اقدام بی سابقه پزشکان بریتانیا در جراحی همزمان برداشتن تخمدان و سزارین

از هر چهار زن باردار در بریتانیا یک نفر به روش سزارین زایمان می کند
بی بی سی: چهار زن برای برای کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان، همزمان با زایمان به روش سزارین، تحت عمل جراحی برداشتن تخمدان هم قرار گرفتند.

این عمل‌ جراحی پیشگام و بی‌سابقه «دو در یک» در بیمارستانی در لندن انجام شده است.


پروفسور آدام روزنتال، که این روش را در بیمارستان دانشگاه کالج لندن انجام داده، گفته است نتایج این نوع جراحی همزمان که قبلا در هیچ مجله پزشکی گزارش نشده، به تازگی در آخرین نسخه مجله (Obstetrics and Gynecology) منتشر شده است.

کارشناسان می‌گویند که این تصمیمی نیست که به راحتی گرفته شود به این دلیل که برداشتن تخمدان، زن‌ها را وارد یائسگی زودرس می‌کند.

انجام هم زمان عمل جراحی در زمان زایمان به روش سزارین به دلیل تغییرات فیزیکی که در دوران بارداری اتفاق می‌افتد، با خطر از دست دادن خون بیشتری همراه است.

با این حال، انجام دو عمل جراحی همزمان، می‌تواند از انتظار اضطراب آور برای عمل استاندارد کاهش خطر سرطان برای برداشتن لوله‌های فالوپ و تخمدان‌ها که معمولا یک روش جراحی مستقل است، جلوگیری کند.

کلر رودریگزلی ۴۵ ساله از لندن، یکی از چهار زنی است که این عمل دو گانه را انجام داده است. مراحل این دو عمل حدود یک ساعت طول کشیده است.

او در تمام مدت عمل بیدار بوده، اما بی حسی نخاعی داشته یعنی هیچ دردی احساس نمی کرد.

عمل او در سال ۲۰۱۹، زمانی که به تازگی ۴۱ ساله شده بود،‌ همزمان با تولد دومین فرزندش انجام شد.

خانم رودریگرز به بی بی سی گفته: «آن‌ها نوزادم را به من دادند. فکر می‌کنم قبل از شروع عمل دومم بود. سپس بچه را به شوهرم دادم و پزشکان قسمت دوم جراحی را شروع کردند.»

پروفسور روزنتال در توضیح این که این جراحی شامل چه چیزی می شود گفت: «ما قسمت بالایی رحم را از ناحیه شکم بیرون می‌آوریم تا لوله ها و تخمدان‌ها را از برش شکمی خارج کنیم تا به راحتی در در دسترس باشند.»

او گفته: «تنها مشکل واقعی این است که رگ‌های خونی در بارداری ضخیم تر می‌شوند، بنابراین باید مراقبت بیشتری برای جلوگیری از آسیب رساندن به آن‌ها انجام شود.»
کلر رودریگزلی ژنی دارد که او را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به برخی سرطان ها قرار می دهد«پشیمان نیستم»
کلر می‌گوید که می‌دانست به دلیل ژنی که به ارث برده بود، در معرض خطر بیشتر برای ابتلا به سرطان تخمدان قرار دارد و می‌خواست پس از زایمان دومش هر چه سریع تر جراحی کاهش خطر برای ابتلا به سرطان را انجام دهد، زیرا که دیگر قصد بچه دار شدن نداشت.

او گفته: «من در حال جستجو در اینترنت بودم که با چه سرعتی می‌توانم بعد از زایمان این جراحی را انجام دهم که به جراحی ترکیبی برخوردم. زیرا در آن زمان اولین مورد به تازگی انجام شده بود. بنابراین می‌خواستم بدانم آیا این امکان برای من وجود دارد.»

کلر افزوده: «از عمل جراحی پشیمان نیستم. این باعث شد که مجبور نباشم دو بار به اتاق عمل بروم ضمن این که دیگر نگرانی از ابتلا به سرطان تخمدان را هم نداشته باشم.»

ابتلای او به سرطان اجتناب ناپذیر نیست اما احتمال آن بالاتر از حد متوسط است.

برای مثال:

-در زنی که یک نوع ژن BRCA1 یا BRCA2 را به ارث می‌برد، خطر ابتلا به سرطان پستان و تخمدان بیشتر است.

-از ۱۰۰ زن در یک جمعیت، دو نفر قبل از ۸۰ سالگی به سرطان تخمدان مبتلا می‌شوند.

-اما از ۱۰۰ زن دارای ژن BRCA2،‌ یازده تا ۲۵ نفر تا ۸۰ سالگی به سرطان تخمدان مبتلا می شوند.

-از ۱۰۰ زن دارای ژن BRCA1، سی و شش تا ۵۳ نفر تا سن ۸۰ سالگی به سرطان تخمدان مبتلا خواهند شد.

(منبع: سازمان خیریه مراقبت از بیماران مبتلا سرطان مک میلان)

کلر می‌گوید زمانی که ۳۶ ساله بود،‌ متوجه شد که ژن نوع BRCA2 را دارد.

«تازه ازدواج کرده بودم. شروع کردم به بررسی گزینه‌هایی که دارم. خیلی ترسناک بود. شما در حالی که زندگی می‌کنید و فکر می‌کنید همه چیز خوب است...بعد ناگهان با این مسئله روبرو می‌شوید. شما این ژن را دارید و این به معنای آن است که در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان قرار دارید.»

او همچنین برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان، عمل ماستکتومی مضاعف انجام داده است.

کلر می‌گوید وقتی فرزندانش بزرگ شوند، می‌توانند انتخاب کنند که آیا برای این ژن آزمایش بدهند یا نه.

آتنا لامنیسوس، از موسسه خیریه‌ای که برای افزایش آگاهی در مورد سرطان‌های زنان کار می‌کند،‌ گفته: «این مطالعات موردی، داستانی قوی در مورد آن چه که جراحی‌های پیشگیرانه می تواند برای زنان در معرض خطر بالای سرطان تخمدان ارائه دهد،را بیان می‌کند.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.