زنگ خطر یا فرصت طلایی؟ پیش‌بینی کارشناسان درباره نرخ ارز در بازار

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در هفته اخیر بازدهی دلار از سایر بازارهای مالی جلو افتاد؛ این در حالی بود که سیگنال نامساعدی به بازارهای مالی تزریق نشد و معامله‌گران رشد تقاضای تابستان را دلیل این افزایش قیمت می‌دانند.

تجارت نیوز در گزارشی نوشت: قیمت دلار در هفته ابتدایی مرداد با رشد قیمت هزار و ۳۵۰ تومانی و افزایش بازدهی ۲.۳۶ درصدی پرچمدار رشد بازدهی در بازارهای مالی شد. دلار در هفته اخیر در کریدور پنجم یک کانال پیشروی کرد و در نیمه بالایی کانال هشتم از کریدور پنجم به کار خود پایان داد.


معامله‌گران دلیل افزایش قیمت در بازار ارز را رشد تقاضا می‌دانند. آنها معتقدند بازار از رکود ماه‌های ابتدایی سال خارج شده و رشد تقاضا، ریتم افزایشی به این بازار داده است.

گفتنی است قیمت اسکناس و حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در هفته ابتدایی مرداد یک کانال جهش داشت. این رشد قیمت دلار سهمیه‌ای و حواله‌ای حاکی از رشد تقاضای دلار شرکت‌هاست و سیگنال افزایش به بازار آزاد ارز را نیز داد.

پیش بینی قیمت دلاربا توجه به اینکه خوش‌بینی‌های سیاسی هفته‌های گذشته در بازارهای مالی رنگ باخته و قیمت دلار بیشترین واکنش کاهشی‌ای که نسبت به این مثبت‌اندیشی اقتصادی داشته منطقه ۵۷ هزار تومانی بوده است، به نظر می‌رسد وزنه افزایش قیمت دلار بر کاهش بیشتر می‌چربد.

کارشناسان اقتصادی احتمال صعود قیمت دلار به کریدور بالاتر را بالا می‌دانند و معتقدند بیشترین سیگنالی که می‌تواند ریتم نزولی به قیمت دلار دهد موضوع رفع تحریم‌ها و ازسرگیری مذاکرات برجام است. آنها می‌گویند در صورتی که گام‌های اساسی برای توافق برداشته شود، دلار با کاهش پلکانی تا نیمه‌های کریدور پنجم نیز عقب‌نشینی خواهد کرد.

شایان ذکر است در ابتدای هفته گذشته علی باقری کنی، سرپرست وزارت خارجه ایران، از تمایل برای ازسرگیری مذاکرات با واشنگتن برای بازگشت به توافق هسته‌ای سخن گفته است. او در مصاحبه با نشریه نیوزویک گفت تهران در جبهه سیاست خارجی برای ازسرگیری مذاکرات با واشنگتن به منظور احیای مشارکت متقابل در توافق هسته‌ای رویکردی «باز» را دنبال می‌کند. تحلیلگران بازارهای مالی معتقدند در صورتی که این اخبار سطحی، عمق بیشتری بگیرد و قدم‌های جدی برای آن برداشته شود، می‌توان انتظار کاهش قیمت دلار را در ماه‌های آینده داشت.

تتر ۵۸ هزار و ۹۰۰ تومان شد
قیمت درهم روز پنجشنبه با رقم ۱۵ هزار و ۸۴۰ تومانی معامله شد. قیمت تتر با رشد ۲۰۰ تومانی روی رقم ۵۸ هزار و ۹۰۰ تومانی ایستاد و با قیمت دلار در یک راستا قرار گرفت.

پوند انگلیس با افزایش ۵۰۰ تومانی روی قیمت ۷۵ هزار و ۸۱۰ تومانی معامله شد. قیمت یورو روی رقم ۶۳ هزار و ۹۱۰ تومانی ایستاد و رشد ۸۰۰ تومانی داشت.

گفتنی است اسکناس دلار در آخرین روز هفته با رقم ۴۷ هزار و ۵۳۷ تومان و حواله دلار نیز با رقم ۴۳ هزار و ۱۶ تومانی عرضه شد و ۵۰ تومان افزایش قیمت پیدا کرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۸۳
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
طبیعی است که با این حجم چاپ اسکناس دلار همیشه حرکت صعودی داشته باشد. ممکن است به دلایلی مثلا دو هزار تومان کاهش یابد ولی بعدا چند برابر صعود میکند.
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • ویتکاف: توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی باید دائمی باشد
  • حزب‌الله لبنان: اگر به ایران حمله شود دخالت نمی‌کنیم اما آسیب به خامنه‌ای خط قرمز ماست
  • واکنش شاهزاده رضا پهلوی به تشکیل «ائتلاف نیروهای سیاسی کردستان ایران»
  • حضور هدیه تهرانی در مراسم چهلم سینا حق‌شناس، یکی از معترضان کشته‌شده در گرگان
  • محسنی اژه‌ای در مورد اعتراضات دانشگاه ها تهدید کرد: ما وارد می‌شویم و هزینه بالاتر می‌رود
  • مقام‌های حکومتی برای ملاقات با خامنه‌ای با چشم‌بند به مخفیگاه‌اش در اعماق زمین برده می‌شوند
  • معاون رئیس‌جمهور آمریکا: جمهوری اسلامی هشدارهای واشنگتن را «جدی» بگیرد
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند