محمد مخبر؛ عامل مرگ و میر کرونا، جانشین آیت‌الله اعدام شد

ایران اینترنشنال: درحالی که هنوز خبر مرگ ابراهیم رئیسی تایید نشده بود، علی خامنه‌ای وارد شد و گفت: «ملت نگران نباشند، هیچ اختلالی در کار کشور به وجود نمی‌آید.» او می‌دانست در نبود رئیسی، کفیلش محمد مخبر، چهره‌ مورد اعتمادی‌ است که ۱۴ سال سکاندار بزرگترین مجموعه‌ اقتصادی تحت امر خامنه‌ای بوده است.

۱۳۶ هزار و ۱۶۶ شهروند ایرانی در فاصله بهمن‌ سال ۱۳۹۸ تا بهمن‌ ۱۴۰۱ بر اثر کرونا جان باختند. این را آمارهای رسمی می‌گوید.


حالا یافته‌های یک تحقیق علمی ثابت کرده اگر جمهوری اسلامی بر استفاده از واکسن ایرانی اصرار نمی‌کرد و مثل ترکیه با واکسن‌های رایج آن زمان به جنگ کوید-۱۹ می‌رفت، ۵۰ هزار نفرشان زنده می‌ماندند.

مهم‌ترین واکسن تولید جمهوری اسلامی، واکسن «کو برکت» بود که مجری پروژه آن محمد مخبر، رییس وقت ستاد اجرایی «فرمان امام»، زیر نظر مستقیم علی خامنه‌ای بود.

ایرانیان با چهره مخبر در روزهای سیاه همه‌گیری کرونا آشنا شدند؛ وقتی که در برنامه‌ای تلویزیونی، دخترش طیبه را جلوی دوربین نشاند تا اولین دریافت‌کننده واکسن ایرانی کرونا شود.

به هر روی کرونا تمام شد و مخبر هم از ستاد اجرایی رفت. اما همان کسی که از مسئولین آن روزگار بود، حالا برای مدت حدود دو ماه بدون برگزاری انتخابات می‌تواند پشت میز نفر دوم جمهوری اسلامی بنشیند.

محمد مخبر کیست؟محمد مخبر دزفولی، مشهور به محمد مخبر، متولد تیرماه ۱۳۳۴ در دزفول است. پدرش عباس، از واعظان به‌نام دزفول بوده که پس از انقلاب هم سمت‌هایی داشته است.

مخبر یک موسسه به نام پدرش سال ۱۳۷۴ تاسیس کرده که امروز توسط نزدیکانش مدیریت می‌شود.

او پیش از انقلاب جزو گروه «منصورون» بود، منصورون یکی از گروه‌های هفت‌گانه تشکیل‌دهنده سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به شمار می‌رود. برخی می‌گویند این گروه در به آتش کشیدن سینما رکس آبادان نقش داشته است.

گروه منصورون پیوند عجیبی هم با شرایط امروز دارد. رئیسی که در سانحه روز ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ درگذشت، عضو «هیات مرگ» و عامل کشتار ۱۳۶۷ بود. یکی دیگر از اعضای آن هیات، علیرضا آوایی بود. او برادری دارد به نام احمد که نماینده ادوار مجلس است و دیگر عضو گروه منصورون در کنار مخبر بوده است.

عضو دیگر گروه منصورون در کنار مخبر، محسن رضایی بود که با آغاز به کار دولت رئیسی، معاون اقتصادی او شد.
عباس مخبر دزفولی، از منصوبین روح‌الله خمینی در دزفول پدر محمد مخبرمخبر از همین حلقه موسسان منصورون پله‌های ترقی را آغاز کرد. او در دهه ۱۳۸۰ وقتی یکی دیگر از یارانش در گروه منصورون، یعنی محمد فروزنده، ریاست بنیاد مستضعفان را بر عهده داشت، با عنوان معاون بازرگانی و حمل و نقل بنیاد مستضعفان وارد تشکیلات اقتصادی زیر نظر خامنه‌ای شد.

ده‌ها سمت از عضویت در هیات مدیره شرکت‌های اقماری بنیاد مستضعفان تا ستاد اجرایی، حاصل فعالیت‌های او از دهه ۸۰ تاکنون است. مهم‌ترین‌ آنها ریاست هیات مدیره بانک سینا، وابسته به بنیاد مستضعفان است.

یکی از معماهای مشهور اقتصاد سیاست‌زده جمهوری اسلامی ماجرای حذف ترکسل از پروژه ایرانسل بود. گفته می‌شود مخبر که سال ۱۳۸۳ وقتی مردم او را مثل امروز نمی‌شناختند نقش مهمی در اقناع مجلس برای کنار گذاشتن ترکسل از پروژه ایرانسل و جایگزین کردن آن با شرکت ام.تی.ان آفریقای جنوبی داشته است.

معمایی که یک سر آن به بنیاد مستضعفان به عنوان سهامدار ایرانسل و مخبر به عنوان یکی از مدیران بنیاد مستضعفان می‌رسد و سر دیگر آن به حمیدرضا عارف، پسر و صاحب «ژن خوب» محمدرضا عارف، از چهره‌های اصلاح‌طلب.

مخبر پس از ایفای نقش در پروژه ایرانسل از تیرماه ۱۳۸۶ با حکم خامنه‌ای به ریاست ستاد اجرایی فرمان امام رسید؛ نهادی ثروتمند و البته مبهم که از سوی آمریکا تحریم شده است.

او در دوران طولانی ۱۴ ساله ریاستش و در ستاد اجرایی، این نهاد اقتصادی مبهم را بیش از پیش برای علی خامنه‌ای پروار کرد. یکی از اصلی‌ترین شاخه‌هایی که ساخت، گروه دارویی برکت بود؛ مجموعه‌ای از ۲۰ شرکت بزرگ دارویی که برخی از آنها مصادره‌ای هم هستند.

کرونا فرصت طلایی گروه دارویی مخبر بود که حتی پیش از واکسن هم از آن استفاده کرد. مخبر در گروه برکت در همان اوایل شیوع کرونا، انحصار واردات کیت‌های تشخیص کرونا از طریق یکی از شرکت‌های مصادره‌ای زیر مجموعه‌اش یعنی کی.بی.سی در اختیار گرفت.

مخبر به جز طیبه، دخترش که اولین واکسن کرونا را به او تزریق کرد، یک پسر هم به نام سجاد دارد. نام پسر مخبر به عنوان بدهکار بانکی و آقازاده‌ای که در شرکت‌های زیرمجموعه بانک پاسارگاد- که آن هم به طور غیررسمی منتسب به ستاد اجرایی است، صاحب سمت در هیات مدیره‌هاست مطرح شده است.

نام پسر مخبر در اسناد افشاشده از دلالی نفتی در بهمن ماه سال ۱۴۰۲ هم به میان آمد.

ابراهیم رئیسی، عضو هیات مرگی که در اعدام هزاران نفر در تابستان ۱۳۶۷ دست داشته، اکنون مرده و کفیل او مخبر، آغاز به کار می‌کند؛ کسی که مثل رئیسی در تابستان ۶۷ شهروندان ایرانی را اعدام نکرده، اما نقشش در مرگ و میر بالای دوران کرونا که تا ۵۰ هزار نفر هم برآورد شده، قابل انکار نیست.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۳
vg2000 - اسلو، نروژ

خدای ایران دست چه حیوونایی افتاده یکی از یکی بی‌سوادتر
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۲
۵۲
آهنگ رهایی - وایاکیل، اکوادور

رقیب مجتبی خامنه‌ای حذف شد .
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۷
۴۴
Ginger - چگو، اسپانیا

عجب رییسی ۲۰هزار ایرانی را کشته بود این مرتیکه ۵۰هزار نفر ایرانی را با واکسن آلوده کشته است یکی از یکی جانی تر همه از قماش آخوند های عرب اصل که متخصص در کشتن مردم ایران هستند رهبر اعظم هم که از همه جنایتکار تر با آن پدر عراقی اصل حمله اعراب به مردم ایران تمامی ندارد کی است که مردم ایران تمام شما آدم کش ها ی اجنبی نسب را را از امامه هایتان آویزان کنند تا در باد بچرخید
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۶
۸۴
siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا
امیدوارم ملت دنبال مرده ها نباشند و فراموش نکنند آنها با فرزندانشان چه کردند و اینها چه ها خواهند کرد . در این ۵ روز اعلان شده عزای عمومی ، حالا بجای آن یک روزسیزده بدر ۵ روز بروید از دنیا و طبیعت لذت ببرید . با رفتن پشت مرده ها به رژیم و به ضرر خودتان خواهد بود . بخاطر بسپارید کشته های روز دفن قاسم و سالگرد او را
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.