در زمان شاه ۳۰ هزار نفر ۶ میلیون بشکه نفت تولید میکردند الان با ۲۰۰ هزار نفر ۴ میلیون

اعتماد آنلاین: رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی با تاکید بر لزوم بازنگری در «شیوه حکمرانی» گفت:

 در شرکت ملی نفت، زمان شاه با 30 هزار نفر پرسنل، 6 میلیون بشکه تولید می‌کرد اما الان با 200 هزار نفر 4 میلیون بشکه تولید می‌کند. این یک علامت سوال است.


 مهدی غضنفری یکی از دلایل مخالفت مجمع تشخیص مصلحت نظام با بند (ب) ماده (3) قانون برنامه هفتم توسعه را، مجوز بهره‌برداری از چاه‌های نفت به این صندوق و دخالت در امور شرکت ملی نفت عنوان کرد.

غضنفری که پیش از این بارها اعلام کرده به هیچ وجه صندوق توسعه ملی به دنبال دخالت در امور شرکت ملی نفت نیست، انحصارگرایی را یکی از مشکلات «شیوه حکمرانی» می‌داند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۳
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

"پیرزن غیر ایرانی‌"، "مصدق روحت پریشان" از پهلوی مطلب گذاشتند، نظری ندارید؟
شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۱۲
۴۵
Ali Nazari - میامی، ایالات متحده امریکا

در زمان آن خدا بیامرز همه چیز با دانش، نظم و اسلوب اداره میشد اما امروز با انشالاه و اله بسملاه میچرخد. زمان شاه اندیشمندان و تحصیل کردگان و صاحبان عقل و خرد مسعول امور بودند، ولی الان اخوندها و دزدها و بیسوادان و قاتلان و فاسدان در راس امور هستند.
شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۲۵
۳۹
#شمشیر عدالت - نیمییخن، آروبا
اخه مرتیکه زمان اون خدابیامرز پول نفت صرف ابادانی و تولیدات کشور میشد الان نفت کشور و رهبر مفعول میفروشه و صرف جاه طلبیاش میکنه،ایران یکبار دیگه باید نفت از دست بیت دربیاره و ملیش کنه
شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۳
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
شاه فقید بعنوان یک تکنوکرات بهترین مدیران را جمع کرده بود ، صنعت نفت ، هواپیمایی هما ، رادیو تلویزیون‌ ملی ، صنایع نساجی که حتی به ترکیه صادرات داشت ، کفش ملی به شوروی صادرات کفش داشت ، قبول دارم که صنعت مادر نداشتیم ، اما مگر کره جنوبی و تایوان و … داشتند ، شاه با پول نفت سلاح میخرید ، اکنون میفهمیم که چرا اینکار را کرد ، چرا پایگاه هوایی در همدان ساخت ، و چگونه بقایای این ساختار های خردمندانه توانست ارتش عراق را متوقف کند ، اکنون‌میفهمیم که چرا افسران نیروی دریایی را در بهترین دانشگاه‌های افسری ایتالیا تعلیم داد ، و در نبرد دریایی شاهکار کردند ، اکنون میفمیم که علت واقعی جشن های پر هزینه ۲۵۰۰ ساله چه بود ، و‌چگونه ایران داشت برند جهانی برای توریسم می‌شد ، ایران جزو اولین‌ کشورهای کل جهان بود که تغذیه رایگان در مدارس داشت ، الهام گرفته شده از سویدن ، حتی نوروژ و دانمارک هم هنوز این‌کار رانمیکنند ، من به یاد دارم که در دوران راهنمایی کتاب های نو در مدارس رایگان به ما میدادند ، به یاد دارم که شیرهای مثلثی پاکتی را از طبقه بالای مدرسه با شتاب پرت میکردیم و‌از انفجار آن لذت!!
شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۳
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
ادامه ، افسوس که مردم ایران ناسپاس بودند ، اما در مورد فقر در زمان شاه حرف چرند زیاد میشنویم ، خاندان پهلوی کشوری را تحویل گرفتند که شامل طبقه فقیر کشاورز ، کارگر غیر صنعتی ، طبقه روحانیت مفت خور و یک درصد مرفه ، فعودال بودند ، ایران طبقه متوسط و خرده بورژوازی نداشت ، با پایه گزاری صنعت و‌توسعه ، چندین میلیون از فقر به طبقه متوسط ، کارمند / کارگر صنعتی تبدیل شدند ، اما زمان کافی نبود که کل کشور که با میراث هزار ساله قبل از پهلوی فقیربودند به طبقه متوسط تبدیل شوند ، یک مثال ساده ، در چین همچنان ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون فقیر داریم ، اما در ۳۰ سال گذشته ۷۰۰ میلیون از فقر به طبقه نیمه مرفه متوسط تبدیل شده اند ، تحلیلگر رشد جامعه را باید بسنجد تا فقط گیر دادن به فقر آن . روشنفکر نادان زمان شاه تحلیل نمیکرد که چگونه شد که میلیونها ایرانی به طبقه متوسط تبدیل شدند ، بلکه همچنان به وجود عینی فقر اشاره و نتیجه گیری غلط می‌کرد ، من مطمعن هستم که اگر انقلاب نمیشد شاید فقر در حد ۵-۱۰ و احتمالا در حد استان‌های حاشیه ای باقی میماند ( که البته آنهم جایز نیست )
شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.