چتربازان حماس چگونه به اسرائیل نفوذ کردند؟

گردان‌های قسام حماس این تصویر را از ورود چتربازان به اسرائیل منتشر کردندبی بی سی: زمانی که حماس حمله مرگبار روز شنبه به اسرائیل را آغاز کرد، چتربازان مسلح هم از جمله ستیزه‌جویانی بودند که از آسمان غزه وارد اسرائیل شدند.

گردان‌‌های عزالدین قسام -شاخه نظامی جنبش حماس- به شرکت‌کنندگان در یک فستیوال موسیقی و مناطق اطراف نوار غزه در اسرائیل حمله کردند. حماس این حمله غافلگیرانه را عملیات «طوفان الاقصی» نامید.


ریچارد هکت، سخنگوی ارتش اسرائیل تایید کرد که جنگجویان فلسطینی با پاراگلایدر از آسمان، و همین طور از راه زمین و دریا وارد خاک اسرائیل شدند.

عکس‌های و ویدیوهایی که در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شد، نفرات گردان‌های قسام را نشان می‌‌داد که با چتر در حال فرود هستند. گفته می‌شود این اولین بار است که نیروهای حماس از این شیوه برای حمله به اسرائیل استفاده می‌کنند.
گردان‌های قسام حماس هم‌زمان با آغاز حمله غافلگیرانه به اسرائیل، این تصویر را از یکی از جنگجویانش منتشر کردعبور هوایی از حصار مرزی
شبه‌ نظامیان فلسطینی توانستند با استفاده از پاراگلایدرهایی با صندلی‌‌های یک یا دو نفره از روی حصارهای مرزی عبور کنند.

این پاراگلایدرها مجهز به پره و موتور بودند، و چتربازان با استفاده از قابلیت هدایت و تغییر مسیر آن، از آسمان غزه وارد اسرائیل شدند.
بعد از نفوذ شبه نظامیان حماس به مناطقی در جنوب اسرائیل، فلسطینی‌ها با عبور از حصارهای مرزی وارد خاک اسرائیل شدندتاکتیک‌های جنگ جهانی دوم
چتربازان نظامی معمولا برای انتقال و انداختن کمک و نیازهای واحدهای زمینی ارتش پرواز می‌کنند و هدف از به کار بردن آنها نفوذ به خطوط دشمن، در پشت جبهه‌های نبرد است.

تیم‌های رزمی چتربازی اولین بار در جریان جنگ جهانی دوم و از سوی هر دو طرف جنگ - نیروهای آلمانی و همین طور متفقین- به کار گرفته شدند.
سربازان چترباز آمریکایی در حال فرود از یک هواپیمای هرکولس سی-۱۳۰ در ماه ژوئن سال ۲۰۲۲ در جریان جشن‌های هفتاد و هشتمین سالگرد نبرد نرماندی در جنگ جهانی دوم که سال ۱۹۴۴ در فرانسه رخ دادحمله گلایدری سال ۱۹۸۷
حملات روز شنبه حماس یادآور عملیاتی بود که دو فلسطینی عضو «جبهه مردمی برای آزادی فلسطین - فرماندهی کل» علیه اسرائیل انجام دادند. فرماندهی کل گروهی بود که با انشعاب از جبهه مردمی برای آزادی فلسطین در سال ۱۹۶۸ تاسیس شد.

در آن عملیات که نوامبر سال ۱۹۸۷ صورت گرفت و بعدها با نام «شب گلایدرها» مشهور شد، این دو نفر سوار بر پاراگلایدر، از جنوب لبنان وارد اسرا‌ئیل شدند و به یک مرکز نظامی حمله کردند. یکی از آنها قبل از عملیات کشته شد اما نفر دوم شش سرباز اسرائیلی را کشت و هفت نفر دیگر را زخمی کرد و بعد از آن خود در تیراندازی نیروهای اسرائیلی کشته شد.
یک سرباز اسرائیلی به پاراگلایدری نگاه می‌کند که برای حمله انتحاری روز ۲۶ نوامبر سال ۱۹۸۷ علیه یک پایگاه نظامی در شمال اسرائیل استفاده شدحمله زمینی
استفاده از پاراگلایدر یا چترهای مجهز به موتور و قابلیت هدایت، راه را برای حمله زمینی شبه نظامیان حماس علیه اسرا‌ئیل هموار کرد. به این معنا که دیگر لازم نبود برای نفوذ به خاک اسرائیل از تپه‌ها بالا بروند یا از هواپیما فرود بیایند.

موتور این چترها نیروی پیشرانی را برای چتربازان فراهم می‌کرد که با بتوانند تا سرعت ۵۶ کیلومتر در ساعت شتاب بگیرند.

پاراگلایدرهای می‌توانند با متوسط ارتفاع ۵۰۰۰ متر از زمین، تا سه ساعت روی هوا در حال پرواز باشند.

بر اساس اطلاعات سایت‌های مربوط به پاراگلایدرها، توان حمل بار آنها تا ۲۳۰ کیلوگرم یا معادل وزن ۳ یا چهار نفر است.

این ماشین‌های هوانوردی می‌توانند با یک صندلی برای پرواز یک نفر ساخته شوند یا با نصب یک سه‌چرخه زیر چتر، دو نفر را در خود جا دهند.

رسانه‌های نظامی ویدیوهایی را از گردان‌های عزالدین قسام منتشر کرده‌اند که پارگلایدرهایی را با یک یا دو سرنشین در حال بلند شدن از زمین در غزه نشان می‌دهد.

تصاویر دیگر جنگجویانی را نشان می‌دهد که قبل از فرود آمدن و حمله در خاک اسرائیل،‌ از آسمان در حال شلیک کردن هستند. در این تصاویر می‌بینیم که بعضی از چترها در حال انتقال نیروهای موتورسوار هستند.

حماس واحد چتربازانی را که از روی حصارهای مرزی به خاک اسرائیل نفوذ کردند «اسکادران صقر» نام گذاشته که به معنای شاهین است.
جنگجویان حماس بعد از حمله به سوی مناطقی در نوار غزه در حال حرکت هستندچرا ارتش اسرائیل نتوانست چتربازان را رصد کند؟
ویدیوهایی که رسانه‌های وابسته به حماس منتشر کردند،‌ چتربازان مسلح را نشان می‌دهد که زیر پوشش راکت‌باران سنگین اسرائیل از نوار غزه، به پرواز در می‌آیند.

در تصاویر دیده می‌شود که بعضی از آنها در ارتفاع پایین پرواز می‌کنند و پاراگلایدرهای دیگر در آسمان اوج گرفته‌اند.

این چتربازان به وضوح و با چشم غیر مسلح در آسمان مناطق اطراف غزه در اسرائیل قابل مشاهده هستند.

رسانه‌های اسرائیلی ارتش را زیر سوال برده‌اند که چرا نتوانسته پاراگلایدرهای حماس را شناسایی و منهدم کند.

نیروهای اسرائیلی هنوز دلیل مشخصی برای این مسئله ارائه نکرده‌اند که چرا سیستم پدافند هوایی در تشخیص چتربازانی که از مرز عبور کردند،‌ ناکام بوده است. به ویژه آن که این چتربازان آن قدر نزدیک و قابل رویت بودند که مردم با موبایل از آنها فیلم گرفته‌اند.
سیستم پدافند هوایی گنبد آهنین اسرا‌ئیل، راکت‌هایی که روز سه‌شنبه ۱۰ اکتبر از نوار غزه به سوی شهر اشکلون اسرا‌ئیل شلیک شد ردیابی و منهدم می‌کندگنبد آهنین
بعد از حمله حماس این سوال پیش آمده که آیا اسرائیلی‌ها بیش از حد به فناوری پدافندی خود اتکا کرده‌اند و از گشتی‌های مرزی غافل شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها سیستم‌های پدافند هوایی اسرائیل،‌ از جمله گنبد آهنین، برای ردیابی و مقابله با اشیاء پرنده کوچک مانند پاراگلایدر طراحی نشده است.
سیستم پدافند ضد موشک گنبد آهنین راکت‌هایی را که روز سه‌شنبه ۱۰ اکتبر از نوار غزه به سوی شهر سدروت در جنوب اسرائیل شلیک می‌شد را ردیابی و منهدم کردحملات چندجانبه
به گفته محمد ضیف، فرمانده گردان‌های عزالدین قسام،‌ حماس حملات برق‌آسای روز شنبه را با شلیک پنج هزار راکت به سوی اسرائیل آغاز کرد.
خودروهایی که در شهر اشکلون اسرائیل در جریان راکت‌‌باران حماس منهدم شده‌اندراکت‌باران اسرا‌ئیل با یورش شبه نظامیان حماس از مرز زمینی با نفوذ از حصارها، از دریا با استفاده از قایق‌های توپدار، و همین طور از هوا با فرستادن چتربازان همراه شد.

در گزارش‌های نظامی و رسانه‌ای این مسئله مورد توجه قرار گرفته که حمله چتربازان و قابلیت آنها برای عبور بدون شناسایی از سیستم‌های پدافند هوایی، عامل تعیین‌کننده‌ای در عملیات نفوذ به خاک اسرائیل بوده است.

حمله حماس در همان روز اول با کشتار بی‌سابقه غیرنظامیان و نظامیان اسرائیلی در مناطق نزدیک به نوار غزه در اسرائیل همراه شد.

شبه نظامیان بیش از ۱۰۰ نظامی و غیرنظامی اسرائیلی را ربودند و حماس اکنون تهدید به کشتن آنها کرده است.
افراد سالخورده و کودکان در میان کسانی هستند که حماس به گروگان گرفته است
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.