آسوشیتدپرس: چینیها به دنبال پناهندگی در آمریکا هستند
رأی دهید
دنگ در سندیگو با انگلیسی دست و پا شکستهای که از بین دیالوگهای فیلمهای «هری پاتر» یاد گرفته، میگوید: «من هیچ چیزی را احساس نمیکنم. من نه برادر دارم و نه خواهر. من هیچ کسی را ندارم.»
دنگ فقط یک نفر از چندین مهاجر چینی است که به سمت آمریکا رهسپار شده است. طبق گفته مقامات اداره مهاجرت پاناما، چینیها پس از مردم ونزوئلا، اکوادور و هائیتی، چهارمین ملیتی هستند که در ۹ ماه اول سال جاری برای رسیدن به آمریکا از شکاف جنگل «دارین» عبور کردهاند.
پناهجویان چینی و ناظران به آسوشیتدپرس گفتهاند که آنها به دنبال فرار از فضای سیاسی سرکوبگر و چشمانداز تیره اقتصادی هستند.
طی این مدت، همهگیری و سیاستهای کووید۱۹ چین، که شامل کنترلهای مرزی سختگیرانه میشد، موقتا مانع مهاجرت افراد شده بود. سال ۲۰۱۸ زمانی که شی جینپینگ، رییس جمهوری چین، قانون اساسی را برای لغو محدود اصلاح کرد، وضعیت مهاجرت هم به طرز چشمگیری افزایش یافت.
حالا هم مهاجرت از سر گرفته شده و اقتصاد چین در حال تلاش برای بهبودی است، اما وضعیت بیکاری جوانان رقمهای بالایی را نشان میدهد. سازمان ملل پیش بینی کرده که ۳۱۰ هزار نفر در چین در سال جاری مهاجرت خواهند کرد، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۲، ۱۲۰ هزار نفر بود.
کای شیا، سردبیر سایت «ییبائو» و استاد سابق یکی از مدارس حزب کمونیست چین در پکن گفت: «این موج مهاجرت نشان دهنده ناامیدی نسبت به چین است.»
او ادامه داد: «مهاجران امیدشان را نسبت به آینده چین از دست دادهاند و حالا در آمریکا زندگی میکنند. شما در میان آنها افراد تحصیل کرده و بیسواد، کارگران یقه سفید و همچنین صاحبان کسب و کارهای کوچک و افرادی از خانوادههای مرفه را میبینید.»
کسانی که نمیتوانند ویزا بگیرند راههای دیگری برای فرار از پرجمعیتترین کشور جهان پیدا میکنند. بسیاری از آنها در مرز آمریکا و مکزیک برای درخواست پناهنگی هجوم میبرند. گشت مرزی در فاصله زمانی ژانویه تا سپتامبر، ۲۲ هزار و ۱۸۷ چینی را به دلیل عبور غیرقانونی از مرکز مکزیک دستگیر کرده که تقریبا ۱۳ برابر مدت مشابه سال ۲۰۲۲ است.
این دستگیریها در ماه سپتامبر به ۴۰۱۰ نفر رسید که ۷۰ درصد نسبت به اوت افزایش داشته است. اکثریت این مهاجران بزرگسالان مجرد بودهاند.
برای چینیهایی که ویزا ندارند، مسیر محبوب برای رسیدن به آمریکا از طریق اکوادور است. مهاجران از طریق جنگل «دارین» خود را به آمریکا میرسانند. تعداد ماهانه مهاجران چینی که از «دارین گپ» عبور میکنند به تدریج در حال افزایش است و از ۹۱۳ نفر در ژانویه به دو هزار ۵۸۸ نفر در ماه سپتامبر رسیده است.
بسیاری از مهاجرانی که با آسوشیتدپرس صحبت میکردند به دلیل ترس از جلب توجه به پروندههایشان، نام کامل خود را اعلام نکردند. برخی گفتند که به دلایل اقتصادی آمدهاند و ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار یوان (۴۱ تا ۵۶ هزار دلار) برای سفر پرداخت کردهاند.
در هفتههای اخیر مهاجران چینی اردوگاههای موقتی را در صحرای کالیفرنیا پر کردهاند و منتظر هستند تا خود را به مقامات آمریکایی تحویل دهند و درخواست پناهندگی کنند.