ویدیویی از رزمایش سپاه و نیروی انتظامی برای سرکوب معترضان

شخصی که در طول رزمایش مشخص است استراتژی‌های از پیش مشخص‌ شده را برای فرماندهان نظامی و سپاهی توضیح می‌دهد، «سردار احمد بیگدلی» است؛ معاون عملیات قرارگاه ثارالله تهرانایران وایر:آیدا قجر
چندین ساعت فایل‌های تصویری به «ایران‌وایر» رسیده که حاوی رزمایش مشترک میان سپاه پاسداران و نیروهای امنیتی انتظامی جمهوری اسلامی برای سرکوب اعتراضات احتمالی‌اند. این فایل‌ها مربوط به سال ۱۳۹۵ هستند؛ یک سال پیش از آغاز اعتراضاتی که پی‌درپی جریان داشت و به کشتار صدها معترض از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ انجامید.

در این فایل‌ها می‌توان مقامات امنیتی اطلاعاتی حاضر در این رزمایش را شناسایی کرد، استراتژی نیروهای سرکوب را دریافت و نوع رزمایش و نگاه فرماندهان تا سیاهی‌لشکرها را به اعتراضات مردمی شناخت.


در گام نخست، ویدیوی تدوین شده‌‌ای که به «ایران‌وایر» رسیده است را پخش می‌کنیم و به مرور فایل‌های دیگری را که هر کدام می‌توانند بیان‌گر بخشی از حقیقت سرکوب باشند.

رزمایش مربوط به سال ۱۳۹۵ است؛ تیپ «آل احمد» که در انتهای اتوبان «شهید بابایی» شهر تهران قرار دارد. گروهی را با پوشش‌های نارنجی به عنوان «معترض» به میدان آورده‌اند و گروهی از «ناجا» (پیش از تبدیل به فراجا)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نهادهای امنیتی استراتژی سرکوب می‌دهند. پیاده‌نظام‌ها هم رژه می‌روند، باتوم بر سپر می‌کوبند و معترضان را به قول فرماندهان در این ویدیو، «پاک‌سازی» می‌کنند.
گروهی را با پوشش‌های نارنجی به عنوان «معترض» به میدان آورده‌اند و گروهی از «ناجا» (پیش از تبدیل به فراجا)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نهادهای امنیتی استراتژی سرکوب می‌دهنداین رزمایش مشترک، میان قرارگاه‌های «رمضان» و «نصر ثارالله» در همکاری با نیروی انتظامی با هدف نشان دادن «هماهنگی میدانی دستگاه‌های اجرایی برای مقابله با اعتراضات»‌ انجام شده است. اما فیلم‌های آن هیچ‌گاه پخش نشدند؛ شاید به این دلیل که کم‌تر از یک سال بعد، معترضان مستقل از اعتراضات صنفی جاری در ایران به خیابان آمدند. 
پیاده‌نظام‌ها هم رژه می‌روند، باتوم بر سپر می‌کوبند و معترضان را به قول فرماندهان در این ویدیو، «پاک‌سازی» می‌کنندمحل رزمایش و قرارگاه‌های دخیل
محل این رزمایش، تیپ امنیتی آل احمد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی،  یکی از واحدهای امنیتی این سازمان بوده است که واحدهای مختلفی، از جمله «ضد تروریسم»،‌«ضد شورش»، «رهایی گروگان» و «جنگ‌های شهری، چریکی» را برعهده‌ داشتند و قرار است مقابل ایرانی‌ها سلاح بالا ببرند.  
رزمایش مربوط به سال ۱۳۹۵ است؛ تیپ «آل احمد» که در انتهای اتوبان «شهید بابایی» شهر تهران قرار داردپیش از هرچیز، به قرارگاه‌های دخیل در این رزمایش بپردازیم.

قرارگاه نصر ثارالله شاید برای آن‌هایی که ابتدای انقلاب را نمی‌شناسند، قرارگاهی آشناتر است که در سرکوب اعتراضات ۱۳۷۸ و ۱۳۸۸ نقش کلیدی داشت. این قرارگاه اصلی‌ترین واحد امنیت درون سپاه است و در صورت بروز بحران، به تشخیص شورای عالی امنیت ملی، مسوولیت برقراری امنیت تهران را عهده‌دار است.  

در بسته دوم تحریمی اتحادیه اروپا به فهرست تحریم‌های حقوق بشری در پی اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، نام‌ «حسین نجات» یا «حسین زیبایی‌نژاد»، جانشین فرمانده قرارگاه «ثارالله» اضافه شد. پیش‌تر اتحادیه اروپا «محمد حجابی»، جانشین سابق فرمانده این قرارگاه را هم در لیست تحریم خود قرار داده بود.

در همان سال برگزاری این رزمایش، امریکا «ایرج مسجدی»، سفیر ایران را در عربستان سعودی در تحریم‌های یک جانبه خود قرار داد. ایرج مسجدی در جریان جنگ ایران و عراق، رییس ستاد قرارگاه «رمضان» بود؛ یعنی همین قرارگاهی که در همکاری با ثارالله در این ویدیو تمرین سرکوب می‌کنند اما سابقه آن به سال‌های پس از انقلاب و آغاز جنگ برمی‌گردد.  
در این رزمایش با ماشین‌های آب‌پاش به معترضان فرضی آب می‌پاشند تا آنها را پراکنده کنندقرارگاه رمضان هسته مرکزی تشکیل نیروهای «قدس» سپاه پاسداران است که زیر نظر «علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری اسلامی ایجاد شد و ادامه فعالیت داد.

طرح تشکیلات برون‌مرزی سپاه در سال ۱۳۶۲ و اوج تحولات منطقه، مثل ایجاد «حزب‌الله» لبنان در پی حمله اسرائیل به این کشور، توسط «محسن رضایی» تدوین و با تایید شورای عالی دفاع، قرارگاه رمضان تشکیل شد.

گفته می‌شود که تا پایان جنگ ایران و عراق، فعالیت‌ تیم‌های ترور خارج کشور با هماهنگی قرارگاه رمضان انجام می‌شد. وقتی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی شد، قدرت سپاه افزایش یافت و واحدهای عملیاتی و اطلاعاتی قرارگاه رمضان و دیگر نهادهای امنیتی در ارتباط با هم برای عملیات‌های برون‌مرزی قرار گرفتند.  

نهاد دیگری که در این رزمایش سرکوب نقش ایفا کرده، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی است که سال‌ها است مقام‌های آن در لیست تحریم‌های اروپا و امریکا قرار دارند؛ مثل «حسین ساجدی‌نیا»، فرمانده پیشین ناجا در تهران و «حسین رحیمی»، فرمانده نیروی انتظامی در تهران و شهرستان‌ها که بعد از اعتراضات ۱۴۰۱ به لیست تحریم‌ها اضافه شد.

البته در بخشی از ویدیو، تصویر روی «گروهان نسوان خواهران کوثر» می‌رود که پرچم به دست گوشه‌ای ایستاده‌اند و روی پرچم‌ آن‌ها نوشته شده است: «گروهان نمونه الزهرا، فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، قرارگاه رمضان.» در بخشی از ویدیو، تصویر روی «گروهان نسوان خواهران کوثر» می‌رود که پرچم به دست گوشه‌ای ایستاده‌اندفرماندهان حاضر در تمرین سرکوب و استراتژی‌ها
شخصی که در طول رزمایش مشخص است استراتژی‌های از پیش مشخص‌ شده را برای فرماندهان نظامی و سپاهی توضیح می‌دهد، «سردار احمد بیگدلی» است؛ معاون عملیات قرارگاه ثارالله تهران.

احمد بیگدلی از فرماندهان جنگ ایران و عراق بود که در سال ۱۳۹۵، یعنی زمان این رزمایش، معاون عملیات سپاه «حضرت محمد رسول الله»‌ تهران بود. او در همان سال در پی خبرهایی مبنی بر اعزام اجباری نیروهای کادر سپاه به سوریه گفته بود: «این حرف مثل آن است که در روز روشن عده‌ای به دنبال خورشید بگردند!»

بیگدلی در این ویدیو برای دیگر فرماندهان توضیح می‌دهد که دربین آن همه نیرویی که به میدان نمایش آورده‌اند، چه جریان دارد.

معترضان شعار می‌‌دهند: «یا کار بدید کار کنیم، یا پول بدید خرج کنیم!». به گفته بیگدلی، به دو زبان فارسی و ترکی آذری شعارها سر داده می‌شوند. او در حالی که با دست نقطه‌ای را نشان می‌دهد، توضیح می‌دهد: «آن‌‌ها بچه‌های ما (سپاه) هستند. ناجا در میدان است. الان کار مشترک انجام دهیم. ما از غرب به شرق بزنیم، آن‌ها از جنوب بزنند و میدان را پاک کنند. معلوم شود که ما کار مشترک هم می‌توانیم انجام دهیم. هماهنگی میدانی را نشان دهیم. والا تمام این رزمایش در یک ساعت جمع می‌شد.»
در ادامه، بیگدلی بیشتر توضیح می‌دهد: «بلوار کشاورز را پاک کردند. سد کردند. وضعیت این‌جا از عادی به غیرعادی تغییر کرد و ماشین آتش گرفت. الان ونک شلوغ است. آن بالا. مثل همین صحنه. توی هفت‌تیر هم بود. نارنجی‌ها رفتند بالا. دوباره آن‌ها حمله می‌کنند، می‌آیند پایین. پس‌شان زدند.»

یا در بخش دیگری توضیح می‌دهد: «نمادین، یک گردان از این مسیر به سمت چمران می‌روند و بعد سئول. از سئول از پشت می‌آیند، از در نمایشگاه بین‌المللی می‌روند توی صداوسیما و پخش می‌شوند دور جام‌جم.»

او با دست «صداوسیما» را نشان می‌دهد و می‌گوید: «دورتادور یک لایه حراست انجام می‌‌دهد، یک لایه فرماندهی دفاعی و یک لایه هم انتظامی.»
مقابل بیگدلی، چند شخصیت کلیدی حضور دارند؛ سردار«مجید میراحمدی»؛ معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور و دبیر شورای امنیت کشور. او پیش‌تر جانشین معاونت امنیت ستاد کل نیروهای مسلح بوده است.

نام میراحمدی در لیست تحریم‌های آذر ۱۴۰۱ که توسط اتحادیه اروپا وضع شد، به چشم می‌خورد. او ریاست اداره اطلاعات سپاه پاسداران و جانشینی فرمانده نیروی مقاومت بسیج را نیز در کارنامه خود دارد.

«محمدرضا زاهدی» دیگر شخصیت کلیدی است؛ از فرماندهان ارشد نیروهای قدس سپاه که طبق خبرهای جمهوری اسلامی، به تازگی از لیست تحریم‌ها خارج شده است.
«محمدرضا زاهدی» دیگر شخصیت کلیدی است؛ از فرماندهان ارشد نیروهای قدس سپاه که طبق خبرهای جمهوری اسلامی، به تازگی از لیست تحریم‌ها خارج شده استاو در دوره‌ای فرمانده قرارگاه ثارالله بود. در زمان اجرای این رزمایش، زاهدی از فرماندهان سپاه سوریه و لبنان بود و سپس معاونت عملیات سپاه پاسداران را برعهده داشت.

و می‌توان به «سردار غلامرضا محرابی» اشاره کرد؛ معاون اطلاعات و امنیت ستاد کل نیروهای مسلح. او در سرکوب اعتراضات سال‌های مختلف نقش داشته و از جمله همراهان هیات‌های سیاسی امنیتی به کشورهای دیگر بوده است. نام محرابی را می‌توان در نامه ۲۴ فرمانده سپاه به «محمد خاتمی»، رییس‌جمهوری وقت دوره سرکوب «کوی دانشگاه تهران» مشاهده کرد. اگرچه اقدامات خاتمی همواره قابل نقل هستند اما او کوی دانشگاه را ادامه «قتل‌های زنجیره‌ای» خواند و سپاهیان مقابلش ایستادند.

غلامرضا محرابی از جمله هم‌رزمان «قاسم سلیمانی» در طول جنگ ایران و عراق بوده است که حالا از جمله امنیتی‌ترین مقامات جمهوری اسلامی به شمار می‌رود که ادعا می‌کند سطح دانش جنگ جهان توسط جمهوری اسلامی افزایش داشته است.  

در این ویدیوی تقریبا یک ساعته و مونتاژ شده، اماکنی چون صداوسیمای جمهوری اسلامی و نمایشگاه بین‌المللی تهران هم مطرح می‌شوند.

«رضا گرشاسبی»، فرمانده دیگر قرارگاه‌های عملیاتی نحوه شناسایی را شرح می‌دهد: «آن‌ها نمی‌دانند که این‌ها کار اطلاعاتی انجام می‌دهند اما این‌ها دارند کار اطلاعاتی انجام می‌دهند. تیم دستگیری‌ ما یک تیم مخصوص خودشان است.»

بعد مردی با پوشش شخصی، نمایش بازداشت معترض را اجرا می‌کند.
مردی با پوشش شخصی، نمایش بازداشت معترض را اجرا می‌کنددر این یک ساعت فیلم تدوین‌ شده، نیروهای سپاه و سرکوب خنده‌کنان،‌ نامنظم و بی‌خیال هزینه‌های هنگفتی را به هدر می‌دهند و بعد از فتح میدان «ولی‌عصر» با نیروهای یگان‌ویژه و نوپو، تابلوی «آن‌هایی که خواب امریکا را می‌بینند، خدا بیدارشان کند»، را می‌چرخانند.

اما درست از یک سال بعد، اعتراضات گسترده‌ای در شهرهای مختلف ایران شکل گرفت که تا سرکوب گسترده معترضان در سال ۱۳۹۸ و ۱۴۰۱ پیش رفت. صدها تن از مردمان معترض ایران در این سال‌ها شکنجه، زندانی، کور، نقص عضو و کشته شدند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۶
Munchen - مونیخ، آلمان

اگر کسی شک داره که این کشور توسط یک قوم وحشی و ضد ایرانی اشغال شده باید به عقلش شک کرد.
جمعه ۱۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.