گالانت: اسرائیل حکمرانی حماس بر غزه را در هیچ مرحله‌ای ازپایان جنگ نمی پذیرد

رادیو فردا: همزمان با اظهارنظرها درباره احتمال رسیدن به توافق آتش‌بس در جنگ غزه، وزیر دفاع اسرائیل تأکید کرد کشورش نمی‌پذیرد گروه افراطی حماس در هیچیک از مراحل پایان دادن به جنگ، بر غزه حکمرانی کند.

یوآو گالانت روز یکشنبه ۱۳ خرداد گفت دولت اسرائیل همزمان با اقدامات نظامی، «گزینه‌های جایگزین حماس برای حکومت» در غزه را در دست بررسی دارد.


او در ادامه توضیح داد که اسرائیل قصد دارد مناطقی را در غزه «مجزا» کند، نیروهای حماس را از این مناطق بیرون براند و سپس «نیروهایی را معرفی کند که خواهند توانست دولت جایگزینی تشکیل دهند؛ جایگزینی که حماس را تهدید کند».

وزیر دفاع اسرائیل به جزئیات بیشتری درباره این جایگزین‌ها اشاره نکرد.

این در حالی است که کاخ سفید می‌گوید اگر حماس با طرح جدید ارائه شده توسط جو بایدن برای پایان دادن به جنگ غزه موافقت کند، آمریکا انتظار دارد که اسرائیل نیز آن را بپذیرد.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز یکشنبه در گفت‌وگو با شبکه خبری ای‌بی‌سی گفت:‌ «این پیشنهاد اسرائیل بود. ما کاملا انتظار داریم اگر حماس با پیشنهادی که برای آنها ارسال کردیم موافقت کند، در آن‌صورت اسرائیل نیز بله بگوید.»

ساعاتی پیش‌تر، اوفیر فالک، یکی از مشاوران ارشد نتانیاهو روز به ساندی‌تایمز گفت که سخنرانی رئیس‌جمهور بایدن «به هر دلیلی»، یک نطق «سیاسی» بود.

آقای فالک گفت «جزئیات زیادی وجود دارد که باید بررسی شود و تا زمانی که همه اهداف ما محقق نشود، آتش‌بس دائمی در کار نخواهد بود».

انتظار می‌رود کابینه جنگ اسرائیل جلسه‌ای برای چارچوب مطرح‌شده توسط رئیس‌جمهور آمریکا برای آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌ها برگزار کند.

گروه افراطی حماس که آمریکا و اروپا آن را گروهی تروریستی قلمداد می‌کنند اعلام کرده است که «نگاهی مثبت» به پیشنهاد تازه آقای بایدن دارد، اما هیچ اشاره‌ای نکرده که حاضر است از حاکمیت غزه کنار بکشد یا داوطلبانه تن به خلع سلاح دهد.

حماس، گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران، که وعده «نابودی اسرائیل» می‌دهد، از سال ۲۰۰۷ بر نوار غزه جکومت می‌کند.

این تحول یک سال پس از آن رخ داد که این گروه در انتخابات پارلمانی فلسطین برنده شد و پس از یک جنگ داخلی کوتاه توانست نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردانی فلسطینی را از غزه بیرون کند و کنترل کامل این باریکه را در دست بگیرد.

جو بایدن جمعه شب در یک سخنرانی در کاخ سفید طرح پیشنهادی اسرائیل برای دستیابی به توافق با گروه افراطی حماس را علنی کرد. او حماس را فرا خواند که این پیشنهاد را بپذیرد.

این طرح سه‌مرحله‌ای از جمله به مذاکره در شش هفته نخست برای دستیابی به آتش‌بس، آزاد شدن شهروندان ربوده شده اسرائیلی که گروگان حماس در غزه هستند، خروج نیروهای اسرائیلی از مناطق پرجمعیت غزه، کمک‌های بیشتر بشردوستانه به غزه، سپس پایان جنگ و بازسازی این باریکه اشاره دارد.

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، شنبه در واکنش به سخنرانی آقای بایدن گفت روشن است که غزه نمی‌تواند زیر حاکمیت حماس باشد.

اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان نیز روز یکشنبه در گفت‌وگو با نخست‌وزیر اسرائیل گفت پس از پیشنهاد آتش‌بسی که توسط جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، ارائه شد باید بتوان پایانی برای جنگ غزه متصور شد.

او روز یکشنبه ۱۳ خرداد ماه در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو از پیشنهاد توافق جو بایدن استقبال کرد.

این در حالی است که دولت آلمان هم همچون واشینگتن بر این باور است که گروه افراطی حماس باید به «فعالیت‌های جنایتکارانه» خود پایان دهد و گروگان‌ها را آزاد کند.

به گفته استفن هبستریت، سخنگوی دولت آلمان، پس از پیشنهاد اسرائیل، چشم‌انداز ملموسی برای پایان درگیری‌ها و جنگ در غزه وجود دارد.

آقای هبستریت می‌گوید که صدر اعظم آلمان در عین حال اسرائیل را برای ارائه کمک‌های بشردوستانه ضروری به مردم غزه تشویق کرده است.
 مشاور نتانیاهو: پیشنهاد پایان جنگ را می‌پذیریم اما حماس باید نابود شود
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۸۴
siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا
من یک راه حل خوبی دارم ، هم شما از حماس خلاص می شوید و هم ما از دست این آخوندا . غزه را بسپارید به این آخوندا به شرط پس دادن ایران به مردم . اگر این همسایه مانند حماس خلاف کرد ، خواهر و مادرشان را فقط شستشو کنید . حتما امثال فاطی و مصدق روحت شاد ساندیس خواران را هم ببرید
یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۵
۲۴
آرش ایران نژاد - تبریز، ایران
گالانت مرد خوش نیتی است اما این نتانیاهو عقل این مرد رو دزدیده
دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.