چادر برای کارمندان ادارات استان قم اجباری شد

صدای آمریکا: استانداری قم در بخش‌نامه‌ای از کارمندان زن در این استان خواسته است تا بر اساس آنچه قوانین «عفاف و حجاب» نامید، با «پوشش چادر و بدون آرایش در محل کار» حاضر شوند.

بر اساس این بخش‌نامه که متن آن در شماری از رسانه‌ها منتشر شده است، کارمندان بخش بهداشت و درمان از این قانون معاف شده‌اند.


پیشتر نیز برای شماری از کارمندان زن به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری مورد نظر جکهو.ری اسلامی، پرونده قضایی تشکیل شده و در مواردی، محل کارشان هم پلمپ شده است.

یکی از این موارد، تشکیل پرونده قضایی برای کارمندان زن فروشگاه اینترنتی کتاب «طاقچه» و دیگری، پلمپ ساختمان «دیجی‌کالا» به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری توسط کارمندان زن یکی از بخش‌های این شرکت بود.

بر اساس لایحه موسوم به «لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب»، رعایت نکردن حجاب اجباری از سوی کارکنان و از سوی اشخاصی که در مراکز آموزشی یا پژوهشی اعم از دولتی یا غیردولتی مشغول تدریس یا به نحوی در آن مراکز شاغل هستند، «مشمول کسر یک پنجم حقوق و مزایا به مدت یک ماه تا سه ماه و در مرتبه بعد به کسر یک سوم حقوق و مزایا به مدت دو تا شش ماه و لغو همه امتیازات، تخفیفات و معافیت‌های اعطایی از جمله سهمیه‌های پیش بینی شده خواهند شد.

در فروردین سال جاری نیز دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان جنوبی اعلام کرد که زنان کارمند، حتی اگر خارج از وقت اداری و خارج از محیط کار اقدام به «کشف حجاب» کنند و شناسایی شوند، مشخصاتشان در کمیته انضباطی ثبت می‌شود و تا پایان سال در‌ موردشان «تصمیم‌گیری» خواهد شد.

در همین ارتباط، احمد علم‌الهدی، نماینده علی خامنه‌ای در خراسان رضوی، با اشاره به اینکه رهبر جمهوری اسلامی، بی‌حجابی را «جرم سیاسی» خوانده است، گفت که تنها مسائل قضایی کافی نیست» و در این جرم‌انگاری، باید «دقیقاً مشخص باشد که دستگاه‌های امنیتی و انتظامی باید چکار کنند.»

در پی اعتراضات سراسری در ایران، به دنبال کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، شمار روز افزونی از دختران و زنان، از جمله بازیگران و ورزشکاران به نشانه مخالفت با حجاب اجباری، روسری از سر برداشتند.

در واکنش، حکومت جمهوری اسلامی نیز تلاش می‌کند تا با صدور احکام قضایی سنگین از نافرمانی مدنی زنان جلوگیری کند.

تحمیل حجاب اجباری به زنان ایران با انتقاد گسترده سازمان‌های حقوق بشری روبرو شده است.

سازمان عفو بین‌الملل، حجاب اجباری در ایران را ابزاری برای «نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر زنان و دختران» خوانده و از آن انتقاد کرده است.

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل نیز در گزارش سالانه خود، یکی از گویاترین نمونه‌های آزار و تبعیض سازماندهی شده هدفمند علیه زنان در ایران را فشار حکومت برای اعمال حجاب اجباری خوانده است
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۴
به امید فردایی بهتر - تهران، ایران
بپاس خدمات ارزنده عمام خمینی، پسا انقلاب یک روز در هفته تعیین میشود تا هر کس که خواست، لخت مادرزاد به سر کارش حاضر شود😂😂
یکشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲ - ۰۶:۱۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +517شاهزاده رضا پهلوی: به عنوان ایرانی میهن پرست و ملی گرا با اقدام نظامی علیه کشورم مخالفم!
  • +378پیام رضا پهلوی: اجازه نمیدهیم بعد از سقوط جمهوری اسلامی در ایران خلاء قدرت ایجاد شود
  • +322یک طرفدار حزب‌الله: دیگر نمی‌خواهم از ایران و عمامه و دین دفاع کنم. این همه دروغگویی بس است
  • +297رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: ما توانایی رسیدن و حمله به هر نقطه از خاورمیانه را داریم
  • +247سعید عطاالله، از فرماندهان نظامی حماس، به همراه سه عضو خانواده‌اش کشته شد
  • +232‌تلویزیون اسرائیل: هاشم صفی‌الدین «جانشین احتمالی» نصرالله در بیروت کشته شد
  • +223نماینده مجلس ملی فلسطین: پول ایران را نمی‌خواهیم ما را رها کنید، ما را نابود و دیوانه کردید
  • +208کانال ۱۲ اسرائیل: قاآنی، فرمانده نیروی قدس، «احتمالا» در حمله اسرائیل به بیروت «زخمی» شده
  • +182حمله اسرائیل به ساختمانی نزدیک سفارت ایران در دمشق؛ محل ملاقات فرماندهان سپاه و حزب‌الله
  • +178«حسن جعفر قصیر» داماد حسن نصر‌الله در حمله هوایی اسرائیل به دمشق کشته شد