کمال خرازی: آمریکایی‌ها می‌گویند دیپلماسی بهترین راه است؛ بله ما هم آماده مذاکره ایم

انتخاب: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: ایران در وعده صادق نشان داد چه قدرتی دارد که اسرائیل با کمک آمریکا، اروپا و دیگر کشور‌ها فضا را کنترل کرد که بتواند جلوی موشک‌های ما را بگیرد.

به گزارش «انتخاب»؛ سید کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی عصر امروز (یکشنبه) ۲۳ اردیبهشت ماه در سومین نشست گفت‌وگوهای ایرانی - عربی برای همکاری و تعامل که از سوی شورای راهبردی روابط خارجی در هتل آزادی تهران در حال برگزاری است، طی سخنانی گفت: ما امروز گرفتار جنگ غزه هستیم و همه باید تلاش کنند این جنگ متوقف شود که متاسفانه با حمایت آمریکا و اروپا همچنان ادامه دارد.


به نوشته فارس، وی بیان کرد: آمریکا و اروپایی‌ها از یک طرف تسلیحات کشنده در اختیار اسرائیل قرار می‌دهند که علت اصلی ادامه جنگ است و از رژیم اسرائیل حمایت مالی می‌کنند و از یک طرف اشک تمساح برای مردم عادی و زنان و کودکانی که در جنگ به شهادت می‌رسند، می‌ریزند.
 
خرازی پرسید: آیا این پذیرفتنی است اگر می‌خواهید به مردم غزه آسیب بیشتری نرسد اسلحه نفرستید و کمک کنند جنگ فروکش کند.
 
وی گفت: کشورهای اسلامی در جلسات سازمان همکاری اسلامی کمک کردند و بیانیه‌هایی صادر شده ولی بیانیه کافی نیست و انتظار می‌رود کشورهای اسلامی رژیم اسرائیل را تحریم کنند و نه فقط خودشان تحریم کنند بلکه اروپا و آمریکا را تحت فشار قرار دهند که این رژیم خونخوار را تحریم کنند.
 
وی گفت: به شکر خدا افکار عمومی جهان بیدار است و در کشورهای مختلف علیه سیاست‌های دولت‌های اروپا و آمریکا تلاش می‌کنند برخی از حقایق موجود در فلسطین را منعکس کنند.
 
خرازی ادامه داد: اسرائیلی‌ها مذاکره پذیر نیستند و اگر تن به مذاکره بدهند و به توافق برسند آن را در عمل منحرف می‌کنند چنانکه دیدیم چه بر سر توافق اسلو آمد و با حمایت آمریکا و اروپا توافقات انجام شده را به سمت انحراف می‌برند.
 
وی گفت: باید قوی باشیم و اگر بدون پشتیبانی بیگانگان و براساس اتکا به منابع خودمان و به صورت مستقل، قوی باشیم می‌توانیم در برابر تجاوزات واکنش لازم را نشان دهیم.
 
خرازی گفت: از قوی بودن همه کشورهای منطقه استقبال می‌کنیم. برخی فکر می‌کنند اگر کشورهای منطقه قدرت زیادی پیدا کنند موجب نگرانی است در حالی که برعکس است. زمانی این منطقه صلح و صفا می‌بیند که همه کشورها قوی باشند.
 
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: آمادگی کامل داریم که چه از نظر تسلیحات نظامی و چه از نظر فناوری‌های نوین به همه کشورهای منطقه کمک کنیم. تا اینکه منطقه آمادگی یابد از منافع جمعی خود به درستی دفاع کند و زمینه‌های صلح پایدار را در این منطقه و بازدارندگی بیشتر را محقق کند.
 
وی گفت: یکی از مسائل این منطقه، مسأله هسته‌ای است. اسرائیل دارای سلاح‌های هسته‌ای است که متاسفانه با کمک اروپایی‌ها و آمریکا آن را به دست آورده است. از 1974 در رژیم گذشته خواهان منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای بودیم و هنوز هم هستیم و هر سال در مجمع عمومی سازمان ملل ما و مصر از این ایده دفاع می‌کنیم.
 
خرازی اضافه کرد: راه‌حل این است که اسرائیل که تنها دارنده سلاح هسته‌ای است خلع سلاح شود اگر نشود، منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای محقق نخواهد شد و رقابت هسته‌ای در این منطقه تشدید خواهد شد. اگر اسرائیل کشورهای دیگر را تهدید کند کشورهای دیگر که ساکت نمی‌توانند بنشینند و به همین دلیل من در مصاحبه خود اعلام کردم اگر اسرائیل ایران را تهدید کند ما ممکن است در دکترین هسته‌آی خود تجدیدنظر کنیم.
 
وی با اشاره به واکنش آمریکا به اظهاراتش گفت: ما که دارای سلاح هسته‌ای نیستیم و فتوای رهبری در این خصوص هست. ولی اگر دشمن شما را تهدید کند باید چه کار کنیم؟ و ناچار می‌شوید در دکترین خود تغییر ایجاد کنید. آمریکایی‌ها گفتند دیپلماسی بهترین راه است، ما هم آماده‌ایم.
 
خرازی خطاب به آمریکایی‌ها بیان کرد: شما بودید که از برجام خارج شدید و شما هم امروز آمادگی ندارید به میز مذاکره برگردید برای چه می‌گویید دیپلماسی بهترین راه است؟ آمادگی داریم مذاکره کنیم. به برجام برگردید و آن فرصتی خواهد بود که در مورد مسأله خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای هم صحبت کنیم.
وی همچنین گفت که قدرت نظامی ایران صرفا برای دفاع از خودش است. ایران دو و سه نیم قرن است که هیچ جنگی را علیه کشور دیگری آغاز نکرده ولی اگر مورد حمله قرار گرفته دفاع کرده است.
 
وی همچنین گفت: ما سر خود به عراق و سوریه نرفتیم آنها از ما درخواست کردند. اگر کشوری از ما درخواست کند دریغ نخواهیم کرد ولی خودمان وارد جنگ ابتدایی با کشورهای دیگر نخواهیم شد و این استراتژی ماست.
 
خرازی بیان کرد: امروز زمان آن رسیده که کشورهای منطقه در قالب طرح امنیت جمعی و پیمان‌های عدم تجاوز زمینه‌های برقراری صلح و امنیت را در این منطقه فراهم کنند. جای تعجب است که برخی از کشورها با فشار و میانجی‌گری آمریکا روابط شان را با اسرائیل عادی کردند و متاسفانه به رغم همه تجاوزات اسرائیل به فلسطینی‌ها این رابطه را نگهداشتند ولی آمادگی ندارند که رابطه خود را با ایران اسلامی تقویت کنند.
 
وی گفت: اگر ملاک آنها قدرت است که ایران قدرتمند است و در وعده صادق نشان داد چه قدرتی دارد که اسرائیل با کمک آمریکا، اروپا و دیگر کشورها به جنگ ایران آمد و فضا را کنترل کرد که بتواند جلوی موشک‌های ما را بگیرد. اگر ملاک قدرت است، ایران قدرتمند است اگر ملاک ثروت و منابع است ایران سرشار از منابع انسانی و زیرزمینی است.
 
وی همچنین درباره توانایی‌های نظامی ایران گفت: کدام کشور به ایران کمک کرد این توانایی دانشمندان و جوانان ما بود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۵
Hassan1479 - تهران، ایران
دیپلماسی با دیپلمات بهترین راه است ,! نه با ارازل و اوباش ج.ا .
دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +318نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +238سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +227پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • +199اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +162پیام نوروزی شاهزاده رضا پهلوی: در سال پیش رو، رژیم ضحاکی را برای همیشه در خاک خواهیم کرد
  • +159نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • +149شاهزاده رضا پهلوی:ایران، جمهوری اسلامی نیست، به زیرساخت‌ها حمله نکنید رژیم ایران را هدف بگیرید
  • +124شاهزاده رضا پهلوی: در آخرین پنجشنبه سال، بر مزار همه قهرمانان راه آزادی ایران حاضر شوید
  • +120دختر علی لاریجانی در دو پرده؛ در آمریکا و در ایران بعد از کشته شدن پدرش
  • +115مسخره کردن پیام تبریک عید فطر پزشکیان به کشورهای همسایه توسط یک عضو برجسته خاندان سعودی