کفار عزه، جایی که پیکارجویان حماس خانواده‌ها را در خانه‌شان کشتند و سر بریدند

هشدار: این مقاله شامل جزییاتی است که ممکن است برای بعضی از خوانندگان آزاردهنده باشد.
بی بی سی:کیبوتص کفار عزه نمونه کاملی است از حوادث چند روز اول جنگ که چشم‌اندازی از آنچه که ممکن است در آینده رخ بدهد به ما می‌دهد.


تا سه‌شنبه صبح، درگیری هنوز در این کیبوتص که یکی از جوامع اسرائیلی در نوار مرزی غزه است ادامه داشت. به این دلیل است که آن‌ها تازه اکنون مشغول جمع‌اوری جنازه‌های ساکنان اسرائیلی شده‌اند که در هنگام عبور حماس از مرز سیمی غزه در اوایل صبح شنبه کشته شدند.
سربازانی که بیشتر روز در ویرانه‌ها مشغول جمع‌آوری جنازه‌های افراد غیرنظامی بودند می‌گویند که کشتاری رخ داده است. به نظر می‌رسد که بیشتر کشتارها در ساعات اولیه حمله در روز شنبه رخ داده است.

داویدی بن زایون، معاون فرمانده واحد ۷۱، یک تیم مجرب از چتربازان نوک حمله، می‌گوید که ارتش اسرائیل که غافلگیر شده بود و ۱۲ ساعت طول کشید تا به این کیبوتص برسد.

«خدا را شکر که جان بسیاری از والدین و کودکان را نجات دادیم. متأسفانه عده‌ای با کوکتل مولوتوف سوخته بودند. اینها بسیار خشن‌اند، مثل حیوانات.»

آقای بن زایون می‌گوید که افراد مسلح حماس که خانواده‌ها از جمله کودکان را کشتند «مثل یک ماشین جهادی بودند که همه را می‌کشتند، افراد بدون سلاح، بدون هیچ چیزی، فقط شهروندان عادی را که می‌خواستند صبحانه‌شان را بخورند و همین.»

او می‌گوید بعضی از قربانیان سرشان قطع شده بود.

بعضی از خانه‌ها در این کیبوتص کاملاً نابود شده‌اند«آنها را کشته بودند و سر عده‌ای را از بدن‌شان جداکرده بودند، دیدنش خیلی وحشتناک است ... و باید یادمان باشد که دشمن کیست و مأموریت ما چیست، و آن برای اجرای عدالت در جایی است که طرف حقی وجود دارد و تمام جهان باید پشت سر ما باشد.»

افسر دیگری به یک کیسه‌خواب بنفش‌رنگ خون‌آلود اشاره کرد. یک انگشت شست پای متورم از آن بیرون زده بود. او می‌گوید که زن زیر این کیسه خواب کشته شده است و در باغچه جلوی خانه‌اش سرش را از بدنش جدا کرده بودند. من از این افسر نخواستم که کیسه‌خواب را جابجا کند تا خودم جنازه را ببینم. چند قدم آن سوتر جنازه‌ سیاه‌شده و متورم یک فرد مسلح حماس دیده می‌شد.

کیبوتص کفار به شواهد زیادی از جنایات جنگی که سربازان حماس مرتکب آنها شده‌اند می‌افزاید. افراد این جامعه هم مثل همسایگان اسرائیلی‌شان غافلگیر شده بودند.

اولین خط دفاعی این منطقه نگهبانی کیبوتص بود که ساکنانی دارای تجربه نظامی بودند که در محوطه به گشت‌زنی می‌پرداختند. این افراد در نبرد با مهاجمان کشته شدند.

جنازه‌های این افراد امروز صبح از جایی که در مرکز کیبوتص واقع بودند منتقل شدند و مثل بقیه اسرائیلی‌های کشته‌شده در پلاستیک سیاه پیچیده شده و روی برانکارد به یک محوطه پارکینگ برده شدند و در صفی قرار گرفتند تا سراغ‌شان بیایند.

ساکنان این جامعه مرزی اسرائیلی پس از اینکه حماس کنترل غزه را در سال ۲۰۰۷ به دست گرفت انتظار حملات راکتی مرتب را داشتند. آنها این خطر را به عنوان هزینه زندگی در حومه در یک جامعه کوچک پذیرفته بودند که هنوز نشانه‌های روحیه پیشروانه شهرک‌های اولیه صهیونیستی را در خود داشت.
یک سرباز اسرائیلی به بی‌بی‌سی گفت که بعضی از کشته‌شدگان سرشان قطع شده استساکنان کفار عزه و سایر جوامع اسرائیلی کنار مرز سیمی غزه، به رغم وجود تهدید راکت‌های حماس، از کیفیت زندگی خوبی برخوردار بودند. در این خانه‌ها، چمن‌زارها و فضاهای باز کیبوتص، همیشه یک پناهگاه بتنی در نزدیکی وجود داشت.

همه خانه‌ها اتاق‌های امن مجهز داشتند. همه خانه‌ها تراس‌هایی در بیرون داشتند با اجاق کباب‌پزیَ و تاب‌هایی برای کودکان و هوای تازه.

ولی هیچ‌کس - نه اینجا در کفار عزه و نه هیچ جای دیگری در اسرائیل - تصور هم نمی‌کرد که حماس بتواند در خط دفاعی اسراییل رخنه کند و این همه آدم را بکشد.

وحشت و خشم اسرائیلی‌ها با ناباوری در هم آمیخته است که حکومت و نیروهای نظامی در وظیفه اساسی‌شان برای حفاظت از شهروندان شکست خورده‌اند.
سربازان اسرائیلی همچنان در اطراف این شهرک نگهبانی می‌دهندجنازه‌های سربازان بی‌جان حماس که این همه آدم را کشته بودند بدون هیچ پوششی روی زمینی که در آن کشته شده بودند در میان بوته‌ها، چاله‌ها و چمن‌زارهای بزرگ کیبوتص زیر آفتاب رها شده‌اند تا بپوسند.

کنار جنازه‌ها موتور سیکلت‌هایی دیده می‌شوند که پس از عبور از مرز سیمی سوار بر آنها به کیبوتص حمله‌ور شده بودند. بازمانده‌های یک پاراگلایدر هم آنجاست که برای پرواز بالای خط دفاعی اسرایئل استفاده شده بود و از راه کنار زده شده و روی بستری از گل‌ها افتاده بود.
سربازهای اسرائیلی می‌گویند که وقتی از راه رسیدند جنگجویان حماس همه جا بودندتجربه مشترک دیگر سایر شهرک‌‌نشین‌های مرزی این بود که اسرائیلی‌ها برای بازپس‌گیری کفار عزه نبرد سختی داشتند.

امروز صبح که به ورودی کیبوتص نزدیک می‌شدیم، صدها سرباز جنگنده اسرائیلی هنوز در محیط مستقر بودند. صدای گفت‌وگوهای بی‌سیمی‌شان را می‌توانستیم بشنویم.

فرماندهی دستور آتش گشودن به روی ساختمانی در طرف غزه را می‌داد. تقریباً بلافاصله رگباری از گلوله مسلسل‌ها به آن سوی مرز غزه آغاز شدند.

در طول مدتی که در کفار عزه بودیم، صدای مهیب حملات هوایی مرتب از غزه به بیرون طنین می‌انداخت.

اسرائیلی‌ها پس از کشته شده این همه از هم‌وطنان‌شان در روز شنبه گرفتار جراحت و آسیبی جمعی شده اند.

اما در غزه، صدها فرد غیرنظامی نیز کشته می‌شوند. قانون بشردوستانه بین‌المللی به روشنی می‌گوید که همه جنگجویان باید از جان افراد غیرنظامی محافظت کنند.

روشن است که کشتن صدها غیرنظامی به دست حمله‌کنندگان حماس نقض فاحش قوانین جنگ است. اسرائیلی‌ها هیچ مقایسه‌‌ای را میان شیوه‌ای که حماس غیرنظامیان را می‌کشد و شیوه‌ای که غیرنظامیان فلسطینی در حملات هوایی‌شان جان می‌بازند قبول ندارد.

سرلشکر ایتای وروف که هنگام هدایت نبرد برای بازپس‌گیری این کیبوتص قرار بود بازنشسته شود، اصرار دارد که اسرائیل به همه تکالیف‌اش بر اساس قوانین جنگ احترام می‌گذارد.

«مطمئنم که ما برای ارزش‌ها و فرهنگ‌مان می‌جنگیم ... ما بسیار خشن خواهیم بود و بسیار قدرتمند ولی ارزش‌های اخلاقی‌مان را حفظ خواهیم کرد. ما اسرائیلی هستیم، ما یهودی هستیم.»

او قویاً منکر این بود که تکالیف‌شان در ذیل قوانین جنگ را به تعلیق درآورده‌اند. اما شکی نیست که با جان باختن افراد فلسطینی غیرنظامی بیشتر، اسرائیل با انتقادهای شدیدتری روبرو خواهد شد.

این بخشی از چشم‌اندازی است که کفر عزه خواهد داشت. رویکرد سربازی که با او صحبت کردم و نمی‌خواست نام‌اش را بگوید هم این بود. مثل بسیاری از اسرائیلی‌های دیگر، تجربه چند روز اول این جنگ و چیزهایی که دیده بود، عزم او را برای مبارزه جزم‌تر کرده بود.

او می‌گوید که وقتی از راه رسیدند «همه چیز آشفته بود و تروریست‌ها همه جا بودند.»

می‌پرسم نبرد چقدر سخت بود؟

پیش از این به عنوان سرباز هرگز چنین چیزی را تجربه کرده بودید؟

«نمی‌دانم. من کاری را که به من دستور بدهند می‌کنم. امیدوارم بتوانیم برویم داخل.»

داخل غزه؟ اینکه خیلی نبرد سختی خواهد بود.

«بله. ما آماده‌ایم.»

بیشتر سربازها از واحدهای ذخیره بودند. به طور تاریخی، خدمت نظامی عنصری حیاتی از ملت‌سازی به شمار می‌رود و کشوری را که می‌تواند بسیار آسیب‌پذیر باشد متحد می‌کند.

داویدی بن زایون افسری که فرماندهی موج اول نبرد بازپس‌گیری این کیبوتص را بر عهده داشت و شاهد کشتار حماس بود، قبول دارد که میان اسرائیلی‌ها شکاف‌های سیاسی عمیقی وجود دارد ولی اصرار دارد که حالا که همه مورد حمله واقع شده‌اند، متحد هستند.

بوی زننده گوشت در حال تجزیه زیر آفتاب داغ پاییز مدیترانه موج می زند. سربازانی که جنازه‌ها را جمع می‌کنند در میان ویرانه‌های خانه‌ها به دقت قدم برمی‌داند و مراقب مواد منفجره عمل نکرده‌اند که ممکن است تله‌گذاری شده باشند. نارنجکی در میان گذرگاه یک باغ افتاده است.

ضمن تلاش برای جمع‌آوری اجساد، گه‌گاه اخطارهای آتش راکتی حماس باعث می‌شود پناه بگیرند.

بعد از اینکه از کفار عزه بیرون آمدیم، اخطارهای دیگری هم شنیده شدند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
sama128 - شیراز، ایران

خیلی متاسفم برای انسانیت ؛ دینی که فقط به فکر ناف به پایین و زیر شکم هست با سر و مغز و شعور محبت و عشق و مهمتر از همه انسانیت کاری نداره . دست آورد این حمله جز کشتن چه بود اینور اسرائیلی مردند و اون ور زنان و کودکان بیچاره در غزه شروع کننده جنگ حماس آیا این دستاورده ؛ زمینی را پس کرفتید نه به اقتصادتون کمک کردید نه خودتان را در جهان بدنام کردید بهانه ای قاطع به اسرائیل برای بمباران بیشتر دادید زن و بچه و پیر و جوانی که در غزه جزه حماس نیستند و دارند میمیرند اینها جزء دستاورد خونه های اینها ویران شده جزء دستاورده واقعا متوجه دستاورد نمیشم. کشتن ؛ مرگ به هر شکلی در هر نوعی حیوانی است و انسانی نیست کمی از زیر ناف و شکم دربیاید عقلانی فکر کنید.
‌پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۹
۴۲
mitra55 - تهران ، ایران

پیکارجویان حماس!!!!!! بهتره بگید تروریست‌های حماس .
‌پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۸
۵۴
غلامرضا مطلبی - بستان،خوزستان، ایران

فقط یک سوال از رضا بازان و شاه الهى هاى این سایت: اکر ٨ ملیون مهاجر غیر قانونى افغانى در ایران، ٣٠ یا ٥٠ سال دیگه با پشتیبانی امریکا چین و روسیه اعلام موجودیت کنند، و ساکنین اصلى ایران رو با زور و تهدید و نیرنگ به پاکستان و عراق و ترکیه تبعید کنند و مابقى ساکنان اصلى ایران رو در شهرکهاى حصار کشى شده در بیابانهاى لم یزرع ایران محاصره کنند و هر روز اونها رو بکشند و خانهاشون رو رو سرشون خراب کنند، اونوقت واکنش ایرانیان باقى مانده چکونه خواهد بود؟؟
‌پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۲
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
شاید این جمله کمی بی احساس تعبیر شود ، اما در روند تاریخ حوادث کم تر مطرح هستند ، این عواقب است که نقش آفرینه . جنایت حماس بخش دردناکی از یک حادثه تروریستی است اما عواقب آن در منطقه ، چه بسا افول بنیادگرایی در خود فلسطینی ها ، زیر سوال بردن اسلام سیاسی ، آگاهی در نقش کثیف جمهوری اسلامی ، اعتبار فزاینده اسراییل ، همه ‌و همه عواقب این ترور اهریمنی هستند ، شاید از زیر این خاکستر ها چیز بهتری پدیدار شود ، همانطور که عواقب انقلاب اسلامی ، سر آغاز بیداری و رنسانس دین ستیزی و دین ردایی در ایران شد، هر چند ۲-۳ نسل ما قربانی شدند ، اما در یک پروسه تاریخی نسل فنا شده ما یک حاشیه کوچک است
‌پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۰
۶۷
خوش باور - تهران، ایران
هر چه رژیم آخوندی جنایت کرد و مردم را اعدام کرد ، به اندازه زجری که مردم فلسطین کشیده اند نیست ، نابغه های آریایی منش حتی در امریکا و انکلیس مردم از کشتار فلسطین ها توسط یهودها اعلام انزجار می کنند ، حق ما زیبا رویان آریایی منش همین علم الهده خوک است ،شاید در پنجاه سال آینده کمی از انسانیت درک داشته باشیم .
‌پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۵
۵۰
samamos - میدلزبرو، انگلستان
اگه انقلاب ننگین رخ نمیداد و امروز کشور ایران بدون شک در سطح بهترین کشورهای جهان میبود با مردمی مرفه حتما هم دولت و هم مردم حمایت میکردند، ولی جمهوری اسلامی از حق مردم کشور خودش سالها میلیاردها دلار به اینها پول و سلاح داده تا به توهم خودش ابرقدرت منطقه باشه، غافل از اینکه اگه این پولها نبود عربها شیعه رو کافر میدونن و مورد دیگه اینکه اینها در جنگ ایران و عراق طرفدار صدام بودند و مجسمه و خیابان به اسم اون دارن.
‌پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۰
۵۵
سرزمین اریا - کویت ، کویت
خوب اگه راست میگید عکس نشون بدید .یه خبر دروغ رو تو کرنا کردن .هرچند که اگه راست هم بود ....
جمعه ۲۱ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.