کدام رهبران برای مراسم ابراهیم رئیسی به ایران رفتند؟

بی بی سی: در مراسمی که برای میهمانان خارجی برگزار شده رهبران چندین کشور از جمله امیر قطر، روسای جمهوری تونس، ترکمنستان و تاجیکستان، نخست وزیران ارمنستان، عراق، پاکستان، گرجستان، جمهوری آذربایجان، قطر و روسای مجلس روسیه، عراق، الجزایر، ازبکستان، قزاقستان و لبنان به رئیس جمهوری کشته شده ایران ادای احترام کردند. معاون نخست وزیر حکومت طالبان هم در این مراسم حاضر شد. وزیر خارجه مصر هم برای اولین بار برای این مراسم به ایران رفت.

این مراسم در حضور محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری و علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه برگزار می‌شود.


خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) گزارش داده که حدود ۶۰ هیأت عالیرتبه خارجی در مراسم یادبود رئیس جمهور و وزیر خارجه ایران در تهران شرکت می‌کنند.

به نوشته ایرنا، آقای رئیسی در ۳۴ ماه دوران ریاست خود در دولت سیزدهم، ۲۸ سفر خارجی به مقصد ۲۳ کشور داشت.

ابراهیم رئیسی در حال بازگشت از مراسم افتتاح سد قیزقلعه‌سی (سد قلعه دختر) در شمال استان آذربایجان شرقی، در سانحه سقوط بالگردش کشته شد. در مراسم تشییع ابراهیم رئیسی و همراهانش که از دانشگاه تهران تا میدان آزادی امروز شمار زیادی حاضر شدند. هنوز آمار دقیقی از تعداد حاضران اعلام نشده است.

مراسم ادای احترام به ابراهیم رئیسی در حالی برگزاری می‌شود که منتقدان او را «ناقض حقوق بشر» می‌دانند. او در کشتار هزاران زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷ نقش مستقیم داشت.
دیدار امیر قطر و نخست وزیر پاکستان با آیت‌الله خامنه‌ایامیر قطر و آیت الله خامنه ایشماری از رهبران سیاسی که برای ادای احترام به ابراهیم رئیسی به تهران رفته‌اند، با آیت‌الله علی خامنه‌ای هم دیدار کرده‌اند.

تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و یکی از بلندپایه‌ترین مهمانان خارجی مراسم یادبود آقای رئیسی، دیداری هم با علی خامنه‌ای داشت.
آیت الله خامنه ای و شهباز شریفشهباز شریف، نخست وزیر پاکستان هم ملاقاتی با آقای خامنه‌ای داشت.

حملات موشکی متقابل ایران و پاکستان به اهدافی در خاک یکدیگر چند ماه پیش بر رابطه بین دو کشور سایه انداخت.
اولین سفر وزیر خارجه مصر به ایران برای شرکت در مراسم یادبود ابراهیم رئیسی
سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر روز چهارشنبه برای شرکت در مراسم تشییع پیکر ابراهیم رئیسی و حسین امیرعبداللهیان رئیس‌جمهوری و وزیر خارجه پشین ایران به تهران رفته است.

ایسنا در گزارشی نوشت این سفر «اولین سفر سامح شکری به عنوان وزیر خارجه مصر به ایران است.»

گزارش شده وزیر امور خارجه مصر در حاشیه مراسم با محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری ایران هم دیدار کرد.

مصر و ایران در دهه‌های گذشته روابط پر تنشی را پشت سر گذاشته بودند، هرچند روابط دیپلماتیک دو کشور قطع نشده بود.

سپتامبر گذشته، وزرای خارجه دو کشور در جریان گردهمایی رهبران سازمان ملل متحد در نیویورک با یکدیگر دیدار کردند.

در آن زمان ابراهیم رئیسی که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به سر می‌برد این نشست را فرصتی برای «احیای روابط» دو کشور خوانده بود.

حسین امیرعبداللهیان اخیر در حاشیه نشست سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا بار دیگر با همتای مصری خود دیدار کرد.

کانون این گفتگوها بهبود روابط و تنش‌ها در منطقه به ویژه در غزه بود.
امیر قطر به همراه نخست وزیر این کشور در مراسم ابراهیم رئیسی شرکت می‌کنند
شیخ تمیم بن حمد آل‌ ثانی، امیر قطر و محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر قطر روز چهارشنبه برای شرکت در مراسم تشییع جنازه ابراهیم رئیسی وارد تهران شدند.

وزیر خارجه کویت هم به نمایندگی از امیر کویت در مراسم حضور خواهد یافت.

امروز شماری از مقام‌های ارشد کشورهایی که روابط نزدیک‌تری با ایران دارند خود را به تهران رسانده‌اند تا در مراسم یادبود شرکت کنند.

قطر در برخی از برهه‌های سیاسی به عنوان میانجی ایران و غرب عمل کرده است. در دوران بحران میان قطر و همسایگان عربش، که به تحریم قطر انجامید، ایران به قطر کمک کرده بود.
ورود نخست وزیر پاکستان به ایران برای ادای احترام به ابراهیم رئیسی
شهباز شریف نخست وزیر پاکستان هم برای شرکت در مراسم یادبود ابراهیم رئیسی به ایران سفر کرده است.

ابراهیم رئیسی در اردیبهشت‌ ماه در سفری سه روزه به پاکستان به پاکستان رفته بود. او در آن سفر با شهباز شریف هم دیدار کرد. این دیدار به خاطر تنش‌ها میان ایران و پاکستان، از اهمیت خبری ویژه‌ای برخوردار بود.

شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان پیشتر هم در پستی در شبکه اجتماعی ایکس ضمن «تسلیت عمیق به ملت ایران» نوشت: «پاکستان به احترام رئیس‌جمهور رئیسی و همراهانش و در همدردی با (کشور) برادر ایران، یک روز عزای عمومی اعلام می‌کند و پرچم کشور نیمه‌برافراشته خواهد شد.»

امروز ایران میزبان مقام‌های ارشد کشورهای خارجی است که برای ادای احترام به ابراهیم رئیسی وارد تهران می‌شوند. دیدارهایی نیز در حاشیه این سفرها انجام می‌شود.
آیت‌الله خامنه‌ای با اسماعیل هنیه دیدار کرد
آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران امروز با اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس دیدار کرد و گفت: «وعده محو اسرائیل قابل تحقق است و انشاالله روز تشکیل فلسطین از بحر تا نهر را هم خواهید دید.»

این دیداردر روزی برگزار می‌شود که بسیاری از مقام‌های ارشد خارجی برای شرکت در مراسم یادبود ابراهیم رئیسی به تهران سفر کرده‌اند.

ساعاتی پیش رهبر ایران همراه با محمد مخبر جایگزین ابراهیم رئیسی با نخست وزیر عراق و نخست وزیر ارمنستان دیدار کرده بود.

اسماعیل هنیه یکی از عمده‌ترین مقام‌های خارجی بود که صبح چهارشنبه در مراسم تشییع ابراهیم رئیسی و دیگر کشته‌شدگان سانحه سقوط هلیکوپتر دیده شد.

اسماعیل هنیه در حالی در مراسم حاضر شده است که دادستان دیوان کیفری بین‌المللی به دنبال صدور قرار بازداشت او، بنیامین نتانیاهو و چند رهبر دیگر اسرائیل و حماس به اتهام جنایات جنگی است.
نخست وزیر جمهوری آذربایجان وارد تهران شد
علی اسدوف نخست وزیر جمهوری آذربایجان برای شرکت در مراسم یادبود ابراهیم رئیسی وارد تهران شد.

گفته شده وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان هم به ایران می‌آید.

پیشتر، الهام علی‌اف رئیس جمهوری آذربایجان، مرگ ابراهیم رئیسی و هیئت همراهش را تسلیت گفت.

آقای علی‌اف آخرین مقام‌ عالی یک کشور خارجی بود که با آقای رئیسی ساعتی پیش از کشته‌شدن او در سانحه سقوط هلیکوپتر دیدار کرد. آقایان رئیسی و علی‌اف در مراسم افتتاح سد مشترک قیزقلعه سی بر رودخانه مرزی ارس حضور داشتند.

آقای علی‌اف در پیام خود گفته بود: «از خبر جان باختن دلخراش سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و سایر همراهان در سانحه بالگرد، ضایعه سنگین برای مردم دوست و برادر جمهوری اسلامی ایران به‌شدت متاثر شدیم.»

جمهوری آذربایجان در چند سال‌ گذشته روابط پر فراز و نشیبی با ایران داشته است، به‌ویژه به خاطر نزدیکی روابطش با اسرائیل و همچنین پس از حمله یک نفر به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران در سال ۱۴۰۱.
روسیه رئیس پارلمان را برای مراسم یادبود ابراهیم رئیسی به تهران فرستاد
ویچسلاو ولودین رئیس دوما، پارلمان روسیه برای شرکت در مراسم یادبود ابراهیم رئیسی و همراهان او، وارد تهران شد.

او مرداد ۱۴۰۰ شمسی نیز به ایران سفر کرده بود تا از طرف آقای پوتین به انتخاب ابراهیم رئیسی به ریاست جمهوری را تبریک بگوید. آقای ولودین بهمن ماه ۱۴۰۱ هم در سفر دیگر به ایران آمده بود.

پیشتر، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه که سابقه دیدار دو جانبه با ابراهیم رئیسی را هم داشت با انتشار بیانیه کشته‌شدن او و همراهانش را به مردم و رهبر ایران تسلیت گفت.

هنوز گزارشی درباره احتمال حضور رئیس جمهور روسیه در مراسم یادبود ابراهیم رئیسی منتشر نشده است.
قیس سعید رئیس‌جمهور تونس وارد تهران شد
قیس سعید، رییس جمهور تونس برای شرکت در مراسم یادبود ابراهیم رییسی و همراهانش وارد تهران شد.

ابراهیم رئیسی و قیس سعید رئیس‌جمهور تونس ۱۲ اسفند ۱۴۰۲ در حاشیه هفتمین نشست سران مجمع سران کشورهای صادرکننده گاز در الجزایر با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کرده بودند.

مراسم یادبود ابراهیم رئیسی رئیس جمهور پیشین ایران با حضور مقام‌های ارشد کشورهای خارجی تا ساعتی دیگر آغاز می‌شود.
آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با شیاع سودانی: همکاری‌ها با عراق ادامه می‌یابددیدار رهبر ایران با سودانیآیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران با محمد شیاع سودانی نخست وزیر عراق دیدار کرد.

در این دیدار محمد مخبر هم حضور داشت که اکنون تا زمان انتخابات جایگزین ابراهیم رئیسی شده است که در سانحه سقوط بالگرد کشته شد.

رهبر ایران در دیدار با نخست وزیر عراق، آقای رئیسی را «شخصیت برجسته» و «برادر بسیار خوب و مسئولی کارآمد و با کفایت و صمیمی و جدی» توصیف کرد.

آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با نخست وزیر عراق گفت «اکنون آقای مخبر بر اساس قانون اساسی مسئولیت سنگینی را بر عهده گرفته‌اند و ان‌‌شاءالله همان مسیر همکاری‌ها و توافق‌ها با دولت عراق ادامه پیدا خواهد کرد.»

نخست وزیر عراق برای شرکت در مراسم رسمی ابراهیم رئیسی به تهران سفر کرده است.
معاون نخست‌وزیر و وزیر خارجه حکومت طالبان برای شرکت در تشییع جنازه رئیسی عازم تهران شدند
حکومت طالبان اعلام کرده است که عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی نخست‌وزیر و امیرخان متقی، وزیر خارجه برای شرکت در مراسم تشییع ابراهیم رئیسی، ٰرئیس جمهور پیشین ایران، صبح امروز عازم تهران شدند.

در بیانیه‌ای که در حساب ایکس ارگ ریاست جمهوری تحت کنترل حکومت طالبان منتشر شده، آمده است که آقایان برادر و متقی «به نمایندگی از امارت اسلامی (حکومت طالبان) و مردم افغانستان به مقامات دولتی ایران، خانواده مرحوم و مردم ایران تسلیت عرض می‌کنند.»

پیشتر حکومت طالبان و چهر‌ه‌های سیاسی افغانستان کشته شدن ابراهیم رئیسی، حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران و همراهانشان را در سقوط بالگرد تسلیت گفته بودند.

وزیر خارجه طالبان روز دوشنبه در دیدار با حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده ویژه ایران در افغانستان نقش رییس‌ جمهور و وزیر خارجه ایران پیشین را در توسعه همکاری‌های منطقه‌ای، به‌ویژه با حکومت طالبان ارزشمند خوانده بود.

از سوی دیگر عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی دولت پیشین هم در پیامی نوشت: «اینجانب این ضایعه بزرگ را به خانواده محترم‌شان، مردم دوست و برادر و دولت جمهوری اسلامی ایران تسلیت گفته و مراتب غم‌شریکی عمیق خویش را تقدیم می‌دارم.»

«شورای مقاومت ملی» که مخالف حکومت طالبان هستند هم در اعلامیه‌ای گفت که آقایان رئیسی و امیرعبداللهیان «شخصیت‌های کلیدی و خدمتگزار جمهوری اسلامی ایران بودند که در شرایط حساسی از تاریخ ایران و جهان به جوار رحمت حق شتافتند.»
چین اعلام کرد معاون نخست وزیر این کشور در مراسم یادبود ابراهیم رئیسی شرکت می‌کند
وزارت خارجه چین چهارشنبه اعلام کرد ژانگ گوکینگ معاون نخست وزیر در مراسم یادبود ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران شرکت خواهد کرد.

مراسم رسمی سوگواری ابراهیم رئیسی و همراهانش چهارشنبه عصر با حضور هیئت‌های خارجی در تهران برگزار می‌شود.
نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان وارد تهران شد
نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان برای شرکت در مراسم تشییع جنازه ابراهیم رئیسی و حسین امیرعبداللهیان وارد تهران شد.

قرار است رهبران چند کشور دیگر، از جمله نخست وزیران پاکستان و عراق هم برای شرکت در این مراسم به ایران بروند.

اسماعیل هنیه جزو مهمانان برجسته مراسمی بود که صبح چهارشنبه در دانشگاه تهران برگزار شد.

هیئتی از حکومت طالبان هم به تهران رفته است.
سفر امامعلی رحمان به ایران
امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان روز چهارشنبه، ۲۲ مه برای حضور در مراسم وداع با ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور درگذشته ایران به تهران سفر کرد.

در این سفر آقای رحمان را یاور او در امور روابط بین‌المللی، وزیر خارجه تاجیکستان و چند مقام دیگر بلندپایه این کشور همراهی می‌کنند.

امامعلی رحمان پس از اعلام خبر کشته شدن ابراهیم رئیسی در سانحه بالگرد پیام تسلیتی به رهبر جمهوری اسلامی ایران و محمد مخبر،‌ معاون اول رئیس جمهور فرستاد و اعلام کرد که در این لحظه‌های غم انگیز در کنار مردم ایران است.

آقای رحمان در پیامش شخصیت ابراهیم رئیسی را ستود و گفت که «در رشد دوستی و همکاری سودمند» تاجیکستان و ایران و حل مسائل منطقه «سهم سازنده‌ای» داشته است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۵
Stopmindcontrol - سائو پائولو، برزیل

قاسم کتلت شد و رئیسی جزغاله و شاید هم خامنه‌ای بخارپز
‌چهارشنبه ۰۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۳
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

الم ال الاغ چند وقت پیش گفته بود که زنان بیوه باید به صیغه زائرین عراقی در بیان که ثواب ببرن! خوب بسیار هم عالی! مرتیکه هیکی الان دختر خودت بیوه شده. کی انشالله بیایم تماشای صف عراقی ها برای ثواب بردن یواشکی با صبیه اتون؟؟
‌چهارشنبه ۰۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۰
۴۵
Momijii - توکیو، ژاپن
هر رهبر و مقامی که بره ، مطمئناً برای بیضه مالی مفعول و نهایتاً منافع و استفاده ای که از قِبَل رابطه ، با جمهوری شیطانی اسلامی داره و نه برای ادای احترام به ابرام ذغال !!
‌پنجشنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۴:۱۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.