اسلام‌شناس آلمانی: یهودی‌ستیزی در کشورهای عربی منفعت ملی است

نمایی از پرچم اسرائیلدویچه وله: به گفته میشائل کیفر، اسلام‌شناس آلمانی، رواج یهودی‌ستیزی بین مهاجران مسلمان در آلمان مشکلی است که سال‌های متمادی به آن توجهی نشده است. او همچنین معتقد است که یهود‌ی‌ستیزی در کشورهای عربی جزیی از منافع ملی محسوب می‌شود.

در پی حمله تروریستی حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر و بروز جنگ در غزه، سایه درگیری‌ها بر کشورهایی که مهاجران مسلمان زیادی در آنها زندگی می‌کنند، سنگینی می‌کند. در این کشورها، از جمله آلمان، بحث یهودی‌ستیزی بار دیگر بالا گرفته است.


میشائل کیفر (Michael Kiefer)، استاد اسلام‌شناسی در دانشگاه اوزنابروک آلمان رواج یهود‌ی‌ستیزی در بین مهاجران مسلمان در این کشور را معضلی می‌داند که سالیان زیاد مورد بی‌توجهی قرار گرفته است.

به باور او هولوکاست، بنیانگذاری کشور اسرائیل و همچنین نزاع در خاورمیانه موضوعاتی هستند که به اندازه کافی در مدارس آلمان به آنها پرداخته نمی‌شود؛ کمبودی که او اکنون ۲۰ سال است به مسئولان گوشزد می‌کند.

کیفر در مصاحبه با خبرگزاری پروتستان آلمان تصریح می‌کند: «اکثر مسلمانان مهاجر به آلمان در تصورات، تعبیرات و الگوهایی که در زادگاه خود در ارتباط با دشمنی با یهودیان آموخته‌اند، می‌مانند. یهودی‌ستزی در سوریه و بسیاری از کشورهای عربی اکنون دهه‌ها است که جزیی از منافع ملی محسوب می‌شود.»

به گفته این اسلام‌شناس آلمانی، یهودی‌ستیزی بخشی از تربیت و پرورش آنها بوده و روایت‌های یهودی‌ستیزانه دهه‌هاست که در رسانه‌های این کشورها تکرار می‌شود.

میشائل کیفر می‌افزاید: «اسرائیل شیطان تلقی می‌شود و مشروعیت آن به عنوان کشور به رسمیت شناخته نمی‌شود. برخی از پناهجویان این اندیشه را به همراه خود به آلمان می‌آورند و هر بار که وخامت اوضاع در غزه بالا می‌گیرد، این اندیشه نیز دوباره پدیدار می‌شود.»
میشائل کیفر، استاد اسلام‌شناسی در دانشگاه اوسنابروکبه اعتقاد او اکثر مهاجران مسلمان در آلمان تاریخ واقعی کشور اسرائیل را نمی‌شناسند. این اسلام‌شناس در این رابطه به دیدار و گفت‌وگوی خود با ۴۰ نوجوان و جوان سوری در مسجدی در شهر دویسبورگ آلمان اشاره می‌کند که حدود دو ماه پیش صورت گرفت: «هیچ یک از آنها حتی یک بار هم عبارت هولوکاست را نشنیده بودند.»

میشائل کیفر تصریح می‌کند که مسئولان آموزش و پرورش در آلمان باید اکنون واکنش نشان داده، کتاب‌های درسی را در راستای روشنگری در باره این موضوع بررسی و تکمیل کنند و همچنین کادر آموزشی در مدارس را برای برخورد با یهودی‌ستیزی آماده سازند.

او می‌افزاید: «تجربه کار و صحبت با جوانانی که اندیشه‌های اسلامگرایانه دارند، نشان می‌دهد که می‌توان به آنها کمک کرد تا پیش‌داوری‌ها را کنار بگذارند و توانایی‌های لازم برای برخوردی منتقدانه را بیاموزند.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۲۵
romano - تهران، ایران
یهودیها در کشورهای مسلمان همیشه زندگی بهتری از اروپا داشته‌اند. نسل کشی و تبعیض در حق یهودیان کار مرام و مذهب اروپاییان است. تروخدا ببین کی برای ما حالا شده حق یهود شناس! از چی تون بگم از کوره پزی و اتاق گازتون بگم یا از بابی یار اوکراین و لهستان گتو آشویتس یا از زندانهای ونیز برای یهودیان از دست قطع کردن ۱۰ میلیون آفریقایی توسط پادشاه لئوپولد نروژیتون بگم یا از آپارتاید آفریقای جنوبی تپه .. مونده جنایت و نسل کشی از شما اروپاییان مونده؟ گور بابای مسلمان باشه تو راست میگی ولی ایرانیان میگن دیگ به دیگ میگه روت سیاه. لجن چقدر پرو و حق بجانبید شما.
‌چهارشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.