آمریکا، استرالیا، هند و ژاپن خواستار تشکیل کشور فلسطین شدند

نشست وزیران امور خارجه کشورهای چهارگانه "کواد" متشکل از آمریکا، استرالیا، ژاپن و هند در توکیو، ۲۹ ژوئیه ۲۰۲۴دویچه وله: وزیران خارجه چهار کشور آمریکا، استرالیا، هند و ژاپن، موسوم به گروه "کواد"، در بیانیه مشترکی خواستار آتش‌بس در غزه و تشکیل کشور فلسطین شدند. این گروه همچنین به چین در مورد اعمال خشونت در منطقه اقیانوسیه هشدار داده است.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و همتایان او از استرالیا، هند و ژاپن امروز دوشنبه ۲۹ ژوئیه (۸ مرداد) پس از نشست چهارگانه موسوم به "کواد" (The Quad)، با انتشار بیانیه مشترکی خواستار آتش‌بس میان اسرائیل و حماس و تشکیل کشور مستقل فلسطینی شدند.


بخش آغازین بیانیه به بحران خاورمیانه می‌پردازد و می‌گوید: «ما به صراحت حملات تروریستی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ را محکوم می‌کنیم.»

بیانیه می‌افزاید: «تلفات گسترده غیرنظامیان و بحران انسانی در غزه غیرقابل قبول است. ما تأکید بر ضرورت آزادی همه گروگان‌های حماس داریم و همچنین تاکید می‌کنیم که توافق برای آزادی گروگان‌ها، آتش‌بس فوری و طولانی‌مدت در غزه را به همراه خواهد داشت.»

وزیران امور خارجه کشورهای چهارگانه می‌افزایند: «ما بر نیاز فوری به افزایش قابل توجه ارسال کمک‌های بشردوستانه نجات‌بخش در غزه و همچنین نیاز حیاتی برای جلوگیری از تشدید تنش در منطقه تأکید می‌کنیم. ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم تا از قوانین بین‌المللی، از جمله حقوق بشردوستانه بین‌المللی، تا حد قابل اجرا تبعیت کنند. ما از قطعنامه S/RES/2735 (۲۰۲۴) شورای امنیت سازمان ملل استقبال می‌کنیم و قویاً از همه طرف‌های ذی‌ربط می‌خواهیم که فوراً و پیگیرانه برای آزادی همه گروگان‌ها و برقراری آتش‌بس فوری تلاش کنند.»
نشست وزیران امور خارجه کشورهای چهارگانه "کواد" متشکل از آمریکا، استرالیا، ژاپن و هند در توکیو، ۲۹ ژوئیه ۲۰۲۴در این بیانیه نشست پایانی کشورهای چهارگانه در توکیو همچنین آمده است: «ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم تا برای هر گام ممکن در راستای محافظت از جان غیرنظامیان از جمله امدادگران و تسهیل حمل و نقل سریع کمک‌های بشردوستانه اقدام کنند. ما همچنین کشورهای دیگر، از جمله کشورهای هندواقیانوسیه، را تشویق می‌کنیم تا تلاش‌های خود را برای تأمین نیازهای انسان‌دوستانه افزایش دهند. ما تاکید می‌کنیم که روند بازسازی نوار غزه در آینده باید از سوی جامعه بین‌المللی حمایت شود. ما متعهد به یک دولت مستقل و توانمند فلسطینی هستیم که نگرانی‌ها امنیتی مشروع اسرائیل را در نظر گیرد و هم اسرائیلی‌ها و هم فلسطینی‌ها را قادر سازد در صلحی عادلانه، پایدار و ایمن زندگی کنند.»

در ادامه بیانیه آمده است: «هر گونه اقدام یکجانبه که چشم‌انداز راه حل دو دولتی را تضعیف می‌کند، از جمله گسترش شهرک‌سازی توسط اسرائیل و افراط‌گرایی خشونت‌آمیز از همه طرف‌ها، باید پایان یابد. ما بر لزوم جلوگیری از تشدید و سرایت درگیری در منطقه تاکید می‌کنیم.»
هشدار به چین در مورد کاربست از قهر و خشونت
چین ادعاهای حاکمیت خود در منطقه اقیانوسیه را با شدت بیشتری پیش می‌برد. گروه چهارگانه "کواد" متشکل از ایالات متحده آمریکا، استرالیا، هند و ژاپن اکنون، بدون نام بردن از چین، نسبت به اعمال "قهر و خشونت" هشدار دادند. با این حال رهبری پکن به سرعت به این بیانیه واکنش نشان داد.

بیانیه کشورهای چهارگانه، به طور ضمنی به چین درباره مورد کاربست قهر و خشونت برای تحمیل ادعاهای مالکیت دریایی خود به کشورهای همسایه هشدار داده است.

در بیانیه پایانی نشست وزیران خارجه چهار کشور در توکیو بدون نام بردن از چین، ضمن ابراز نگرانی نسبت به "وضعیت دریای شرق و جنوب چین" آمده است که هرگونه اقدام که "به دنبال تغییر وضعیت موجود به ضرب خشونت باشد" غیرقابل قبول است و رد می‌شود.

در پی انتشار این بیانیه، رهبری پکن این مواضع را نادرست و "تحریک‌آمیز" خواند.
گروه چهارگانه به عنوان وزنه تعادل در برابر چین
چهار کشور ایالات متحده آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن با هم گروه موسوم به "کواد" را تشکیل می‌دهند، گروهی که خود را وزنه تعادل سیاست امنیتی در برابر تلاش‌های توسعه‌جویانه چین در منطقه اقیانوسیه می‌داند. چین می‌گوید به ناحق متهم شده است.

آمریکا و ژاپن پیش از این در کنفرانس دوجانبه دیروز یکشنبه، چین را بزرگترین چالش استراتژیک برای منطقه توصیف کرده بودند. ایالات متحده همچنین می‌خواهد فرماندهی نظامی خود در ژاپن را برای هماهنگی بهتر با نیروهای ژاپنی بازسازی کند.
اختلاف بر سر جزایر اسپراتلی
اخیراً یک سری حوادث بین چین و فیلیپین رخ داده است. این مناقشه بر سر جزایر اسپراتلی است که در مسیر یکی از مهم‌ترین راه‌های کشتیرانی جهان قرار دارند. وجود ذخایر نفت و گاز نیز در آنجا گمان زده می‌شود.

در توکیو، وزیران خارجه کشورهای چهارگانه اعلام کردند که از شرکای خود با داده‌های ماهواره‌ای، آموزش و سایر کمک‌ها حمایت خواهند کرد. وزیران همچنین خواهان تقویت همکاری خود در زمینه امنیت سایبری برای حفاظت از زنجیره تامین کالا و زیرساخت‌های حیاتی مانند کابل‌های زیردریایی هستند.
سفر وزیران خارجه و دفاع آمریکا به مانیل
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، پس از این نشست گفت: «ما در حال ترسیم سیاستی برای منطقه‌ای امن‌تر و بازتر در هندو-اقیانوسیه و در اقیانوس هند با تقویت امنیت دریایی هستیم.»

بلینکن و لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا اکنون از توکیو با هدف گفت‌وگوهای امنیتی راهی مانیل، پایتخت فیلیپین شده‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Momijii - توکیو، ژاپن
این یعنی کابوسی مرگ آور برای اسرائیل !! الان یکمشت متوهم و مسخره میان و میگن کار ، کار چپ جهانیه و از این مزخرفاتی که تنها از ذهن افرادی تراوش میکنه که افکار و ایده های دنیای آزاد رو برنمی تابند و چشم و گوش بسته سنگ اسرائیل رو به سینه میزنند !! حالا اگر مخفیانه جهود باشن و افکار صهیونیستی هم داشته باشند ، مشکلی نیست ، بدبختی اینجاست که فقط ادا درمیارن و فکر میکنن روشعن فکرند !! خدا بیامرزه قاسم رو ( پرویز فنی زاده ) که میگفت : کار ، کار انگلیسهاست بابام جان ! اینجا هم میگن کار چپ جهانیه !!
‌سه شنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.