تلاش‌‌های بین المللی برای کاهش تنش و اصرار ایران برای حمله به اسرائیل

مقام‌های جمهوری اسلامی به تقاضای بین‌المللی برای کاهش تنش در خاورمیانه واکنش مثبت نشان نداده‌انددویچه وله: ایران بر "حق" خود در حمله تلافی‌جویانه به اسرائیل پای‌ می‌فشارد. تماس‌های ایتالیا، فرانسه، آلمان، بریتانیا و آمریکا برای خویشتنداری ایران تاکنون بی‌ثمر مانده است. این حمله احتمالی به تلافی کشته شدن هنیه در تهران است.

علاوه بر اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و مقام‌های بریتانیا و فرانسه، روز ۲۳ مرداد (۱۳ اوت) آنتونیو تایانی، وزیر خارجه ایتالیا نیز در تماس تلفنی با علی باقری، سرپرست وزارت خارجه جمهوری اسلامی از مقام‌های ایران خواست برای کاهش تنش در منطقه تلاش کنند.


تایانی گفت که کشورش بر ضرورت پیشبرد مذاکرات از سوی مصر، قطر و آمریکا برای تحقق هر چه سریع‌تر آتش‌بس در غزهتاکید دارد و افزود: «ایتالیا خواستار خویشتنداری همه طرف‌ها برای کمک‌ به تحقق آتش‌بس در غزه و توقف جنگ است.»

جف فلیک، سفیر آمریکا در آنکارا نیز از ترکیه و سایر متحدان این کشور در منطقه که با ایران رابطه دارند خواست مشابهی را عنوان کرد. او گفت که آمریکا و متحدانش هرچه در توان دارند انجام می‌دهند تا از جلوگیری از تشدید تنش اطمینان حاصل کنند.
واکنش منفی ایران
مقام‌های جمهوری اسلامی تاکنون در برابر تقاضاهای بین‌المللی برای کاهش بحران در خاورمیانه و جلوگیری از شعله‌ور شدن آتش جنگ، واکنش منفی نشان داده است. علی باقری، سرپرست وزارت خارجه در پاسخ به وزیر خارجه ایتالیا گفت که جمهوری اسلامی "بر حق ذاتی و مشروع خود برای انجام اقدام متقابل تأکید دارد".

امروز ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی نیز در واکنش به هشدار سران سه کشور آلمان، فرانسه و بریتانیا نسبت به حمله احتمالی ایران به اسرائیل" تاکید کرد که "تهران برای اقدام تنبیهی علیه اسرائیل از کسی اجازه نمی‌گیرد".

او در واکنش به خواست کشورهای اروپایی از ایران گفت که این کشورها بی هیچ اعتراضی به اسرائیل "به صورت وقیحانه ای از جمهوری اسلامی ایران برای عدم اقدام تنببهی و بازدارنده علیه رژیم متجاوز به حاکمیت و تمامیت سرزمینی خویش، درخواست می‌نمایند."

کنعانی هشدار سه کشور اروپایی را "فاقد منطق سیاسی، مغایر با اصول و قواعد حقوق بین‌المللی و زیاده‌خواهانه" دانست.

افزایش درگیری‌ها در غزه، کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس در تهران و فواد شکر، فرمانده ارشد نظامی حزب‌الله در بیروت تنش‌ها را در منطقه خاورمیانه به شدت افزایش داده و بیم آن می‌رود که جمهوری اسلامی، حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن دست به حملات مشترک و تلافی‌جویانه‌ای علیه اسرائیل بزنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.