ایسنا از واکنش صدیقی به اتهام فساد مالی و زمین‌خواری انتقاد کرد

ایران اینترنشنال: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) روز سه‌شنبه ۲۹ اسفند با انتشار مطلبی از اظهارات کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران در ارتباط با پرونده فساد مالی و زمین‌خواری خود و خانواده‌اش انتقاد کرد.

بر اساس اسنادی که یاشار سلطانی، روزنامه‌نگار منتقد و مدیرمسوول پیشین «معماری نیوز» هفته گذشته منتشر کرد، صدیقی از طریق تاسیس یک شرکت خانوادگی به نام «پیروان اندیشه‌های قائم»، باغی را به مساحت چهار هزار و ۲۰۰ متر مربع در کنار حوزه علمیه خمینی در ازگل تهران تصاحب کرده است.


شرکت پیروان اندیشه‌های قائم در ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ به نام کاظم صدیقی و دو پسرش، محمد‌مهدی و محمد‌حسین، به ثبت رسیده است.

صدیقی روز ۲۷ اسفند در نامه‌ای خطاب به دادستان تهران اعلام کرد از انتقال این باغ به شرکت خانوادگی خود اطلاعی نداشته و امضای او به دست یکی از نزدیکانش جعل شده است.

ایسنا نوشت واکنش صدیقی به اتهام زمین‌خواری موجب افزایش ابهامات در رابطه با این موضوع شده است.

به گفته این خبرگزاری، در صورت رفع نشدن شبهات درباره این اظهارات، سپردن دستگاه‌های عریض و طویل فرهنگی که به‌طور مستقیم با موضوعات دینی و ایمان مردم سر و کار دارند به آقای صدیقی، فاقد هر گونه توجیه است، چرا که: «متاسفانه ایشان نسبت به وقایعی که با آبرویشان در دنیا گره خورده است، اشراف ندارند و وقوع چنین تخلف بزرگی از سوی فردی که به زعم خودشان جزء نزدیکان تلقی شده‌اند، نشان از یک سهل‌انگاری دارد.»

ایسنا در ادامه مطلب خود به «مساله شائبه‌برانگیز» دیگری پرداخت و پرسید چگونه انتقال باغی چند‌هزار متری از دید نهادهای نظارتی جمهوری اسلامی دور مانده است؟

صدیقی، رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر جمهوری اسلامی و بنیان‌گذار و تولیت حوزه علمیه خمینی ازگل است. او پیش‌تر در مسند ریاست دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات فعالیت می‌کرد. پیش از این گزارش‌هایی نیز درباره نقش او در اعدام زندانیان سیاسی در دهه ۶۰ منتشر شده است.

پایگاه خبری دیده‌بان ایران با انتشار تصاویری به مقایسه تجملات حوزه علمیه خمینی ازگل تهران به مدیریت صدیقی و مدارس کپری کودکان در استان سیستان و بلوچستان پرداخت.
افشاگری اخیر درباره فساد مالی صدیقی به عنوان یکی از افراد نزدیک به راس هرم قدرت در جمهوری اسلامی و شخص علی‌ خامنه‌ای، واکنش‌های بسیاری را در میان فعالان سیاسی و مدنی و همچنین کاربران فضای مجازی برانگیخته است.

علی قلهکی، فعال رسانه‌ای، در رسانه اجتماعی ایکس از صدیقی پرسید: «چه نفعی برای فرد جاعل دارد که زمین را به نام شما کند؟ چرا قبل از رسانه‌ای شدن، دادستان را وارد عمل نکردید؟ چرا به عنوان فرد حقیقی شکایت نمی‌کنید؟»

حسین باستانی، روزنامه‌نگار، با انتشار تصویری از سخنرانی صدیقی در حضور خامنه‌ای و اشاره تلویحی به نزدیکی این دو نوشت: «فاصله "بیت" تا "بیت‌المال" از مو باریک‌تر است.»
برخی کاربران نیز اقدامات جمهوری اسلامی در سرکوب شدید فعالان سیاسی و زنان مخالف حجاب اجباری را با سکوت و انفعال حکومت در برابر فساد اقتصادی نزدیکان خود مقایسه کردند.

محمد‌علی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در رسانه اجتماعی ایکس با طعنه به ادعاهای صدیقی گفت: «رابین هود دوران بوده جاعل. به خاطر همین مظلومیت‌هاست که ایشان [صدیقی] مرتب گریه می‌کند. مردم را چه فرض کرده‌اند؟»

معصومه ابتکار، از اعضای دولت محمد خاتمی و حسن روحانی در پستی در ایکس، به قطع گسترده درختان در حوزه علمیه ازگل در گذشته اشاره کرد و نوشت: «تخلف از همان موقع شروع شده بود.»

هم‌زمان عبدالله گنجی، فعال رسانه‌ای حامی حکومت و عضو سابق شورای اطلاع‌رسانی دولت در ایکس اعلام کرد نامه صدیقی به دادستانی و ادعای بی‌اطلاعی او از فساد رخ داده را «حمل بر صحت» می‌گذارد.

گنجی افزود: «صدیقی پذیرفته است مدیریت خودش اشکال دارد و آماده پاسخ‌گویی قضایی است و به توجیه و انکار و جدل در موضوع رو نیاورده است».

بررسی شبکه شرکت‌های پسران صدیقی، ابعاد پنهانی از فعالیت‌های تجاری این خاندان را آشکار می‌کند.

شرکت «آریا معدن پرگاس» که در حوزه استخراج معادن زیرزمینی و روباز و استخراج فرآورده‌های معدنی مشغول به کار است، یکی از شرکت‌هایی است که از سوی خاندان صدیقی ثبت شده و در حال فعالیت است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.