ادامه خودکشی پزشکان؛ سمیرا آلسعیدی، فوقتخصص روماتولوژی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران خودکشی کرد
رأی دهید
مهدی عبوس، پزشک و فعال صنعت داروی ایران، در شبکه اکس نوشت: «دکتر سمیرا آلسعیدی، فوقتخصص روماتولوژی از میان ما رفت. ایشان روز قبل، برنامه دارویی خودکشی خود را با رزیدنتها مطرح کرده و آنها موضوع را جدی نگرفته و سربهسر ایشان هم میگذارند. مرحومه به گواهی همکاران، خوشاخلاق، فعال و با وجدان کاری بوده و از ایشان یک فرزند به یادگار مانده است... پزشکان بیشتر از سایر اقشار جامعه در معرض تنش و استرسهای فراوان کاری هستند.»
همچنین وبسایت خبرآنلاین در گزارشی درباره خودکشی دکتر آلسعیدی نوشت: «سالهاست نظام بهداشت و سلامت با مساله خودکشی پزشکان، پرستاران و رزیدنتها مواجه است؛ موضوعی که هر بار با انتشار خبر یک خودکشی دیگر به صدر اخبار برمیگردد.»
پیش از این نیز، بیستم فروردین سال جاری، دادستان عمومی و انقلاب شهر دلفان لرستان تایید کرده بود علت جان باختن پرستو بخشی، پزشک متخصص قلب و عروق بیمارستان ابنسینا در این شهرستان، خودکشی بهدلیل مصرف دارو بوده است.
اسفندماه گذشته، وحید شریعت، رییس انجمن علمی روانپزشکان ایران، درباره بالا رفتن آمار خودکشی هشدار داد و تاکید کرد که میزان خودکشی بهطور خاص در میان قشر پزشک و کادر درمان بیش از جمعیت عموم مردم است.
او با بیان اینکه آمار بالای خودکشی پزشکها و دستیارپزشکان، با توجه به مواردی که رسانهای شدهاند، قابل انکار نیست، افزود که نتایج یک پژوهش آماری در گروه روانپزشکی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نشان میدهد که حدود ۳۰ درصد دستیاران پزشکی به خودکشی فکر میکنند. او اصلیترین دلیل موج ادامهدار خودکشی میان کادر درمان را «ناامیدی از آینده» دانست.
به گفته شریعت، بسیاری از پزشکان بعد از سالها تحصیل و سختیهای فراوان، آینده روشنی را پیش روی خود نمیبینند و علاوه بر مشکلات اقتصادی و اجتماعی، با «هجمهها و تصمیمات عجیبوغریب و غیرکارشناسی نهادهای سیاستگذار، ازجمله شورای عالی انقلاب فرهنگی» مواجه میشوند. اقداماتی مانند «افزایش غیرکارشناسی و دو برابری ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی» هم ناامیدی بیشتر این قشر را بهدنبال دارد.
بهمنماه گذشته، نیما شهریارپور، متخصص طب اورژانس، از افزایش ۵ برابری آمار خودکشی پزشکان در کشور خبر داد. به گفته این پزشک، انجمن روانپزشکی سازمان نظامپزشکی اخیرا کارگروهی تشکیل داده است تا سلامت روان دستیار پزشکان روانپزشکی را بررسی کند. براساس گزارش این کارگروه، آمار خودکشی در جامعه پزشکی ۳.۱ تا ۵ برابر افزایش یافته است.
همچنین براساس آخرین آماری که سازمان نظام روانشناسی ایران منتشر کرده است، حدود یکسوم افراد جامعه ایران دچار اختلال روانشناختیاند. همزمان حمید پیروی، نایبرییس انجمن پیشگیری از خودکشی ایران، نیز به تجارتنیوز گفته است که اختلال روانشناختی ایرانیها بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است.