترل کنیم و اقدامات لازم برای حذف کامل انتقال آن در اروپا را انجام دهیم.»

او گفت: «دو سال پیش، به لطف تعامل مستقیم با جوامعی که بیشترین آسیب را از این بیماری داشتند، آبله میمون را در اروپا کنترل کردیم. نظارت قوی در این خصوص انجام شده است.  ما به طور کامل موارد جدید را بررسی و توصیه‌های سلامت عمومی را ارائه کردیم.»

به گفته مدیر اروپایی سازمان‌ جهانی بهداشت، اقدامات بهداشت عمومی بدون تبعیض و واکسیناسیون آبله میمون به کنترل شیوع این بیماری کمک کرده است و در حال حاضر خطر گسترش این بیماری در میان عموم مردم کم است.

او همچنین تاکید کرد: «پاسخ به این سوالات که آیا ما در اروپا قرنطینه می‌شویم؟ آیا یک کووید-۱۹ دیگری در راه است؟ 'نه' است.»

به گفته کلوگه راه اصلی انتقال این بیماری تماس نزدیک با پوست فرد بیماری است اما این امکان وجود دارد که فردی که در مرحله حاد عفونت آبله میمون است، به ویژه هنگامی که دهانش تاول زده باشد، ویروس را از طریق  قطرات ریز تنفسی و هنگام صحبت کردن به اطرافیان منتقل کند.

با این حال متخصصان می‌گوید راه‌های انتقال این بیماری هنوز کاملا مشخص نیست و به تحقیقات بیشتری نیاز دارد. با این حال تاریک جاسارویچ، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت، تاکید کرد که این سازمان استفاده از ماسک و واکسیناسیون عمومی را توصیه نمی‌کند.

او گفت، سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند تنها افرادی که در معرض خطر این بیماری هستند واکسن بزنند.

سازمان جهانی بهداشت، ۱۴ آگوست به دلیل افزایش موارد «clade 1b» در جمهوری دموکراتیک کنگو و گسترش آن به کشورهای مجاور، وضعیت اضطراری بهداشتی بین‌المللی اعلام کرد.

هفته گذشته نیز ابتلای یک فرد در سوئد تایید شد که گفته می‌شود ابتلای او به آبله میمون با شیوع رو به رشد این بیماری در آفریقا مرتبط است.

آبله میمون از طریق تماس فیزیکی نزدیک، از جمله تماس جنسی، منتقل می‌شود، اما برخلاف همه‌گیری‌های جهانی مانند کرونا، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد این بیماری به راحتی از طریق هوا پخش می‌شود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +253تشکر ایرانی‌ها از اسرائیل جلوی چشم طرفداران حماس؛ رضا پهلوی به این مداخله بسیار نیاز بود
  • +234ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +228شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +213شاهزاده رضا پهلوی: عزم آمریکا و اسرائیل برای نابودی سپاه از حمایت مردم ایران برخوردار است
  • +173وقتی ۳۰ هزار نفر کشته شدند سکوت کردید؛ حالا برای زیرساخت‌ها فریاد می‌زنید؟
  • +168نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +158ترامپ: بمباران مدرسه دخترانه در ایران کار جمهوری اسلامی بود
  • +148پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +144مدیر عامل فولاد شاهرود هنگام خروج از کشور با ۳ میلیون دلار پول نقد دستگیر شد
  • +136فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی