جراحی زیبایی همچنان شگفتی ساز است؛ رونمایی از عمل تغییر رنگ چشم
رأی دهید
رسانههای گزارش دادهاند که با بالا رفتن تب این جراحی باید نسبت به خطرات آن هم هشدار داد. برهمین اساس اعلام شده که یکی از متقاضیان این عمل در پی تغییر رنگ چشمان خود از قهوهای به خاکستری، با استفاده از «ایمپلنت سیلیکونی»،۸۰ درصد از بینایی چشم راست و ۵۰ درصد از بینایی چشم چپ را از دست داد.
براساس گزارشها جدیدترین شیوه استفاده از لیزر برای ایجاد تغییر رنگدانههای قرنیه چشم است.
سخنگوی آکادمی چشم پزشکی آمریکا در این رابطه گفته است که «ما به اندازه کافی درباره این روش نمیدانیم و در مورد مشکلات احتمالی که ایجاد میکند نمیتوانیم نظر بدهیم.»
چندی پیش یک عضو هیاتمدیره جامعه جراحان ایران از کاهش سن جراحی زیبایی به ۱۴ تا ۱۸ سال خبر داد و گفته بود که جراحی بینی در مردان پابهپای زنان در حال انجام است.
غلامرضا زمانی ۲۷ دی ماه در گفتگو با «ایسنا» گفته بود که «میل به عمل جراحی زیبایی در ایران افزایش قابل توجهی داشته و جراحیهای زیبایی در همه زمینهها افزایش پیدا کرده است.»
دبیر جامعه جراحان خراسان همچنین از افزایش تمایل به عملهای جراحی زیبایی در مردان از جمله جراحی بینی و شکم بوده و تزریق ژل و بوتاکس خبر داده است.
علیرضا صابری، دبیر انجمن علمی جراحان پلاستیک و زیبایی ایران نیز روز چهارشنبه ۱۰ آبان، با اعلام این که «جراحی زیبایی بینی در صدر عملهای زیبایی قرار دارد» گفته بود که مراجعه مردها برای انجام جراحی زیبایی بیشتر شده است.
این رویکرد در بین مردم باعث ورود افراد «غیر متخصص» به این حوزه شده که در نتیجه افزایش مرگ و میر و عوارض بعد جراحیهای زیبایی بهعنوان یک بحران جدید در «صنعت زیبایی» نمود پیدا کرده است.
در همین رابطه پیشتر محمد خردمند، معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی، نیز از افزایش ۳۰ درصدی شکایات پزشکی خبر داده بود و گفته بود ۲۰ درصد این شکایات مربوط به پزشکان و دندانپزشکان است که وارد کار زیبایی شدهاند.
۲۵ آذرماه نیز منابع خبری در ایران از روند روزافزون فعالیت «پزشکنما»ها در حوزه «زیبایی» خبر داده و میزان پروندههای تخلف تشکیل شده در شش ماهه نخست سال جاری را ۲۶۰۰ مورد اعلام کردند. برهمین اساس اعلام شده بود که این تخلفات که بازی با جان مردم است، مجازاتی برابر با ۵ میلیون تومان دارد.
رواج مصرفگرایی و آرمانگرایی ظاهری یکی از موضوعاتی است که در نبود آموزش و فرهنگسازی به یک معضل بزرگ در ایران تبدیل شده است. کارشناسان و فعالان حوزه پزشکی بر این باورند که دولت عامدانه از کنار این موضوع عبور کرده و فعالیت بیضابطه و بیقاعده کلینیکهای زیبایی بدون مجوز با همکاری بلاگرها آسیبهای جسمی و روحی متعددی را به جامعه تحمیل کرده است.