چرا متخصصان تغذیه در مورد محبوبیت ویدیوهای موکبانگ نگران هستند؟

موکبانگرها بدون توجه به عواقبی مانند ناراحتی معده، حالت تهوع، چاقی و ... مصرف بیش از حد غذا را به شیوه‌ای اغراق آمیز تشویق می‌کنند.دویچه وله: یک اینفلوئنسر چینی هفته گذشته در حین پخش زنده "چالش پرخوری موکبانگ" (mukbang) درگذشت. این زن ۲۴ ساله با وزن ۶۶۱ پوند (حدود ۳۰۰ کیلوگرم)، شغل خود را به عنوان پیشخدمت ترک کرده بود تا خود را وقف "موکبانگ" کند که یک نوع "سرگرمی" است که شامل غذا خوردن در شبکه‌های اجتماعی در حجم زیاد، برای جذب مخاطب است.

او پیش از مرگ به دلیل غذا خوردن بیش از ۱۰ ساعت متوالی مشهور شده بود؛ کاری که در نهایت به پایان غم‌انگیزی برای این اینفلوئنسر انجامید.


کالبد شکافی‌ها نشان داد که شکم او به شدت تغییر شکل داده و معده او پر از غذای هضم نشده است. او پیشتر به دلیل خونریزی معده ناشی از پرخوری در بیمارستان بستری شده بود.
روند خوردن "موکبانگ" از کجا شروع شد؟
اگرچه ژانر موکبانگ ممکن است در حال حاضر در ایالات متحده مرسوم باشد، اما حداقل از اوایل دهه ۲۰۱۰ در کره جنوبی رواج داشته است. منشأ دقیق این نوع سرگرمی نامشخص است، اما برخی حدس می‌زنند که از تمایل به "کناره‌گیری از سنت‌های رایج غذا خوردن در آسیای جنوب شرقی" نشأت گرفته است. حالا حتی در میان اینفلوئنسرهای ایرانی نیز گرایش به موکبانگ به وفور باب شده است.

اغلب سازندگان این ویدیوها زنان هستند، کسانی که مقابل یک میز پرشده از غذاهای سرخ و فرآوری شده، سوشی، پاستا و ماهی خام می‌نشینند و با نگاه کردن به دوربین و کار گذاشتن میکروفن در کنار دهان، حجم زیادی غذا می‌خورند. لذت بردن از غذا یا حتی تماشای غذا خوردن دیگران هیچ اشکالی ندارد. اما به گفته متخصصان تغذیه تماشای این طرز غذا خوردن برای مخاطبان "اعتیاد آور" خواهد بود زیرا آنها اغلب برای "مقابله با استرس" یا "فرار از انزوای اجتماعی" این ویدئوها را به صورت اغراق آمیزی دنبال می‌کنند.

به گفته آنها این ویدئوها بدون توجه به عواقبی مانند ناراحتی معده، حالت تهوع، چاقی و عوارضی از این دست، مصرف بیش از حد غذا را به شیوه‌ای اغراق آمیز تشویق می‌کنند.

همچنین از آنجا که بسیاری از مردم نمی‌دانند که پرخوری یک اختلال است، با نگاه به این ویدئوها ممکن است ناآگاهانه شروع به مصرف بیش از حد غذا کنند.

"اختلال پرخوری" نیاز به درمان دارد و در میان اختلالات تغذیه‌ای از بقیه شیوع بیشتری دارد. افرادی که دچار این بیماری می‌شوند، نمی‌توانند پرخوری را متوقف کنند، آنها معمولا اضافه‌ وزن دارند و از چاقی رنج می‌برند. اختلال پرخوری در وضعیت شدید ممکن است عوارض جدی از جمله کلسترول و فشار خون بالا، دیابت، بیماری کیسه صفرا، بیماری قلبی، برخی از انواع سرطان و خطر ابتلا به مشکلات روانپزشکی مانند افسردگی و اختلال دوقطبی را به همراه داشته باشد.

همچنین در این افراد به دلیل خوردن زیاد غذاهای ناسالم "احساس گناه" بیشتر می‌شود.

با این حال اگر شما همچنان مشتاق دنبال کردن ویدئوهای موکبانگرها هستید، با رعایت چند نکته سالم می‌توانید از خود در برابر عواقب منفی این سرگرمی‌ها محافظت کنید.

وقتی در حال غذا خوردن هستید موکبانگرها را تماشا نکنید. این کار باعث پرخوری ناآگاهانه می‌شود، حتی اگر سیر شده باشید.

به دنبال موکبانگرهایی باشید که رژیم غذایی سالم‌تری دارند. از تماشای کسانی که حجم زیادی از غذاهای فرآوری شده مصرف می‌کنند، پرهیز کنید.

اگر احساس می‌کنید که وسواس تماشای موکبانگ بر زندگی و سطح سلامتی شما تأثیر منفی می‌گذارد، با پزشک خود در مورد خطر ابتلا به اختلال پرخوری صحبت کنید.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.