ابلاغ سند «سبک پوشش اسلامی-ایرانی» برای ایجاد «تمدن اسلامی» موردنظر خامنه‌ای

مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص طرح موسوم به "سند ملی سبک پوشش اسلامی-ایرانی" به دستگاههای اجرایی ابلاغ شددویچه وله: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به نام به "سند ملی سبک پوشش اسلامی-ایرانی" که به امضای محمد مخبر سرپرست ریاست‌جمهوری به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد. این سند از جمله تهمیدات برای تحقق "تمدن اسلامی" موردنظر خامنه‌ای است.

به گزارش رسانه‌ دولتی ایرنا، مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص طرح موسوم به "سند ملی سبک پوشش اسلامی-ایرانی" به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.


بر اساس این گزارش‌ مصوبه یاد شده در ۷ ماده و ۵ تبصره بر مبنای مصوبه شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی و به پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی در جلسه ۸ خردادماه شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده و محمد مخبر، سرپرست ریاست‌جمهوری این مصوبه را در ۳ تیرماه به "نهادهای مسئول در حوزه حجاب" ابلاغ کرده است.

این مصوبه که اینک به وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی، اقتصاد، صمت، معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری، صدا و سیما، معاونت اجتماعی قوه قضاییه، مرکز ملی فضای مجازی، پلیس فتا، شورای اجتماعی کشور، اتاق اصناف، شورای فرهنگی اجتماعی زنان، کمیسیون فرهنگی مجلس ابلاغ شده است، گامی دیگر به سوی برنامه‌ریزی کلان حکومت ایران در بسط و گسترش ایدئولوژی خود به شمار می‌رود.

حکومت ایران این مصوبه را یک "سند ملی" مبتنی بر "فرهنگ بومی" و "هویت اصیل اسلامی-ایرانی" خوانده و افزون بر این، آن را "نقطه عطف میان اندیشه تمدنی انقلاب اسلامی" توصیف می‌کند. در متن‌ منتشر شده این سند، همچنین از این مصوبه به عنوان زمینه‌ای برای مقابله با "سبک زندگی و فرهنگ مصرف غربی" یاد شده است.

این سند همچنین بنا به گفته نهادهای حکومتی که آن را تنظیم کرده‌اند، "اولین سند راهبردی این حوزه در راستای تحقق اقدام ملی ۱۴ از راهبرد کلان ۵ نقشه مهندسی فرهنگی کشور" است.
دخالت حداکثری حکومت در صنایع پوشاک
در همین حال، رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با اشاره به تصویب سند ملی سبک ملی پوشش ایرانی‌-‌اسلامی اعلام کرد که هدف از این طرح این است که "بیش از ۳۰ درصد پوشاک مصرفی مردم، بومی و ایرانی باشد."

او همچنین مدعی شد که در سند یادشده، "به نظام پوشاک به چشم فرصت نگاه شده" و "علاوه بر تولید به مصرف‌کننده و حقوق فرهنگی او نیز توجه شده است."

مقام‌های حکومتی از جمله دبیر شورای فرهنگ عمومی، سبک پوشش مورد تایید حکومت ایران را مبتنی بر "سنت و تاریخ ۷ هزار ساله" ایران می‌خوانند. این در حالی است که بر اساس بسیاری از نظرسنجی‌ها و بررسی‌های جامعه‌شناسی، سبک پوشش مورد نظر جمهوری اسلامی فرسنگ‌ها با واقعیت موجود در جامعه ایران فاصله دارد و از این رو حکومت برای تحمیل سبک پوشش مورد نظر خود، به برخورد قهری و سرکوب توسط گشت ارشاد یا از طریق پیامک جریمه‌ بی‌حجابی روی آورده است.

جدید‌ترین رویارویی حکومت با مردم در جریان خیزش سراسری ۱۴۰۱ رخ داد که پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد شعله‌ور شد. مهسا امینی دختری ۲۲ ساله در روز سه‌شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ در حالی از سوی نیروهای گشت ارشاد در تهران متوقف شد و در بازداشت جان خود را از دست داد که پوششی عادی مانند میلیون‌ها زن و دختر ایرانی داشت.

فراتر از این، حکومت ایران سالانه مبالغ هنگفتی را به هزینه‌های جاری ستاد موسوم به امر به معروف و نهی از منکر اختصاص می‌دهد. به گزارش رسانه‌های داخلی، هزینه‌های جاری این ستاد برای تحمیل حجاب اجباری در سال ۱۴۰۲، مبلغ ۱۲۶ میلیارد تومان بوده است و افزون بر این، بودجه‌ای عمرانی نیز برای این ستاد در نظر گرفته شده است.
مصوبه‌ای برای تحقق رویای خامنه‌ای "تمدن نوین اسلامی"
مصوبه مذکور همچنین در راستای طرح علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی موسوم به "بیانیه گام دوم انقلاب" مطرح شده که مدعی است حکومت ایران در این مرحله "به مرحله خودسازی و جامعه‌سازی و تمدن سازی و نزدیک شدن انقلاب به آرمان‌های متعالی خودش" دست پیدا می‌کند.

از این رو به گمان بسیاری از کارشناسان مصوبه‌هایی از این دست را باید در راستای طرح کلان و تئوری مطرح شده از سوی علی خامنه‌ای مبنی برایجاد "تمدن بزرگ اسلامی" ارزیابی کرد.

بر اساس نگاه علی خامنه‌ای این مسیر از "انقلاب اسلامی" آغاز شده و به "نظام اسلامی، دولت اسلامی، کشور اسلامی و در نهایت تمدن نوین اسلامی" می‌رسد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۵
arian1 - ابادان، ایران

بیچاره زنان و دختران ایران زمین که عده ای لواط کار و دزد و آدم کش بایستی سبک پوشش احمقانه اسلامی را به آنان اجبار بکنند. لعنت بر دین کثیف اسلامی
جمعه ۲۲ تیر ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۹
۴۰
کیانپور - ونکوور، کانادا
خامنه ای جاسوس روسیه نه تنها اعتقادی به اسلام ندارد بلکه دستور دارد مردم را به دستور اربابانش از دین و اسلام بیزار کند. تمدن اسلامی در کشورهای مالزی امارات سنگاپور (زمان ریاست جمهوری حلیمه یعقوب) امارات بحرین کویت قطر و عمان است که حاکمانشان ضمن حفط اعتقادات دینی با تکنولوژی و اقتصاد روز هماهنگ شدند و کشور خود را پیش بردند
جمعه ۲۲ تیر ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۰
۳۷
Munchen - مونیخ، آلمان
چیزی به اسم ایرانی اسلامی وجود نداره.یا ایرانی ، یا اسلامی.کارد و پنیر.این توهم خمینی ملعون بود که به خامنه ای ارث رسید،خمینی میخواست حتی نوروز را هم حرام و ممنوع کند.امت اسلامی ایجاد کند تا اورشلیم.همه سکینه و زهرا و مصطفی و حیدر نام و سینه زن و افراطی و زنها هم همه مثل زنان شیعه عراقی. شاید در دهه ۶۰ خورشیدی که دنیا کاملا بسته بود میتونستند چنین تبلیغات و اجباری را عملی کنند (آنهم برای مدتی)،اما واقعیت اینه آب ریخته هرگز به جوی بر نمیگرده.خیلی دیر شده برای اینکارها.زنهای ایرانی،حتی در روستاها الان بی حجاب میگردند و آزادی کامل میخواهند.
جمعه ۲۲ تیر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۹
۳۷
Munchen - مونیخ، آلمان
فرهنگ ایران امروز متمایل و سازگار به ارزشهای غرب و اروپاست.اسلام عربی با آن کاملا ناسازگاره.مسلما در همه جوامع درصدی سنتی و محافظه کار داریم،اما صحبت سر اکثریت و نسل های نوست. مالزی و امارت این چنین پیشینه فرهنگی تاریخی ندارند .امارات کشوری تازه تاسیس عرب که اسلام فرهنگشان است و مالزی کشوری از ترکیب اقوام بومی مالای چین و هندیهاست. سنگاپور هم کشوری غیر اسلامی با اصالت چینی با ترکیب بالای ۸۵ درصد غیر مسلمان( بودایی،بی دین،مسیحی و درصدی ادیان هندو و چینی).این کشورها سکولار بوده و دین در سیاستشان جا و دخالتی ندارد.
جمعه ۲۲ تیر ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۰
۴۰
کیانپور - ونکوور، کانادا
خب. تا حدودی موافقم. چرا باید مثل ترکیه )قبل از اردوغان) و مصر و ایران زمان شاه (البته دستاوردهای مثبت دوران پهلوی را انکار نمی کنم)فقط از ظواهر فرهنگ غرب تقلید کرد؟ یعنی پوشش و به قول عامیانه قر و فر؟ . چرا مثل ژاپن و کره جنوبی و سنگاپور نباید از کار , مدیریت , صنعت و نظم غربی ها را الگو قرار دهیم؟. می دانید که ژاپنی ها بعد از جنگ جهانی دوم روزی 12 ساعت کار می کردند و حقوق هشت ساعت را می گرفتند. شما خودت حاظری این کار را بکنی؟ کدام ایرانی حاضر است؟ یا فقط منتظرید شاهزاده رضا پهلوی سر کار بیایند و یکشبه ایران به پای اروپا یا آمریکا برسند؟
شنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.