یک روز پس از آغاز صادرات برق ترکیه به عراق، ایران به طور ناگهانی صادرات برق به این کشور را قطع کرد

 ایستگاه انتقال برق در عراقرادیو فردا: یک روز بعد از آغاز صادرات برق ترکیه به عراق، مقامات استان دیاله عراق از توقف ناگهانی تحویل برق از ایران خبر دادند.

خبرگزاری رسمی عراق روز سه‌شنبه دوم مردادماه از قول منابع دولتی استان دیاله خبر داد که هر دو خط انتقال برق ایران به این منطقه به دلایل نامعلوم غیرفعال شده و ساکنان این منطقه با خاموشی‌های گسترده مواجه شده‌اند.


این گزارش می‌افزاید ۲۵۰ مگاوات برق تحویلی ایران به دیاله متوقف شده، در حالی که این منطقه به خاطر افزایش دمای هوا نیاز به ۹۰۰ مگاوات برق دارد.

دو خط انتقال برق ایران به دیاله، مجموعاً ۵۵۰ مگاوات ظرفیت انتقال برق دارد، اما ایران تا روز جاری تنها ۲۵۰ مگاوات برق تحویل دیاله می‌داد و اکنون آن نیز متوقف شده است.

بر اساس آرشیو آمارهای وزارت نیروی ایران، این کشور در سال ۱۴۰۱ حدود سه تراوات ساعت واردات برق از ترکمنستان و جمهوری آذربایجان داشت و ۴ تراوات ساعت نیز صادرات برق داشت که بخش اعظم آن تحویل عراق شده بود.

بدین ترتیب صادرات خالص برق ایران در سال ۱۴۰۱ حدود یک تراوات ساعت است که هشت برابر کمتر از یک دهه گذشته است.

وزارت نیرو دسترسی کاربران اینترنتی به آمارهای خود را از خرداد پارسال متوقف کرده، اما برخی مقامات ایران می‌گویند از تابستان پارسال تراز تجارت برق ایران صفر است؛ یعنی جمهوری اسلامی درست به اندازه واردات، صادرات برق دارد.

اکنون به نظر می‌رسد کسری برق تابستانی ایران به حدی اوج گرفته که حتی به اندازه وارداتش نیز نمی‌تواند صادرات برق داشته باشد.

به دنبال گرمای شدید هوا، مسئولان ایرانی از افزایش مصرف برق خبر داده‌اند و به اقداماتی مانند تعطیلی ادارات در برخی استان‌ها و همچنین قطع برق در اداره‌های به گفته‌ آنها «پرمصرف» روی آورده‌اند.

همچنین کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌گویند قطع برق خانگی و بدون اعلام نیز در هفته‌های اخیر افزایش یافته است.

در این میان، وزیر انرژی ترکیه روز گذشته از آغاز صادرات ۳۰۰ مگاوات برق به عراق خبر داد.

ترکیه پارسال ۲۸۰۰ مگاوات نیروگاه برقی خورشیدی و بادی راه‌اندازی کرد و بنابر آخرین آمار اداره تنظیم بازار انرژی کشور، در چهار ماه ابتدایی امسال نیز ۳۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید برقی و خورشیدی و ۶۰۰ مگاوات نیروگاه آبی جدید راه‌اندازی شده است.

رشد ظرفیت تولید برق ترکیه در چهار ماه سال ۲۰۲۴ معادل بیش از دو برابر کل رشد تولید برق ایران از همه انواع نیروگاه‌های برقی در سال گذشته خورشیدی است.

ترکیه در نظر دارد در سال جاری هفت هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق خورشیدی، بادی و آبی خود اضافه کند که هفت برابر تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر ایران است.

ایران نیز پارسال راه‌اندازی ۲۸۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی و بادی را هدف‌گذاری کرده بود، اما تنها دو درصد آن محقق شد و از طرفی بخش اعظم نیروگاه‌های تازه راه‌اندازی شده ایران در سال گذشته از نوع بخاری و گازی با راندمان ۲۹ تا ۳۳ درصد بود.

ایران در تابستان امسال با کسری ۱۴ تا ۱۸ هزار مگاواتی برق مواجه است که معادل ۲۰ تا ۲۵ درصد تقاضای برق در کشور است
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.