حشره‌ای با طعم گوشت گاو و بره؛ آیا رستوران‌ها برای انقلاب در تغذیه انسان‌ها آماده می‌شوند؟

یورونیوز: منبعی خوب از پروتئین که هنگام پختن طعمی شبیه گوشت گاو یا بره پیدا می‌کند؛ پس آیا آشپزخانه‌ها و رستوران‌های بالاخره برای انقلاب حشرات در تغذیه انسان آماده می‌شوند؟

سال‌هاست که به ما گفته می‌شود، پروتئینِ حشرات در نهایت یک جزء کلیدی از زنجیره جهانی تولید غذا را تشکیل خواهد داد.


البته خوردن حشرات توسط انسان‌ها سابقه‌ای طولانی دارد. در حال حاضر نیز مردم در بیش از ۱۰۰ کشور جهان به طور منظم از بیش از دو هزار گونه حشرات تغذیه می‌کنند. اما بیشتر این حشرات هنوز از طبیعت برداشت می‌شوند و پرورش آنها در مقیاس صنعتی یک نوآوری جدید است که احتمالا آینده رژیم غذایی جهانی را متحول خواهد کرد.

زنجیره فروشگاه‌های سی‌نزبری (Sainsbury) در سال ۲۰۱۸ شروع به فروش جیرجیرک‌های برشته شده کرد و نظرسنجی مرکز افکارسنجی یوگاو (YouGov) در سال ۲۰۱۹ نشان داد که یک سوم بریتانیایی‌ها انتظار داشتند که مصرف حشرات تا سال ۲۰۲۹ رواج پیدا کند. برآوردهایی هم در بریتانیا انجام شده که نشان می‌دهد، ارزش بازار حشرات خوراکی تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۷ میلیارد یورو خواهد رسید.
جیرجیرک
آرون توماس و دیگر بنیانگذاران رستوران یام باگ (Yum Bug)، لئو تیلور، تجارت خود را با فروش آنلاین بسته‌های حاوی دستورالعمل طبخ حشرات در طول همه‌گیری کرونا شروع کردند. آنها سپس به این نتیجه رسیدند که جیرجیرک، نسبت به سایر حشرات خوراکی همچون کرم آرد زرد دارای ویژگی‌های منحصربفردی است.

این روزها رستوران یام باگ غذاهای متنوعی را بر پایه حشرات مختلف سرو می‌کند اما تخصص اصلی آن‌ها به عرضه متفاوت جیرجیرک به عنوان جایگزین گوشت بدل شده است. آرون توماس، یکی از بنیانگذاران یام باگ، می‌گوید: «جیرجیرک به دلیل طعم چیزی شبیه گوشت گاو یا بره است، افزون بر این رنگ قهو‌ه‌ای آن هم کاملا شبیه گوشت گاو و بره است.»

به گفته تیلور و توماس، کیمیاگری‌ای که به وسیله آن جیرجیرک ها به چیزی غیرقابل تشخیص از گوشت چرخ کرده یا بره آب پز تبدیل می‌شوند، بیشتر دستور العمل است تا فرآیند. توماس می‌گوید: «اگر ماشین مخلوط‌ کن و چرخ‌کن در منزل داشته باشید به سادگی می‌تواند این دستورالعمل ساده را اجرا کنید.»

جیرجیرک‌ها یکی از پایدارترین و آسان‌ترین‌ها، یکی از پذیرفته شده ترین‌ها حشرات خوراکی در میان مردم در سراسر جهان است.

با این حال، از نظر پایداری، مقایسه بین گوشت و جیرجیرک کاملاً واضح است. جیرجیرک‌ها برای تولید ۱ کیلوگرم غذا فقط به مصرف حدود ۱.۷ کیلوگرم غذا نیاز دارند، در حالی که برای تولید یک کیلوگرم گوشت مرغ به ۴.۵ کیلوگرم خوراک نیاز است. این میزان برای گوشت خوک ۹.۱ کیلوگرم و برای گوشت گاو ۲۵ کیلوگرم است.

همچنین، ۷۰ درصد وزن جیرجیرک‌ها را پس از خشک شدن پروتئین تشکیل می‌دهد که آن را به منبع غنی پروتئین بدل کرده است. گذشته از این کشتار آنها نیز با روش بدون درد انجام می‌شود. جیرجیرک‌های بالغ با کاهش دمای محیطشان برداشت می‌شوند، به این معنی که وارد یک حالت خفته به نام دیاپوز می‌شوند و حداقل از نظر تئوری هیچ دردی از یخ زدن احساس نمی‌کنند.

پس چندان دور از ذهن نیست که جیرجیرک‌ها در آینده‌ای نزدیک، انقلابی در تغذیه انسان‌ها به پا کنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.