نتیجه یک تحقیق: زندگی در نزدیکی بارها و رستوران‌های فست فود با خطر افزایش نارسایی قلبی مرتبط است

 یورونیوز: سازمان جهانی بهداشت بیماری‌های قلبی عروقی را عامل اصلی مرگ و میر در جهان معرفی کرده و تحقیق جدید منتشر شده در مجله Circulation: Heart Failure نیز نشان داده که محل زندگی شما می‌تواند در وقوع چنین مشکلی موثر باشد.

نتایج یک تحقیق جدید که در ایالات متحده انجام شد، نشان داد افرادی که در نزدیکی مکان‌هایی با بیشترین تراکم عرضه غذاهای آماده زندگی می‌کنند، ۱۶ درصد بیشتر از دیگران در معرض خطر نارسایی قلبی هستند.


در جریان این تحقیق، پژوهشگران داده‌های مربوط به نیم میلیون فرد بزرگسال در رده سنی ۳۷ تا ۷۳ را از بانک اطلاعات پزشکی (بیوبانک) دریافت و تجزیه و تحلیل کردند.

لو چی، نویسنده ارشد این گزارش و استاد اپیدمیولوژی در دانشگاه تولین ایالات متحده درباره نتایج این بررسی‌ها می‌گوید: «تحقیقات قبلی در مورد رابطه بین تغذیه و سلامت انسان، عمدتا بر کیفیت غذا متمرکز شده بودند و در واقع تاثیر محیط غذا را نادیده گرفته بودند. اما در این تحقیق، به اهمیت محیط غذا نیز توجه شد.»

به گفته او، این تحقیق از آن‌رو به مناطقی که تراکم بالایی از رستوران‌های فست فود دارند توجه کرده که این رستوران‌ها اغلب غذاهای ناسالم سرو می‌کنند.

پژوهشگران در این مطالعه، میزان قرار گرفتن افراد در معرض بارها و رستوران‌های فست فود را بر اساس نزدیکی محل زندگی آنها (در یک کیلومتری) و تراکم (تعداد کل مراکز فروش غذای آماده در یک کیلومتر) ارزیابی کردند و دریافتند که افرادی که در حدود ۵۰۰ متری میخانه‌ها و بارها زندگی می‌کنند، در مقایسه با افرادی که بیش از دو کیلومتر دورتر از آنها زندگی می‌کنند، ۱۳ درصد بیشتر در معرض خطر نارسایی قلبی قرار دارند.

این خطر برای افراد نزدیک به رستوران‌های فست فود ۱۰ درصد بود.

در مجموع نیز افرادی که در مناطقی با بیشترین تراکم مراکز عرضه غذای آماده (عمدتاً میخانه‌ها، بارها و مکان‌های فست‌فود) زندگی می‌کردند، در مقایسه با افرادی که این رستوران‌ها را در اطراف نداشتند، ۱۶ درصد بیشتر در معرض خطر نارسایی قلبی بودند.

نارسایی قلبی زمانی اتفاق می‌افتد که عضله قلب نتواند به طور موثر خون را پمپاژ کند که منجر به تجمع خون و تجمع مایع بالقوه در ریه‌ها می‌شود و در نتیجه فرد به تنگی نفس منجر می‌شود.

لو چی می‌گوید: «مطالعات قبلی نشان داده‌ بودند که قرار گرفتن در محیط‌های غذای آماده با خطرات سایر اختلالات از جمله دیابت نوع ۲ و چاقی، که ممکن است خطر نارسایی قلبی را نیز افزایش دهد، مرتبط است.»
وضعیت اجتماعی و اقتصادی مبتلایان
البته فست فودها و بارهای اطراف محل زندگی، تنها عوامل خطرآفرین نیستند. خطر نارسایی قلبی در میان شرکت کنندگان فاقد مدرک دانشگاهی و بزرگسالان در مناطق شهری بدون دسترسی به مراکز تناسب اندام نیز بالاتر بود.

این مطالعه خاطرنشان می‌کند که «ناامنی غذایی اغلب با ترکیب وضعیت اجتماعی‌-اقتصادی پایین و محیط‌های غذای آماده مرتبط است» و به همین دلیل ناامنی غذایی را باید یک «تعیین‌کننده اجتماعی قابل توجه» در مورد خطرات نارسایی قلبی دانست.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.