تولیدکنندگان موبایل در ایران از احتمال ممنوعیت کامل واردات تلفن همراه به کشور خبر دادند

ایران اینترنشنال: برخی تولیدکنندگان گوشی موبایل در ایران از احتمال ممنوعیت کامل واردات تلفن همراه به کشور طی سال‌های آینده، با هدف حمایت از تولیدات داخلی خبر دادند.

جواد شریفی، مدیر یکی از شرکت‌های تولیدکننده تلفن همراه در گفت‌وگو با وب‌سایت زومیت گفت در حال حاضر تولید گوشی در ایران با وجود معافیت‌های دولتی صرفه چندانی نسبت به واردات ندارد.


شریفی دلیل ورود شرکت‌های مختلف را به عرصه تولید با وجود عدم صرفه اقتصادی، محدودیت‌های اعمال شده برای تخصیص ارز و احتمال ممنوعیت کامل واردات تلفن همراه به کشور عنوان کرد.

به گفته او، در حال حاضر واردات گوشی‌ به ایران محدود شده و دولت به‌ مرور اجازه واردات گوشی‌های خارجی را نداده یا این گوشی‌ها را ثبت نخواهد کرد.

این تولیدکننده پیش‌بینی کرد ممنوعیت کامل واردات تلفن همراه به ایران ممکن است در سه تا چهار سال آینده روی دهد.

هم‌زمان حسین جلیلیان، مدیر تولید یکی دیگر از برندهای موبایل داخلی تاکید کرد برنامه دولت برای بومی‌سازی گوشی‌های تلفن همراه و ممنوعیت واردات گوشی‌های دارای صفحه کلید، بسیاری از شرکت‌ها را وارد عرصه تولید کرده است.

وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در دی‌ ماه ۱۴۰۲ با اعمال محدودیتی، واردات تلفن هوشمند از سوی وارد‌کنندگان کشور را به دریافت نامه نمایندگی رسمی از شرکت‌های اصلی تولید‌ کننده موبایل مشروط کرد.

فعالان حوزه موبایل کشور این طرح را نوعی انحصار برای برخی واردکنندگان خاص و رونق اجباری بازار گوشی‌های ساخت ایران به واسطه عدم تامین نیاز بازار توصیف کردند.

در ادامه طرح‌های محدودیت‌زا، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید وزارت صمت نیز در فروردین ۱۴۰۳ با ابلاغ مصوبه‌ای از دفتر صنایع لوازم خانگی و اداری خواست تا در زمینه جلوگیری از واردات گوشی‌های دکمه‌دار به ایران برنامه‌ریزی کند.

این ممنوعیت مانند بسیاری از محدودیت‌های وارداتی، به بهانه «حمایت از واحدهای تولیدکننده تلفن همراه» در کشور تصویب شد.

در سال ۱۴۰۱ یکی از شرکت‌های تولیدکننده موبایل داخلی به دستور محمدامین آقامیری، معاون وقت فن‌آوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات و رییس فعلی مرکز ملی فضای مجازی، ۱۵۰ میلیارد تومان وام کم‌بهره دریافت کرد.

آقامیری در متن نامه دستور خود با اشاره به سند معماری شبکه ملی اطلاعات، هدف از پرداخت این وام را «کسب حداقل ۲۰ درصد از سهم بازار گوشی تلفن همراه هوشمند با سیستم‌عامل داخلی توسط تولیدکنندگان داخلی» عنوان کرده بود.

پیش از این عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات دولت ابراهیم رئیسی هم از برنامه دولت برای تولید یک میلیون گوشی اقتصادی زیر ۱۰۰ دلار در ایران خبر داده بود.

دولت جمهوری اسلامی پس از انتقاد علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نسبت به واردات «گوشی لوکس آمریکایی» آیفون، تلفن‌های هوشمند با برند اپل را در فهرست کالاهای غیرضروری قرار داد و واردات آن را ممنوع کرد.

در حال حاضر امکان ثبت شدن و استفاده عادی از هیچ یک از مدل‌های جدید آیفون در ایران وجود ندارد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +295اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +204ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +180اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد