نظرسنجی «شبکه شرق»: ۸۴ درصد مردم مخالف الزام زنان به رعایت حجاب هستند

 اعتراض دانشجویان به حجاب اجباری در دانشگاه تهران؛ یک‌شنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۲صدای آمریکا: شبکه شرق، متعلق به روزنامه شرق، با استناد به نظرسنجی خود که با مشارکت بیش از ۱۲ هزار و ۳۰۰ تن انجام شده است، از مخالفت ۸۴ درصدی مردم با الزام زنان به رعایت حجاب خبر داد.

پس از تصویب لایحه موسوم به «عفاف و حجاب» در مجلس شورای اسلامی، زهره سادات لاجوردی، نماینده این قوه از تهران، گفته‌ بود «تا ۳ سال آینده با قانونی که تصویب کردیم، جامعه در با حجاب شدن تغییر چشمگیری می‌کند.»


جمهوری اسلامی که از ابتدای برقراری حکومتش تاکنون بر اجرای حجاب اجباری در ایران تاکید کرده، در یک سال گذشته تلاش کرده است تا با تشدید برخوردها و تصویب قوانین، با پوشش اختیاری که شمار زیادی از زنان و دختران پس از آغاز اعتراضات برگزیده اند، مبارزه کند.

شبکه شرق روز سه شنبه دوم آبان، خود نوشت: این نظرسنجی به مدت یک ماه انجام شده و ۸۴.۲ درصد از شرکت‌کنندگان معتقدند اجرای «قانون عفاف و حجاب» منجر به با حجاب شدن زنان نمی‌شود.

نتیجه این نظرسنجی در شرایطی منتشر می‌شود که سخنگوی شورای نگهبان روز سه شنبه دوم آبان، اعلام کرد که مصوبه «حجاب و عفاف» که شهریور ماه از سوی مجلس شورای اسلامی برای بررسی نهایی به این شورا ارسال شده بود، بعد از بررسی در ۱۰ جلسه کارشناسی، واجد ابهاماتی شناخته و به مجلس شورای اسلامی برگردانده شد.

پیش از این، مجمع تشخیص مصلحت جمهوری اسلامی هم در نشست روز ۲۹ مهر خود، دو ماده از لایحه «عفاف و حجاب» را مغایر با «سیاست‌های کلی نظام» تشخیص داده بود.

این مجمع اعلام کرده بود ابهام در تعریف واژه‌هایی از جمله «بی عفتی، بی‌حجابی و بدپوششی» در بند ۳ ماده ۱۳ لایحه «عفاف و حجاب» را مغایر سیاست‌های کلی نظام قانونگذاری شناخته و «ابهام در برخی تعابیر و نحوه تاثیر گزارش‌ها بر تصمیمات مسئولان» در ماده ۳۲ را هم مغایر با سیاست‌های کلی نظام می‌داند.

«لایحه عفاف و حجاب» که در ۹ ماده از سوی قوه قضائیه تهیه و به دولت و سپس با ۱۵ ماده به مجلس ارسال شده بود، پس از بررسی در کمیسیون قضایی و حقوقی با تصمیم مجلس از طریق اصل ۸۵ قانون اساسی، با ۷۲ ماده به تصویب رسید.

این لایحه با انتقادهای گسترده ای در داخل و خارج از ایران مواجه شده است.

رضا شفاخواه، رئیس کمیته حقوق کودک اتحادیه سراسری کانون وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، لایحه حجاب را ناقض کنوانسیون حقوق کودک و قانون حمایت از اطفال و نوجوانان توصیف کرده است.

گروهی از کشورها هم به ابتکار کانادا در بیانیه‌ای مشترک، تصویب لایحه «عفاف و حجاب» در مجلس شورای اسلامی ایران را به شدت محکوم کرده‌اند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • علی مطهری: دشمن رهبر ما را کشت اما هنوز تنبیه نشده
  • یگان سی‌ویکم تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس شد
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +295اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +181اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد