بیژن زنگنه با شکایت از جلیلی و زاکانی به‌ دلیل زدن «افترا» در مناظره‌ها خواستار تعقیب کیفری آنها شد

 بیژن نامدار زنگنه، وزیر پیشین نفت ایرانرادیو فردا: بیژن زنگنه، وزیر پیشین نفت ایران، از شکایت خود علیه سعید جلیلی و علیرضا زاکانی به دلیل «افترا، اهانت، نشر اکاذیب و توهین» در مناظره‌های انتخاباتی خبر داد و خواستار تعقیب کیفری این دو شد.

سعید جلیلی، نامزد اصولگرایان، در کنار مسعود پزشکیان روز شنبه به عنوان یکی از نامزدهای اصلی برای رقابت در دور دوم انتخابات معرفی شد.


در چهارمین مناظره نامزدهای انتخابات چهاردهم ریاست‌جمهوری ایران که روز دوشنبه چهارم تیر با موضوع «سیاست خارجی» برگزار شد، موضوع تحریم‌ها، توافق هسته‌ای و قراردادهایی مانند «کرِسِنت» به بحث داغ میان کاندیداها بدل شد.

بیژن نامدار زنگنه که پیش از این در چند دوره وزیر نفت ایران بوده روز یکشنبه ۱۰ تیر در نامه‌ای به دادستان عمومی و انقلاب تهران نوشته است که سعید جلیلی در این مناظره، با اشاره به قرارداد «کرسنت» او را «به فساد بین و به یغما بردن میلیاردها دلار» و علیرضا زاکانی هم او را «به بزرگ‌ترین خیانت نفتی و ارتکاب جنایت» متهم کردند.

آقای زنگنه در ادامه نامه خود با رد این اتهامات نوشته است که «تقاضای تعقیب کیفری نامبردگان را دارم.»
سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نامزد تندروی اصول‌گرایان و علیرضا زاکانی، شهردار تهران است که هر دو برای آزمودن بخت خود در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو مناظره کردند.

در این میان مسعود پزشکیان، نامزد اصلاح‌طلبان، به عنوان نفر اول راهی مرحله بعدی انتخابات شده و در رتبه بعدی نیز سعید جلیلی قرار دارد که رقابت را با آقای پزشکیان ادامه خواهد داد.
موضوع «کرسنت»
قرارداد کرسنت توافقی بود که در سال ۱۳۸۰ بین جمهوری اسلامی ایران و شرکت اماراتی «کرسنت» منعقد شد، ولی شرکت اماراتی پس از چند سال به‌دلیل عدم پایبندی ایران به اجرای توافق به دادگاه لاهه شکایت کرد.

دیوان داوری بین‌المللی در مهرماه ۱۴۰۰ با صدور حکمی ایران را به پرداخت ۲٫۴۳ میلیارد دلار خسارت محکوم کرد.

در مناظره چهارم از مناظره‌های انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری ۱۴۰۳، مصطفی پورمحمدی یکی از نامزدها، خطاب به نامزدهای دیگر موضوع کرسنت را مطرح کرده و مدعی شد که کارشکنی این افراد در اجرایی شدن این قرارداد، مبلغ ۱۸ میلیارد دلار به ایران ضرر زد.

آقای پورمحمدی که پیشتر از سوی برخی نامزدها متهم به کم‌کاری درباره قرارداد «کرسنت» شده بود، از عقد این قرارداد که در زمان ریاست‌ جمهوری محمد خاتمی بسته شد، دفاع کرد و سعید جلیلی و علیرضا زاکانی را متهم کرد که با نقش داشتن در لغو آن باعث ضرر هنگفت ایران شدند.

او همچنین خواستار برگزاری مناظره میان مخالفان این قرارداد با بیژن زنگنه، وزیر نفت دولت‌های خاتمی و روحانی، شد.

در مقابل، سعید جلیلی آقای پورمحمدی را متهم کرد که درباره این قرارداد چیزی نمی‌داند و علیرضا زاکانی نیز گفت او درباره آن تسلط دارد و از برگزاری مناظره استقبال کرد.

همرمان با پخش مناظره نامزدها، ویدئویی از بیژن زنگنه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که در آن گفته است: سعید جلیلی و «نوچه‌اش» علیرضا زاکانی درباره قرارداد کرسنت صحبت می‌کنند و خطاب به آن‌ها اعلام کرد: «داداش، من حریفتم.»

او در ادامه گفت که در آبان ۱۴۰۰ از آقای جلیلی خواست تا درباره این قرارداد مناظره کند و او را به «فرار» از پاسخگویی متهم کرد.

پیش از این در سال ۱۳۹۱، سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی وقت در جلسه‌ای گفته بود جمهوری اسلامی نباید قرارداد کرسنت را اجرا کند و در صورت شکایت طرف اماراتی هم «خسارت و جریمه چندانی متوجه ایران نخواهد شد.»

دولت‌های جمهوری اسلامی با از دست دادن فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه گاز و سو‌ءعملکرد در قراردادهای بین‌المللی مانند کرسنت، حوزه تولید گاز ایران را به‌شدت ضعیف کرده‌اند و صنعت گاز ایران برای تأمین گاز در زمستان و برق در تابستان برای مصرف داخل نیز دچار مشکل است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۴
Hassan1479 - تهران، ایران
بیژن خودش جزو اولین رئیس دزد ها میباشد .
دوشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۳ - ۰۴:۲۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.