نتانیاهو: ما آماده مقابله با هر تهدیدی هستیم؛ شورای امنیت جلسه اضطراری تشکیل میدهد
رأی دهید
این اولین اظهار نظر عمومی او پس از کشتن اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی ارشد حماس، در یک حمله هوایی در تهران بود. نتانیاهو به این قتل اشاره نکرد. حماس از گروههایی است که در فهرست تروریستی آمریکا و اروپا قرار دارد.
آقای نتانیاهو در بخش دیگری از سخنانش گفت که کشورش «روزهای چالشبرانگیزی پیش رو دارد» اما «برای همه سناریوها آماده است.»
نخستوزیر اسرائیل افزود که اسرائیل «ضربات خردکنندهای» به نیروهای تحت حمایت ایران وارد کرده است و تأکید کرد که «اسرائیل برای هر گونه تجاوزی از هر کجا که باشد بهای سنگینی خواهد گرفت.»
بنیامین نتانیاهو اظهار داشت: «ما با محسن [فؤاد شکر، فرمانده شاخه نظامی گروه حزبالله] تسویه حساب کردیم و هر کس دیگر هم که به کشور ما لطمه بزند، خون او پای خودش خواهد بود.»
بنیامین نتانیاهو افزود: «بعد از حمله در بیروت [اقدام هدفمند ارتش اسرائیل در از بین بردن فؤاد شکر]، تهدیدها [علیه اسرائیل) از همه طرف شنیده شده است. ما برای هر سناریویی آماده و متمرکزیم و مصمم در برابر هر تهدید دیگری هستیم.»
او تأکید کرد که «اسرائیل برای هر تجاوز علیه خود در هر عرصهای بهای سنگینی خواهد گرفت.»
آقای نتانیاهو یادآور شد که در نخستین روزهای جنگ غزه گفته بود که این جنگ طولانی خواهد بود و باید همه مردم اسرائیل «صبور باشند». او گفت: «من امروز نیز این را تکرار میکنم.»
شورای امنیت جلسه اضطراری تشکیل میدهد
شورای امنیت سازمان ملل متحد تا ساعات آینده در نیویورک جلسه اضطراری تشکیل می دهد.
این جلسه درباره ترور اسماعیل هنیه در تهران و به پیشنهاد چین، الجزایز و روسیه و به دنبال درخواست جمهوری اسلامی ایران تشکیل میشود.
خبرنگار الجزیره کمی پس از گزارش از منزل هنیه در غزه کشته شد
اسماعیل الغول، خبرنگار الجزیره و رامی الریفی، فیلمبرداری که همراهیاش میکرد، کشته شدهاند.
شبکه خبری الجزیره میگوید این دو در یک حمله هوایی اسرائیل و در نزدیکی یک اردوگاه آوارگان در غرب شهر غزه کشته شدند.
این خبرنگار الجزیره کمی پیشتر برای تهیه گزارشی به نزدیکی ویرانههای منزل اسماعیل هنیه در غزه رفته بود.
با تداوم حملات اسرائیل در غزه، دهها خبرنگار فلسطینی کشته شدهاند.
شیوه حمله مرگبار به هنیه همچنان نامشخص است
روعی شارون، گزارشگر نظامی شبکه دولتی کان در اسرائیل، در گزارشی تلویزیونی گفت که برای اجرای برنامه کشتن هنیه، نیروهایی که اسرائیلی نبودهاند، بهطور زمینی نیز وارد ایران شده بودند.
به گفته آقای شارون، به احتمال زیاد بمبی در اتاق خواب هنیه از قبل کارگذاری شده بود و عواملی داخلی در این امر همکاری کردهاند.
جسد فؤاد شُکر «در زیر آوار پیدا شده است»
ارتش اسرائیل گفته بود که در حمله شامگاه سهشنبه، فؤاد شکر را که به تلافی حمله راکتی به بلندیهای جولان که منجر به کشته شدن ۱۲ کودک شد، به قتل رسانده است.
حزبالله تأیید کرد که فؤاد شُکر در ساختمان مورد هدف، حضور داشت اما سرنوشت او همچنان نامشخص بود. حمله به حومه بیروت، منطقهای پرجمعیت و همچنین پایگاه حزبالله، به کشته شدن پنج غیرنظامی، شامل سه زن و دو کودک، منجر شد.
این حمله با حمله دیگری که چند ساعت بعد به کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران منجر شد، نگرانیها از گسترش جنگ غزه به یک درگیری منطقهای را افزایش داده است.
خبرهایی از جزئیات کشتن اسماعیل هنیه
خبرگزاری فارس مینویسد که کشتن اسماعیل هنیه حدود ساعت ۲ بامداد ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ اتفاق افتاده است.
بر اساس گزارش این خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران، «هنیه که برای مراسم تحلیف رئیسجمهور به ایران آماده بود در یکی از اقامتگاههای ویژه جانبازان در شمال تهران مستقر بود که با اصابت پرتابهای از هوا به شهادت رسید.»
به گزارش شبکه ۱۲ اسرائیل، موشکی که بامداد چهارشنبه رهبر حماس را در تهران کشت، "از داخل خاک ایران پرتاب شده بود".
این گزارش که به هیچ منبعی اشاره نکرده، همچنین مدعی شده است که زیاد نخاله، رهبر جهاد اسلامی، در زمان حمله در همان آپارتمان بوده که اسماعیل هنیه حضور داشته اما از این حمله جان سالم به در برده است.
اما رسانه وابسته به حزبالله "المیادین" ادعا میکند که هنیه با یک موشک هدایت دقیق پرتابشده از خارج از ایران کشته شده است.
سپاه پاسداران: مراسم تشییع برگزار میکنیم
روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با انتشار بیانیهای، ضمن تأیید کشته شدن اسماعیل هنیه و اشاره به کارنامه سیاسی او، اسرائیل را مورد حملات لفظی قرار داده و این کشور را مسئول قتل رهبر سیاسی حماس قلمداد کرده است. بیانیه از اقدام تلافیجویانه جمهوری اسلامی سخنی نگفته است.
این بیانیه میافزاید که «برنامههای مراسم تشییع پیکر مطهر شهدای گرانقدر توسط "شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی" اطلاعرسانی خواهد شد».
خاکسپاری هنیه در قطر
به گفته سازمان تروریستی حماس، پس از مراسم تشییع جنازه هنیه در تهران در روز پنجشنبه اول اوت (۱۱ مرداد) جسد این رهبر سیاسی حماس به قطر منتقل و در آنجا طی مراسمی به خاک سپرده میشود.
به گزارش خبرگزاری آلمان، انتظار میرود شماری از "رهبران کشورهای عربی و اسلامی" در مراسم خاکسپاری در قطر حضور یابند.
بیشتر بخوانید: اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، در تهران کشته شد
گفته میشود جسد اسماعیل هنیه در گورستانی در شهر لوسیل در شمال دوحه به خاک سپرده خواهد شد.
هنیه و اعضای خانوادهاش سالهاست در شیخنشین قطر زندگی میکنند. حماس همچنین یک دفتر سیاسی در دوحه دارد.
سناتور کاتن: آمریکا بدون اسماعیل هنیه، تروریست حماس، جای امنتری است
سناتور تام کاتن، نماینده جمهوریخواه سنای ایالات متحده، در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «آمریکا بدون اسماعیل هنیه، تروریست حماس که دستانش به خون بسیاری از آمریکاییها آغشته بود، جای امنتری است.»
سناتور کاتن با اشاره به تهدیدهایی که پس از کشته شدن اسماعیل هنیه مطرح شده است، تاکید کرد: «اگر به آمریکاییها آسیب برسانید، هیچ جایی روی زمین وجود ندارد که پیدایتان نکنند.»
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی مدعی شده است که ایالات متحده به دلیل حمایت از اسرائیل مسئولیت کشته شدن رهبر حماس در تهران را بر عهده دارد.
این در شرایطی است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز چهارشنبه گفت که آمریکا از کشتن اسماعیل هنیه «آگاهی نداشته و در آن دخالتی نداشته است.»
عضو ارشد حماس: یک موشک وارد اتاق شد
خلیل الحیه، عضو ارشد حماس و معاون یحیی سنوار، در نشستی مطبوعاتی در تهران در شرح کشته شدن اسماعیل هنیه گفته است که به گفته شاهدان عینی که همراه آقای هنیه بودند «یک موشک وارد اتاق شد.»
آقای الحیه گفته است: «آنجا مورد اصابت مستقیم قرار گرفت. اکنون منتظر تحقیقات کامل مراجع ذیصلاح و برادرانمان هستیم.»
او گفته است که «مکان حادثه در اثر انفجار موشک تخریب شده است.»
پیش از این سپاه پاسداران «اصابت پرتابه» را عامل کشته شدن اسماعیل هنیه عنوان کرد.
این عضو ارشد حماس همچنین در مورد تاثیر کشته شدن هنیه بر مذاکرات صلح با اسرائیل گفت: «با وجود خون و خونریزی صحبت از توافق و آتشبس بیهوده است. چند روز پیش به توافق نزدیک شده بودیم، اما اسرائیل با این ترور به همه چیز پایان داد.»
وزیر دفاع اسرائیل: خواهان جنگ نیستیم اما برای هر احتمالی آمادهایم
در حالی که از زمان کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبران اسرائیل عمدتاً از اظهارنظر درباره این حادثه خودداری کردند، یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد: «ما خواهان جنگ نیستیم، اما برای هر احتمالی آماده میشویم.»
او این سخنان را در پاسخ به خبرنگاران در جریان بازدیدش از باتریهای دفاع هوایی اسرائیل بیان کرد.