بریتانیا: برای برقراری آتش‌بس رهبران حماس باید از غزه خارج شوند

العربیه: در حالی که مذاکرات غیرمستقیم اسرائیل و حماس برای اعمال آتش‌بس در نوار غزه و تبادل اسرا همچنان ادامه دارد، بریتانیا گفت که دستیابی به آتش‌بس ضروری است اما باید رهبران حماس از نوار غزه خارج شوند و زیرساخت‌های حماس از این باریکه برچیده شود.

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، چهارشنبه 1 فروردین گفت که «توقف درگیری‌ها در نوار غزه برای آزادسازی گروگان‌ها از این باریکه ضروری است».


کامرون در جریان سفر به تایلند در گفت‌وگو با «رویترز» گفت: «برای دستیابی به آتش‌بس دائمی، ابتدا باید شرایط لازم ایجاد شود» و افزود: «باید قاطعانه تلاش کنیم که وقفه موقت جنگ در غزه را به یک آتش‌بس دائمی و پایدار تبدیل کنیم.»

او همچنین گفت که آتش‌بس در غزه «تنها در صورت تحقق مجموعه‌ای از شرایط از جمله، خارج کردن رهبران حماس از این باریکه و برچیدن زیرساخت‌های تروریستی برقرار خواهد شد.»

این در حالی است که حماس پیشتر تاکید کرده بود «این شرط را نمی‌پذیرد».

اظهارات فوق در حالی بیان شده است که مذاکرات حماس و اسرائیل در دوحه روز گذشته، شاهد پیشرفت‌ محدودی بود.

به گزارش سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل، پس از ارائه پیشنهاد رسمی از سوی هیئت مذاکره کننده اسرائیلی در پاسخ به درخواست‌های حماس در خصوص تبادل اسرا و آتش‌بس، مذاکرات دوحه شاهد پیشرفت‌هایی بود.

به گفته سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل این پیشنهاد هیئت مذاکره کننده تل‌آویو «به معیارهای متعددی از جمله بازگشت ساکنان به شمال نوار غزه و موضوع آزادی زندانیان امنیتی فلسطینی» اشاره کرده است.

به نظر می‌رسد که «مذاکره کنندگان اسرائیلی در دوحه ابتدا سعی کردند در مورد آزادی زندانیان امنیتی فلسطینی در ازای آزادی حدود 40 اسرائیلی، با حماس به تفاهم برسند.»
بازگشت آوارگان به شمال غزه
با این حال، انتظار می‌رود که مذاکرات برای چند هفته ادامه یابد و ممکن است شاهد دورهای دیگری نیز شود.

به خصوص که موضوع بازگشت آوارگان فلسطینی به شمال غزه گفت‌وگوها را دشوارتر می‌کند.

در همین زمینه، یک مقام ارشد اسرائیلی گفت: «اصرار حماس بر بازگشت آوارگان به شمال نوار غزه ممکن است مذاکرات را متوقف کند».

وی گفت: «ظرف چند روز پس از پاسخ حماس به پیشنهاد اسرائیل، خواهیم دانست که آیا این جنبش به دستیابی به توافق علاقه‌مند است یا در حال کاهش تلاش‌های خود است.»

یکی دیگر از موضوعات مورد اختلاف در مذاکرات، درخواست حماس مبنی بر اینکه مرحله بعدی توافق که می‌تواند شامل آزادی سربازان اسرائیلی باشد، باید شامل آتش‌بس دائمی نیز شود.

از دسامبر گذشته، گفت‌وگوها بین اسرائیل و حماس با شکست مواجه و مانع از دستیابی دو طرف به جزئیات یک توافق واقعی شده است.

در پی پاسخ حماس به چارچوب گفت‌وگوهای پیشنهاد شده توسط ایالات متحده، قطر و مصر برای توافق مبادله زندانیان، ابن مذاکرات از هفته گذشته شاهد پیشرفت نه چندان فراوانی بود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۸۴
siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا
تاکنون چندین نفر از رهبران حماس را کشتن یا فراری دادن . مگر چند تا رهبر داره که باید ازغزه خارج شوند ؟
‌چهارشنبه ۰۱ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.