ناوچه جنگی سهند بر اثر «نفوذ آب» در نزدیکی بندرعباس واژگون شد

 تصویر منتشرشده در رسانه‌های ایران از واژگون شدن ناوچه سهندرادیو فردا: ناوچه جنگی «سهند» ارتش ایران در نزدیک بندرعباس دچار حادثه شده و تصاویر منتشر شده در برخی رسانه‌های داخلی نشان می‌دهد که واژگون شده و بخشی از آن به زیر آب رفته است.

روابط عمومی منطقه یکم دریایی بندرعباس روز یکشنبه ۱۷ تیر اعلام کرد ناو سهند در حال تعمیر در اسکله به خاطر نفوذ آب به مخازن، تعادلش را از دست داده اما به خاطر عمق کم دریا، بازگشت ناو به حالت تعادل «به سرعت» درحال انجام است.


رسانه‌های ایران نوشته‌اند که این حادثه چند مجروح نیز داشت که به مراکز درمانی منتقل شده‌اند.
برخی رسانه‌های داخلی با انتشار تصاویری گزارش داده‌اند که ناو سهند در اسکله پایگاه یکم نیروی دریایی در بندرعباس واژگون شده و براساس آخرین تصویر منتشر شده از این ناو، بخش‌هایی از سهند به زیر آب رفته است.

سلمان ضربی، مدیرعامل مجتمع کشتی‌سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزایکو)، در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس ضمن بیان این که این ناوچه در خارج از محوطه تعمیراتی ایزوایکو بوده، از همکاری تجهیزاتی این مجتمع با واحدهای مهندسی دریایی نیروی دریایی ارتش به منظور بازگرداندن این ناوچه به وضعیت عادی خبر داد.

او گفت امکان تعمیرات و عملیاتی‌سازی مجدد این شناور وجود دارد.

ناوشکن سهند، آذرماه ۱۳۹۷ راه‌اندازی شد و همان زمان حسین خانزادی، فرمانده وقت نیروی دریایی ارتش، در مراسم معرفی این ناوشکن در بندرعباس گفت: «ناوشکن سهند پیشرفته‌ترین ناوشکن نظامی ایران است که بسیار پیشرفته‌تر از جماران و دماوند است».

در زمان فرماندهی آقای خانزادی بر نیروی دریایی ارتش، چندین سانحه برای ناوگان دریایی نظامی جمهوری اسلامی پیش آمد؛ از جمله ناوشکن دماوند در اسکله‌ای در دریای خزر دچار سانحه‌ای مرگبار و غرق شد. در جریان این حادثه دست‌کم دو نفر نیز کشته شدند و عملیات تعمیر این ناوچه تاکنون ادامه دارد.

پس از آن در جریان یک مانور و شلیک اشتباه به شناور کنارک در خلیج فارس دست کم ۱۹ نفر کشته شدند.

در پی این حادثه، ناو خارک یکی از بزرگ‌ترین شناورهای نیروی دریایی ارتش ایران هم در دریای عمان دچار آتش‌سوزی و سپس غرق شد و نهایتاً ناو «طلائیه» ایران در پاییز ۱۴۰۰ هنگام ساخت، واژگون شد.
 
کاربران: ارتش «واقعیت پشت پرده» را اعلام کند،«ظرف چند سال به اندازه یک جنگ ناو از دست داده‌ایم.»
صدای آمریکا: جزئیات دقیقی از علت سانحه و میزان خسارات و تلفات آن اعلام نشده است؛ در این حال، برخی کاربران رسانه‌های اجتماعی به گزارش‌های رسمی درباره صدمه دیدن ناو سهند به دیده تردید می‌نگرند.
برخی ناظران با اشاره به آسیب‌های پیشین به ناوهای ایران از جمله «دماوند، کنارک، خارک، و طلاییه»، این خسارات را ناشی از «فرماندهی ولایتمداران» می‌دانند و می‌گویند «ظرف چند سال به اندازه یک جنگ ناو از دست داده‌ایم.»
نیروی دریایی جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته بدون این که در جنگی درگیر باشد، ناوچه دماوند را در سال ۱۳۹۶ در دریای خزر از دست داد و در خرداد ۱۴۰۰ نیز ناو خارک در بندر جاسک غرق شد.
ناو خارک در حال غرق شدن؛ تصویر منتشر شده در خبرگزاری حکومتی ایرناگروهی از منتقدان می‌پرسند چرا ارتش «واقعیت پشت پرده ناو سهند» را اعلام نمی‌کند و می‌گویند «ناو دماوند را روس‌ها» در دریای خزر «زدند» و «ناو پشتیبانی کنارک را سپاه تروریستی پاسداران که باعث کشته شدن ۱۹ تن از بهترین مهندسان نیروی دریایی ارتش شد.»
برخی کاربران نیز این واقعه را به رأی‌گیری جمهوری اسلامی برای جانشینی رئیسی ارتباط داده‌اند. از جمله یک شهروند نوشته «بعد از هر انتخابات ما شاهد یک حادثه عجیب هستیم.»
 
به گفته این کاربر، از زمان روحانی، «حوادث دریایی نظیر کشتی سانجی، ناو تدارکاتی خارک، و ناوشکن دماوند را شاهد بودیم» و با معرفی پزشکیان به عنوان رئیس منتخب دولت، «شاهد حادثه ناوشکن سهند هستیم.»
در اردیبهشت ۱۳۹۹ با شلیک یک موشک جمهوری اسلامی در تمرین دریایی، شناور پشتیبانی «کنارک» مورد اصابت قرار گرفت که در نتیجه آن آن ۱۹ ملوان کشته و ۱۵ نفر زخمی شدند. رسانه‌های حکومتی اعلام کردند که «شلیک اشتباهی ناو جنگی جماران» در محدوده آب‌های بندر جاسک موجب این حادثه شده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۶
وطن نام تو نام نامداران - ستکهلم، سوئد

کشتیه 30 متری وایساده بودا, یهو افتاد!!!
یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۳
۵۵
saeed scotland - لاس وگاس، ایالات متحده امریکا

با اینا میخوان برن به جنگ امریکا و اسراییل اینا از این ناوچه ها برای قاچاق اسلحه و مواد مخدر استفاده میکنند
یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۴
۸۵
siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا

سالی که نکوست ز بهارش پیداست
یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۳
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

پنچری ناو رو نمیگیرین این میشه
یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۵
۴۵
الفارد - وردینگ، انگلستان
, حادثه و سانحه در تمامی کشور ها اتفاق می‌افتد(به عنوان نمونه باونهام ریچارد در آمریکا و سال ۲۰۲۰) اما اینکه دلیل سوانح زنجیری در ایران متعدد است فرسودگی و تعمیر غیر اصولی خارک و پاچه خواری اسلامی به جای تخصص در ترفیع فرماندهان از جمله دلایل قابل ذکر است.
یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۸
۴۵
Momijii - توکیو، ژاپن

مفعول تهش باد میده ، ناوچه سهند از بی لیاقتی ، و عدم توجه در نگهداری تهش آب میره و اینگونه واژگون میشه ! امیدوارم مفعول هم خیلی زود کله پا شه و ملت و منطقه از شرش خلاص .
یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.