استقبال کشورهای عربی خلیج فارس از توافق دولت یمن و حوثی‌ها و مذاکرات صلح

بی بی سی: کشورهای عربی خلیج فارس از جمله عربستان سعودی دوشنبه از از تعهدات تازه طرفین درگیر یمن برای دستیابی به آتش‌بس و مشارکت در مذاکرات صلح به رهبری سازمان استقبال کردند. این خبر در حالی منتشر می‌شود که تنش میان حوثی‌ها و آمریکا بر حملات به کشتی‌ها در دریای سرخ بالا گرفته است.

عمان میانجی این مذاکرت نیز با استقبال از ادامه پیشرفت روند صلح گفت که امیدوار است توافق «در اسرع وقت امضا شود.»


قطر از سازمان ملل متحد، عربستان سعودی و عمان برای تلاش‌هایشان در جهت صلح تشکر کرد و خواستار تسریع روند دستیابی به صلح شد.

دو روز پیش هانس گروندبرگ، فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن گفت دولت یمن و حوثی‌ها توافق کرده‌اند با نظارت سازمان ملل یک نقشه راه را برای صلح دنبال کنند.

حوثی‌ها در سال ۲۰۱۴ بخش بزرگی از شمال یمن از جمله صنعا، پایتخت، و بندر حدیده در دریای سرخ را به کنترل خود درآورند. بعد از آن ائتلافی به رهبری عربستان با مشارکت امارات متحده، به همراه ارتش یمن با حوثی‌ها که از حمایت ایران برخوردارند در جنگ بوده است.

آمریکا حوثی‌ها را بخشی از جنگ‌های «نیابتی» ایران در منطقه می‌داند. ایران می‌گوید فقط کمک «مستشاری» به حوثی‌ها می‌کند و آنها مستقل هستند.
تنش حوثی‌ها و آمریکا و بحران در دریای سرخ

خبر ادامه توافق آتش‌بس حوثی‌ها با دولت یمن و تعهد به شرکت در مذاکرات صلح با رهبری سازمان ملل در حالی منتشر می‌شود که حوثی‌ها از حدود یک ماه پیش با حملات موشکی و پهپادی در دریای سرخ، تردد کشتی‌های باری و نفتکش را مختل کرده‌اند.

حوثی‌ها اعلام کردند تا زمانی که مردم غزه به غذا و دارو دسترسی نداشته باشند، به هر کشتی‌ای که مرتبط با اسرائیل بدانند، حمله می‌کنند و در صورت دخالت آمریکا ابایی از درگیری با این کشور ندارند.

در پی این حملات آمریکا با اعزام ناوجنگی و تلاش برای تشکیل یک ائتلاف بین‌المللی تلاش کرده «امنیت کشتیرانی در مسیرهای بین‌المللی» را در خلیج عدن و دریای سرخ برقرار کند.

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) پنجشنبه اعلام کرد ۲۰ کشور به ائتلاف تحت رهبری واشنگتن پیوسته‌اند تا از مسیر اصلی کشتیرانی محافظت کنند.

با وجود تلاش‌های آمریکا، اسپانیا روز یکشنبه اعلام کرد که به ائتلاف تحت رهبری آمریکا برای محافظت از کشتیرانی در دریای سرخ نمی‌پیوندد.

در همین حال، برخی از شرکت‌های بزرگ کشتیرانی گفته‌اند از مسیر دریای سرخ عبور نخواهند کرد. امروز نیز شرکت‌های کشتیرانی ژاپنی اعلام کردند مسیر کشتی‌های خود را تغییر می‌دهند تا از عبور دریای سرخ اجتناب کنند.

با وجود این، مرسک شرکت بزرگ دریانوردی و ترابری دانمارک گفته است حرکت از مسیر دریای سرخ را از سر می‌گیرد.

همزمان آمریکا و اسرائیل به تهران هشدار دادند که از حمایت از اقدامات «تروریستی» حوثی‌ها و نقض اصل دریانوردی آزاد دست بردارد. آمریکا همچنین می‌گوید دولت ایران نیز مستقلا به طور مستقل با استفاده از پهپاد به یک کشتی تجاری در نزدیکی سواحل هند حمله کرده است.

ایران تمامی این اتهامات را رد می‌کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
صلح با جمهوری اسلامی و دنباله های ان بی معنی است چون این ها فقط در مقابل مشت قوی عکس العمل نشان میدهند و هرگز مثل حماس به هیچ قول و قراری پایبند نیستند
دوشنبه ۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • گرمی ۲۰۲۵؛ بیانسه رکورد زد، همسر کانیه وست کاملا برهنه شد و به همراه شوهرش از مراسم اخراج شد
  • ترامپ:در دیدار با نتانیاهو، الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اسرائیل را بررسی خواهم کرد
  • «گیم‌اندازی»؛ ساده‌ترین راه مهاجرت ایرانیان یا مسیری پرچالش با خطر مرگ؟
  • سوئد: مسجد استکهلم «پایگاه جاسوسی» جمهوری اسلامی بود
  • باز هم «دیوانه‌انگاری»/ سخنان مردی که ادعا میکند همسر زنی است که بر روی خودروی پلیس برهنه شد
  • سران اتحادیه اروپا خطاب به ترامپ: ما برای جنگ تجاری آماده‌ایم و مقابله به مثل خواهیم کرد
  • شعار علیه سران سه قوه در تجمع گروه‌های تُندرو با نام« امت حزب‌الله» و «مبارزان میدان امر به معروف»
  • خشم جمهوری اسلامی از دستگیری مدیر مرکز اسلامی استکهلم؛ سفیر سوئد احضار شد
  • موسسه رازی صد ساله شد؛ مارهایی که جان ایرانیان و سربازان آمریکایی در افغانستان را نجات دادند
  • آزاد شدن مهدی نصیری، مدیر مسئول سابق کیهان پس از چند ساعت بازداشت