حمله ایران در رسانه‌های اسرائیل؛ هشدار درباره «دام آمریکا» و توصیه به «حمله مستقیم»

بی بی سی: آیا اسرائیل انتقام بی‌سابقه و «ناکام» جمهوری اسلامی ایران را تلافی خواهد کرد؟ آیا اسرائیل باید «موشک جواب موشک» بدهد، یا «صبر استراتژیک» در پیش بگیرد؟ اینها سوالاتی است که رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران اسرائیلی -بسته به خط و ربط سیاسی‌شان- روز یکشنبه و ساعاتی بعد از حملات موشکی و پهپادی سپاه پاسداران به دنبال پاسخ آن برای مخاطبان‌شان بودند.

روزنامه عبری‌زبان و میانه‌رو معاریو در مقاله‌ای تحلیلی تهران را متهم کرده که سال‌هاست در حال ساختن «حلقه آتش» در اطراف اسرائیل است.


یاکوب ناگل، نویسنده این مقاله، با ستایش قابلیت‌های پدافند چندلایه اسرائیل نوشته است که این سیستم‌ها با همکاری کشورهای دیگر از جمله آمریکا توانستند «۹۵ درصد تهدیدها را رهگیری و منهدم کنند».

اما با وجود اشاره به مشارکت ایالات متحده در دفاع از اسرائیل در برابر این حمله، او تاکید کرده است که «اسرائیل نباید در دام فشارها یا وسوسه‌های آمریکا برای واکنش نشان ندادن بیفتد. این تحلیلگر می‌گوید جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به دلیل نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تلاش می‌کند اسرائیل را از هر گونه اقدام تهاجمی منصرف کند، اما هشدار می‌دهد که تمام جهان از جمله رهبران حزب‌الله، حماس و ایران با «ذره‌بین چشم به واکنش اسرائیل دوخته‌اند و اگر تلافی چشمگیری در کار نباشد، در چشم آنها به ضعف و تسلیم در برابر آنچه آمریکا دیکته می‌کند، تعبیر می‌شود، و این بلافاصله بر رفتار آنها در غزه، لبنان، برنامه هسته‌ای و متاسفانه فرصت بازگرداندن گروگان‌های به خانه تاثیر می‌گذارد.»
توضیح تصویر، یوناه جرمی باب، خبرنگار نظامی جروزالم پست، سناریویی احتمالی را مطرح کرده که در آن چندین جنگنده پنهان‌کار اف-۳۵ از مسیرهای مختلف به سوی ایران خواهند رفت تا مراکزی را در این کشور هدف قرار دهند«جلب حمایت آمریکا و متحدان ارزشی حیاتی دارد»
یوناه جرمی باب، خبرنگار ارشد نظامی در روزنامه جروزالم پست، این سوال را مطرح کرده است که اگر اسرائیل از این فرصت استفاده کند تا «سرانجام برنامه تسلیحات هسته‌ای ایران را بمباران کند» چه خواهد شد؟

او گفته چنین سناریویی سال‌ها مطرح بوده، اما روایتی احتمالی از چگونگی وقوع آن ارائه داده است.

این خبرنگار نظامی سناریویی احتمالی را مطرح کرده که در آن چندین جنگنده پنهان‌کار اف-۳۵ از مسیرهای مختلف به سوی ایران خواهند رفت تا مراکزی را در این کشور «پهناور» هدف قرار دهند که فاصله هوایی بعضی از آنها تا اسرائیل حدود ۲۰۰۰ کیلومتر است.

او گمانه‌زنی کرده که این جنگنده‌ها ممکن است در امتداد مرزی‌های سوریه و ترکیه (با وجود مخالفت هر دو) حرکت کنند و بعد از طریق عراق (که آن هم مخالف این کار است) وارد ایران شوند. «جنگنده‌های دیگری هم ممکن است از فضای هوایی عربستان (که معلوم نیست با موافقت بی‌سروصدا یا مخالفت این کشور روبرو شود) و خلیج فارس [به سوی ایران] پرواز کنند.»

یوناه جرمی باب پیش‌بینی کرده است که در چنین سناریویی این جنگنده‌ها ابتدا تلاش خواهند کرد پدافند هوایی اطراف ده‌ها سایت هسته‌ای را - که موساد و ارتش اسرائیل آنها را قبلا به دقت انتخاب کرده‌اند- از کار بیندازند، و بعد از آن «به احتمال قریب به یقین موجی جداگانه از جنگنده‌های ایگل اف-۱۵، فالکون اف-۱۶ و اف-۳۵‌هایی که بمب‌های ۵۰۰۰ پوندی (حدود ۲۳۰۰ کیلوگرمی) جی‌بی‌یو-۷۲ را حمل می‌کنند» وارد عمل خواهند شد.

او در مقاله خود این سناریو را با جزئیات بیشتری بسط داده و به این نکته هم اشاره کرده است که «جلب حمایت آمریکا و متحدان ارزشی حیاتی دارد».
توضیح تصویر، بن شبت، رئیس موسسه امنیت ملی و استراتژی صهیونیستی در روزنامه روزنامه راستگرای «اسرائیل هیوم» نوشته است ایران «دیگر یک مشکل محلی یا منطقه‌ای نیست، بلکه اکنون دیگر یک مسئله جهانی است.»«پیروزی در جنگ‌ها با حمله به دست می‌آید»
روزنامه راستگرای «اسرائیل هیوم» در سایت انگلیسی‌ خود مقاله‌ای از بن شبت، رئیس موسسه امنیت ملی و استراتژی صهیونیستی منتشر کرده که در آن نوشته است ایران «دیگر یک مشکل محلی یا منطقه‌ای نیست، بلکه اکنون دیگر یک مسئله جهانی است.»

از دیدگاه او حمله مستقیم به اسرائیل، جمهوری اسلامی ایران را در موقعیتی قرار داده که تا پیش از آن تلاش می‌کرد با ایجاد و به کار بردن نیروهای نیابتی در منطقه از آن اجتناب کند.

به عقیده این کارشناس بعد از حملات موشکی و پهپادی مستقیم ایران به اسرائیل، فرصتی برای دولت بایدن در آمریکا به وجود آمده تا در آخرین تلاش‌های قبل از انتخابات ریاست جمهوری، مرز و محدودیت‌های تازه‌ای برای ایران تعیین کند.

بن شبت به آمریکا توصیه کرده است که رهبری تلاش‌های جهانی علیه ایران را در دست بگیرد و «نه فقط در موضوع هسته‌ای، بلکه در زمینه توسعه تسلیحاتی، خرابکاری، استقرار نیروهای نیابتی، تامین مالی تروریسم و دامن زدن به آن».

او به کسانی که نگران آن هستند که چنین اقدامات و سیاست‌هایی آمریکا را درگیر جنگی ناخواسته کند توصیه کرده است که به چشم‌اندازی فکر کنند که بدون چنین اقداماتی در پیش خواهد بود: «گسترش جنگ در خاورمیانه که خواسته یا ناخواسته پای آمریکا به آن باز خواهد شد.»

شبکه ۱۴ تلویزیون اسرائیل، مصاحبه‌ای با یوآو کیش، وزیر آموزش اسرائیل پخش کرده که او در آن گفته حمله به ایران «قطعی» است.

این شبکه عبری‌زبان گفته این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که بنیامین نتانیاهو به کابینه‌اش دستور داده است که از صحبت درباره موضوع ایران در رسانه‌های خودداری کنند.

به گزارش سایت شبکه ۱۴، وزیر آموزش اسرائیل گفته است: «پیروزی در جنگ‌ها با حمله به دست می‌آید. این یک پیام روشن است. اما عجله نکنید.»

او گفته حمله به ایران قابل مقایسه با حمله به غزه نیست بلکه «عملیاتی پیچیده است، کاری که نیاز به برنامه‌ریزی با در نظر گرفتن دستاوردهای آن دارد… حمله انجام خواهد شد، بدون شک».
توضیح تصویر، خبرنگار روزنامه هاآرتص معتقد است که دفع حملات تلافی‌جویانه موشکی و پهپادی ایران «دستاوردی کم‌سابقه در تاریخ جنگ‌های اسرائیل» به حساب می‌آید«دستاوردی کم‌سابقه در تاریخ جنگ‌های اسرائیل»
اما آموس هارل، خبرنگار و تحلیلگر دفاعی و نظامی روزنامه چپگرای هاآرتص، درباره حمله تلافی‌جویانه اسرائیل هشدار داده است.

او نوشته است اسرائیل در حالی درباره واکنش خود به حملات ایران فکر می‌کند که در حال تجربه «لحظه‌ای نادر از حمایت بین‌المللی» است. او با اشاره به فشار جو بایدن روی نخست وزیر اسرائیل برای پیشگیری از وقوع یک حمله هوایی علیه ایران، می‌نویسد که چنین کاری «به واکنش همه‌جانبه حزب‌الله منجر خواهد شد و طرف‌های درگیر را به جنگ منطقه‌ نزدیک‌تر خواهد کرد».

او می‌نویسد دلیل احتمالی حمله به فرماندهان نیروی قدس سپاه پاسداران در دمشق «استیصال رو به افزایش اسرائیل در ماه‌های اخیر» بوده به این دلیل که «ایرانی‌ها با وجود انجام حملات تروریستی مورد نظر خود از طریق گروه‌های نیابتی و ادامه تسلیح اعضای محور مقاومت، همچنان مصون هستند.»

این خبرنگار روزنامه هاآرتص معتقد است که دفع حملات تلافی‌جویانه موشکی و پهپادی ایران «دستاوردی کم‌سابقه در تاریخ جنگ‌های اسرائیل» به حساب می‌آید که باعث شد «برگ برنده ایران و محور مقاومت یعنی پهپادها و موشک‌ها تا حد زیادی از دستش خارج شود».

او می‌گوید با وجود آن که اسرائیل دلایل موجهی برای پاسخ‌گویی دارد اما باید «پیامدهای چنین واکنشی را در نظر بگیرد». به نوشته این خبرنگار نظامی چنین کاری باعث می‌شود هر گونه عامل بازدارنده حزب‌الله از بین برود و پای این گروه به «جنگی تمام‌عیار» علیه اسرائیل باز شود.

این در حالی است که به باور نویسنده تا وقتی جمهوری اسلامی ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکرده، حزب‌الله با ذخایر عظیم تسلیحاتی خود و به دلیل نزدیکی جغرافیایی، عملا بزرگ‌ترین تهدید علیه اسرائیل به حساب می‌آید.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +295اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +204ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +180اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد