خطر تعقیب به دلیل تغییر دین؛ آیا این دلیلی موجه‌ برای پناهندگی است؟

برخی متقاضیان پناهندگی به گرویدن خود به آیین مسیحی استناد می‌کننددویچه وله: یک ایرانی در اتریش به مسیحیت گرویده است. طبق قوانین اتریش این تنها در صورتی می‌تواند دلیلی برای پذیرش پناهندگی او باشد که فرد یاد شده در ایران مسیحی شده باشد. دیوان دادگستری اروپا نظری متفاوت دارد.

درخواست پناهندگی در اتحادیه اروپا به دلیل تغییر دین پس از خروج از کشور مبدا را نمی‌توان به خودی خود سوءاستفاده از قوانین پناهندگی تلقی کرد. این را دادگاه دادگستری اروپا (ECJ) در لوکزامبورگ روز پنجشنبه ۱۰ اسفند در حکمی در رابطه با پرونده یک ایرانی به صراحت اعلام کرد.


اولین درخواست پناهندگی این فرد که به اتریش گریخته، رد شده است و او در دومین درخواست خود استدلال کرده که در این فاصله به مسیحیت گرویده است.

مقامات اتریشی پذیرفته‌اند که این مرد "از روی اعتقاد درونی" مسیحی شده است و در صورت بازگشت به ایران ممکن است  اذیت و آزار در انتظارش باشد. با این حال آنها به جای اعطای حق پناهندگی، تنها از او "حمایت" می‌کنند، زیرا او شخصا با ترک کشور مبدا خطر آزار و اذیت را برای خود ایجاد کرده است.

اما بر اساس قوانین فعلی اتحادیه اروپا نمی‌توان به طور خودکار در چنین موردی فرض را بر این گذاشت که متقاضی می‌خواهد از روند پناهندگی سوء استفاده کند. بنا بر نظر دادگاه دادگستری اروپا هر درخواستی باید به صورت جداگانه بررسی شود.

دادگاه دادگستری اروپا می‌گوید اگر شخص مورد نظر بتواند ثابت کند که "از روی باور درونی" به آیین مسیحی گرویده است و به این دین عمل می‌کند و در صورت بازگشت به کشورش تحت تعقیب و آزار قرار می‌گیرد، این امر هرگونه نیتی مبتنی بر سوءاستفاده از قانون پناهندگی را منتفی می‌کند و باید به متقاضی پناهندگی اعطا شود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۵
زنده باد رضاشاه دوم‌ پهلوی - پاریس، فرانسه
در اروپا شرایط بهتر است در آمریکا و انگلیس تقریبا امکانش صفر است و اکثرا کیس های پناهندگی دینی را رد می کنند و در بسیاری از موارد حتی دیپورت می کنند. شرایط در اسکاندیناوی بسیار بهتر است.
جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۶:۳۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.