واکنشها به شکایت آموزش و پرورش از سریال «افعی تهران»: وهنآمیز و تبلیغات رسانهای است
بر اساس گزارش خبرگزاریها در ایران، امید رضاوند، مدیرکل حقوقی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده که این وزارتخانه از دستاندرکاران سریال «افعی تهران» که از شبکه خانگی پخش میشود، شکایت کرده و خواهان توقف پخش آن شده است.
علت شکایت از این سریال، «توهین به شأن و جایگاه معلم» در یکی از صحنههای آن عنوان شده است.
در بخشی از این سریال، شخصیت اول داستان که حالا مردی بزرگسال است، بخشی از خاطرات خود را از خشونت فیزیکی ناظم مدرسه نسبت به دانشآموزان مرور میکند و پس از تهدید آن ناظم به پاسخ دادن «به آن همه کتکی که به بچههای مردم زده»، او را از خودرو پیاده میکند.
از جمله، محمد حبیبی، سخنگوی کانون معلمان تهران، این شکایت را «صرفا یک پروپاگاندای رسانهای» دانسته و در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «هیچ کس به اندازه صحرایی در این دو سال به شأن و جایگاه معلمان و آموزش آسیب نزده است.»
این کنشگر صنفی که پیش از این مدتها در زندان به سر برده و از کار اخراج شده، تأکید کرده است که رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی، «صدها معلم را اخراج کرد تا نیروهای امنیتی و حوزوی را جایگزین آنها کند.»
همچنین گروهی از کاربران شبکههای اجتماعی در واکنش به شکایت وزارت آموزش و پرورش از سریال «افعی تهران»، روایتهای شخصی خود را از تنبیه بدنی در مدرسهها بازگو کردهاند.شکایت وزارت آموزش و پرورش از سازندگان سریال #افعی_تهران صرفا یک پروپاگاندا رسانه ای است .هیچ کس به اندازه صحرایی در این دو سال به شأن و جایگاه معلمان و آموزش آسیب نزده است .
— محمد حبیبی (@mhkh58) May 8, 2024
صدها معلم را اخراج کرد تا نیروهای امنیتی و حوزوی را جایگزین آنها کند . https://t.co/Kq1XsBjrjK pic.twitter.com/STxWIzwYji
یک کاربر با روایت کردن «خاطره پررنگ کلاس اول» خود، گفته در حالی که «فقط هفت سال» داشته، «روز اول، معلم از جیب کتش یک خودکار بیک درآورد و از میز اول تا آخر لای انگشت تکتکمان گذاشت و در حد خرد شدن انگشتانمان فشار داد.»
او گفته که در دو سال «هر هفته فلک کردن کف پا با ترکه گیلاس» را میدیده است.
علی اقتصادی، که در حساب کاربریش در ایکس خود را به عنوان کارشناس بازار سرمایه معرفی میکند، عنوان کرده است: «افعی تهران، چیزی را نشان داد که ما به چشم دیدیم و جزئی از خاطرات ما است.»حتما باورتون میشه که خاطره پررنگکلاس اولم این باشه که روزاول معلم ازجیب کتش یک خودکار بیک درآوردواز میز اول تاآخر لای انگشت تک تکمون گذاشت ودرحد خرد شدن انگشتامون فشار داد.
— Hamid Nikzad (@HamidNikzad) May 9, 2024
تو۲سال که تو اون مدرسه بودم هر هفته فلک کردن کف پا با ترکه گیلاس رو میدیدم.
فقط ۷ سال داشتم #افعی_تهران pic.twitter.com/fUsbLu983m
او همچنین تأکید کرده است: «بخش زیادی از مشکلات روانی ما از صدماتی بود که از آموزش پرورش قراضهمان خوردیم.»
او «شکایت از عوامل مجموعه افعی تهران» با عنوان «توهین به شأن معلم» را «مغلطه و وهنآمیز» دانسته است.
بر اساس ادعای کمیته موسوم به «حقیقتیاب» برای رسیدگی به مسمومیت دانشآموزان، «در موضوع بدحالی و مسمومیت دانشآموزان، عدهای با غرض و شیطنت و با استفاده از بمبهای بدبو که در بازار وجود دارد دست به این کار زدند.»
همچنین بر اساس گزارشهای پیشین، در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، نیروهای حکومتی با حضور در مدرسهها به سرکوب دانشآموزان معترض پرداختند و شماری از دانشآموزان در جریان سرکوب اعتراضات توسط عوامل جمهوری اسلامی کشته شدند.
علاوه بر این، برخورد خشونتآمیز با دانشآموزان همچنان در ایران وجود دارد و در روز گذشته ویدئویی از اعتراض دانشآموزان در کرج در واکنش به ضرب و جرح یک دانشآموز توسط مدیر مدرسه منتشر شده است.
ویدئوی دریافتی:
— Masih Alinejad 🏳️ (@AlinejadMasih) May 8, 2024
مدیر مدرسه دخترانه کمالی دهقان در کرج (زهرا توانایی) دانش آموزی را به خاطر حجاب در مدرسه مورد ضرب و شتم قرار میدهد. و این واکنش و اعتراض جمعی دانشآموزان دختر این مدرسه به این عمل است. دانشآموزان با تجمع در حیاط مدرسه و درآوردن مقنعهها، و همچنین شکستن شیشهها… pic.twitter.com/DF0H63MZpS